RADIOSITE Fórum

• MTG (Viasat Explore, History, Nature, Epic Drama)

#9987  Szerző: mg

Szabi írta:
mg írta:... és ehhez hogyan mérnének nézettséget? mi alapján döntenék el, hogy melyik a meghatározó véleményformáló?
fasság ez vastagon
Jah, ezt már a második, karácsony előtti tervezetbe máshogy is írták...
De gondolom nem ők készítenék a mérést, hanem pl az AGB-vel méretnék.
ami azért nem kifejezetten mérvadó, párszázfős mintával
 #9980  Szerző: MrG

mg írta:... és ehhez hogyan mérnének nézettséget? mi alapján döntenék el, hogy melyik a meghatározó véleményformáló?
fasság ez vastagon
Jah, ezt már a második, karácsony előtti tervezetbe máshogy is írták...
De gondolom nem ők készítenék a mérést, hanem pl az AGB-vel méretnék.
 #9979  Szerző: mg

... és ehhez hogyan mérnének nézettséget? mi alapján döntenék el, hogy melyik a meghatározó véleményformáló?
fasság ez vastagon
 #9978  Szerző: MrG

Mauro írta:Nem lenne jó ha így lenne. Minden hol nézni kéne a karikát. Remélem nem fogadják el. Minek kéne mindehova híradó? Discovery meg ilyenekre? Ez is Hungaricum lenne.
Félreérted. Nem lenne mindenhol híradó, csak a tervezetben jelzett "meghatározó véleményformáló" (nagy nézettséget elérő), vagy országos csatornáknál (ezen sokat változtatnak, nem tudni melyik lesz a 2, vagy későbbiekben felmerülő további fogalmak közül). Mindenesetre a Discoveryn híradó biztos nem lesz, viszont pl saját - magyar - gyártású műsort sztem előírnának neki (ami egyáltalán nem baj).
A tervezetek szerint a karikák sorsa pedig érdekesen alakul, digitális platformokon valószínűleg teljesen eltüntetik őket és csak EPG-ben lesznek jelezve (a legtöbbön sztem 2014-ig úgyis maradni fog), analógon maradnak, de az új Médiahatóság fogja megszabni, hogy hogy nézzenek ki, tehát nem biztos, hogy maradnak ilyenek és ekkorák.
 #9975  Szerző: centerweb

Ha lesz új médiatörvény, az ORTT-vel együtt a karikák is megszűnnek valószínűleg. Egyébként európában van olyan hely, ahol nagyobb a korhatár jelzés mint itt?
 #9970  Szerző: Mauro

Szabi írta:
Mauro írta: Biztos nem akarnak Híradót adni mert akkor már tényleg országosnak számítanának. Mondjuk ha külföldön jegyeztetnék be magukat akkor nem lenne ilyen gond. Meg szerintem kevesen nézik még MINDIG TV-t. És kevesen adnának ki pénzt V3 miatt.
Az új Médiatörvény tervezeteiben az összes, külföldön bejegyzett Magyarországra sugárzó (azt nem tudom, hogy ez vajon a csak Mo-ra, vagy a Mo.-ra IS sugárzott csatornákat jelenti?) adó ugyanúgy a tervezett Médiahatóság jogkörébe tartozna, mintha itthon lennének bejegyezve. Szóval így már nem szereznek ezzel előnyt, ígyis-úgyis Híradóra kényszerül ez a pofátlan bagázs, ha lesz új, a tervezetekhez hasonlóan szigorú Médiatörvény.
Nem lenne jó ha így lenne. Minden hol nézni kéne a karikát. Remélem nem fogadják el. Minek kéne mindehova híradó? Discovery meg ilyenekre? Ez is Hungaricum lenne.
 #9936  Szerző: MrG

Mauro írta: Biztos nem akarnak Híradót adni mert akkor már tényleg országosnak számítanának. Mondjuk ha külföldön jegyeztetnék be magukat akkor nem lenne ilyen gond. Meg szerintem kevesen nézik még MINDIG TV-t. És kevesen adnának ki pénzt V3 miatt.
Az új Médiatörvény tervezeteiben az összes, külföldön bejegyzett Magyarországra sugárzó (azt nem tudom, hogy ez vajon a csak Mo-ra, vagy a Mo.-ra IS sugárzott csatornákat jelenti?) adó ugyanúgy a tervezett Médiahatóság jogkörébe tartozna, mintha itthon lennének bejegyezve. Szóval így már nem szereznek ezzel előnyt, ígyis-úgyis Híradóra kényszerül ez a pofátlan bagázs, ha lesz új, a tervezetekhez hasonlóan szigorú Médiatörvény.
mlaszlo írta:Analóg földi sugárzásnál ki van kötve, hogy csak Magyarországi bejegyzésű csatornát lehet elosztani, szerintem ezt a Mindig TV-re is átvitték
Ez nem teljesen igaz, mivel tervezik külföldi csatornák (pl. BBC World) elosztását is, legalábbis egy AH-s egyszer ezt nyilatkozta. A jelenlegi Médiatörvény erre szerintem sem ad lehetőséget, mert a kísérleti DVB-T multiplexre sem engedték fel a csatornát 1-2 éve.

--------------

Egyébként engem még az is baromira zavar, hogy ha már szinte mindent csak ismételnek és kurva kevés az új (és jó) tartalom, akkor legalább ne pakolgatnák mindig mindenhova a műsorokat. Legalább 5× változtattak az elmúlt pár héten a műsorrenden és szerintem ez egy sorozatadónál kurvára gáz...
 #9922  Szerző: Mauro

mlaszlo írta:
Analóg földi sugárzásnál ki van kötve, hogy csak Magyarországi bejegyzésű csatornát lehet elosztani, szerintem ezt a Mindig TV-re is átvitték és ebben az esetben a V3 külföldi bejegyeztetése nem lehetséges (már ha fel akarnak egyáltalán kerülni).
Én őszintén szólva csodálkozom, hogy a kábelesek belementek a Viasat3 jogdíj emelésébe, hiszen már nincs semmi a csatornán ami annyira értékes lenne. Elvették róla a BL közvetítéseket, alig van új műsor, napközben pedig szinte már évek óta ugyanazok a sorozatok mennek. Ilyen téren összefoghatnának a kábelesek és kitolhatnának a csatornával, mert ha pl. a UPC és a T-Home kivette volna a kínálatból, az elég jelentős nézőszám csökkenés lett volna és akkor talán elgondolkozott volna a Viasat, hogy mégis mire föl kérnek ekkora jogdíjat.
Ennyit határok nélküli TVzésről.
 #9921  Szerző: mlaszlo

Chester írta:Valóban érdekes, és ráadásul úgy hogy a előfizetési díjat nem emel, a T legalább is nem.
A nagyobb szolgáltatók közül (pl. T-Home, Digikábel, Pr-Telecom, Antenna Digital, upc) úgy tudom, hogy egyik sem emelte az előfizetési díjakat. Pedig szerintem a nagyoknál is előálltak a jogdíj emeléssel, mert az AD is kiakarta venni a kínálatból.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28