RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#197501  Szerző: noartist

Süllyedő hajó ez az egész. Ennyi variálást egyetlen brand sem él túl, a hallgatókat nem is tudom, hogyan lehetne már a Petőfi névhez visszacsalogatni, legyen bármi is az irányzat. Nem látok sok esélyt rá.

Ez csak az én nagyon szubjektív véleményem, de lehet, hogy ki kéne szervezni a közmédia alól (mint anno a Danubiust, kereskedelmiként), és ott majd egy tényleg szakmai vezetés gatyába rázza, már ha lehet még (de mondom: szerintem ez már nem kivitelezhető).

Nincs itt semmi kultúrküldetés, magyarkodás, csak kapkodás, összetákolás és állandó variálgatás. Ezzel tesznek tönkre mindent, meg az átpolitizálással. Miközben ez utóbbi már eleve rohadt gáz egy magát közmédiának tartó intézményben.

Az egész MTVA-t kéne újraszabni, alapjaiban. És kisebb éves költségvetésből.

Én itt elengedtem, ez az egész padlógázzal halad a teljes eljelentéktelenedés irányába. És a "szakik" már a féket is kilopták belőle.
 #197500  Szerző: p0tyi

Hát itt úgy tűnik, egyelőre senkinek semmi fogalma nincsen, hogy mit kéne csinálni a Petőfi Rádióval :D
https://telex.hu/kult/2022/11/04/beli-a ... er-szilard

De legalább forgattaott magáról egy egyórás életútvideót ez a kis édi-bédi cukipofa! Hiszen olyan, de olyan érdekes ember ő, különleges élettel. Este megnézem és minden másodpercét végig fogom izgulni. Talán még retyóra se megyek ki.
 #197493  Szerző: kondalyuk

david72 írta: 2022.11.03. 18:09
Úgyhogy innentől beköszönt a szép új világ a petőfibe, aminek a vége megintcsak egy szög lesz a magyar rádiózás koporsójában, amin azért válljuk be, sok hely nincs már.
Sajnos nem sincsenek jó kilátásaim, és én is látok ellentétet a Petőfi Média Group/Demeter és a Petőfi új vezetése között.

Viszont nem tartom fairnek az országos kereskedelmi-pótló, kommersz Petőfi hallgatottságát összevetni a jelenlegivel. Nem azonos a célcsoport. De tény, és igazad van abban, hogy nagyon sokat zuhant a hallgatottság.
 #197488  Szerző: p0tyi

De sikerült?
LG írta:De ez volta cél, nem? ÁTterelni innen a hallgatókat a Rádió 1-re.
 #197487  Szerző: LG

De ez volta cél, nem? ÁTterelni innen a hallgatókat a Rádió 1-re.
 #197485  Szerző: david72

kondalyuk írta: 2022.11.03. 00:17
Azt viszont tavaly nem gondoltam volna a frissítéskor, hogy a 2016-ig fixen hozott 900-950 ezres nagyon zenés hallgatottság alá fog beesni a mostani Petőfi. Ez őszintén meglepett. Ezért érthető, hogy ezzel kezdenek valamit.

De félek, hogy ennek a vége az lesz, hogy újra kommerszbe tolják a rádiót, amiért nagyon kár lenne. A vezetőváltás pedig erre a félelmemre csak ráerősít...

Amit most írok, arra aztán nem lehet azt mondani, hogy nem így volt, mert eléggé jól visszakereshető minden kommentem ami a petőfi témában ejtettem el itt az átalakulás környékén. Igen, ez az az időszak amikor - egyébként jóindulatúan -, de valljuk be, elég naívan tapsikoltak, ugráltak itt sokan, hogy végre megjött az igazi rádiózás magyarországra és majd most aztán lesz mit hallgatni! Tehetségesek, fiatalok, ambició, tudás, szakértelem, tenni akarás! (Visszaolvasható, bármikor, szabadon.)

Az előttem kommentelő és általam idézett Úr hozzászólása mindent elmond arról, hogy ez mennyire jól sikerült. Hogy mennyire volt belekódolva a kudarc, arról abban az időben írtam, tessék elolvasni. Mesteri egy 1,2M hallgatottságot lefelezni másfél év alatt. Mindezt persze csak az önző kihaénnem világmegváltó rádiót előtte sosem látott emberek nem vették észre, mert nem fontos a hallgatottság! Sajnos barátaim, itt fórumon szinte csak ilyen tehetséges emberek laknak, ne legyen kétségetek, pont ennyire döntötte volna le a szakadék szélén egy talicskából bármelyikőtök a petőfit, merthát mindenki önjelölt programigazgatóésszakmacsúcsa.

Urak, egy BP Aréna 12.000 ember, ennek Ti az ÖTVENSZERESÉT kergettétek el magyarország legnagyobb vételkörzetű országos frekvenciájáról!

SZEMLÉLTETÉS: (x50!!!)

Kép

Persze lehet itt szabadkozni, hogy más volt a hülye, nem én döntöttem, stb... ez semmi másnak nem tudható be, csak a
SZAKÉRTELEM TELJES HIÁNYÁNAK!

Nem lehet mással magyarázni, sőt el lehet gondolkozni, hogy az általatok imádott, szeretett rádiózás koporsójába a hányadik szöget verték ezek az Urak, merthát ezt is megmondtam, hogy így lesz. 600.000 ember csalódott ismét.

És akkor jön a megváltó, maga a 2020-as évek magyar rádiózásának Lothar Matthäus-a, maga Sivák Péter, aki jól megfejti, megrágja, megváltoztatja és újravarrja a Petőfit. AHA,JA.

Mondom mi fog történni:

1, Sivák előadja, hogy visszarántja ő maga egyszemélyben a szakadékból a rádiót, mennyi elképesztő ötlete van, épülünk, olyat csinálunk mint még más soha. Rövidtávon, de majd inkább hosszútávon is látszódhat emelkedés, merthogy egy kis tudatosággal is érezhető változást lehet csinálni ekkora fejetlenségből.

-És azért valljuk be, aki kicsit is átlátja a magyar rádiós piacot, az tudja, hogy mekkora előnnyel indul egy ilyen lefedettségű országos frekvencia, amit nagyrészt azért hallgatnak, mert nincs más. /Oké, legalább ennyien nem hallgatják politikai meggyőződésük miatt/-

2, Sivák előadja, hogy emelkedett a hallgatottság, ő mindenkinél királyabb, még lehet is, hogy elhiszik neki. Ha mindent tökéletesen csinálnak akkor kettő !2! KETTŐ év múlva talán visszatérhet a petőfi rádió a 950 ezer hallgatóhoz, de mint tudjuk a petőfi I.M.(= Demeter Szili) "magyar zenét támogató kultúraforever" elképzeléseivel ezt nem lesz könnyű kivitelezni. https://index.hu/kultur/2022/09/30/deme ... dia-group/

Úgyhogy innentől beköszönt a szép új világ a petőfibe, aminek a vége megintcsak egy szög lesz a magyar rádiózás koporsójában, amin azért válljuk be, sok hely nincs már.
 #197482  Szerző: Derrick

kondalyuk írta: 2022.11.03. 00:17
p0tyi írta: 2022.11.02. 11:46 Vezetőváltás van, rutinosabb kezekbe kerül, de még nem publikus. Az elfáradás ezesetben furcsán hangzik, de "szakmailag jó", a progresszió igazi hallgatóűző, a kitűzött célokra (zenei iránymutatás, trendszetterség, fiatalok rászoktatása a rádióra és egyéb bullshitek) a rádió, mint médium már sajnos nem alkalmas. Majdnem felére zuhant a hallgatottság azzal, hogy friss, mainstream és indie zenéket kezdtek rotálni és kidobálták a jól ismert, tesztelt slágereket. Az egész rádió értelmét megkérdőjelezi egy ekkora zuhanás. [...]
Hallgatottságvesztés ténye egyértelmű. Az is egyértelmű mi okozta, p0tyi szépen levezette. Azt viszont tavaly nem gondoltam volna a frissítéskor, hogy a 2016-ig fixen hozott 900-950 ezres nagyon zenés hallgatottság alá fog beesni a mostani Petőfi. Ez őszintén meglepett. Ezért érthető, hogy ezzel kezdenek valamit.

De félek, hogy ennek a vége az lesz, hogy újra kommerszbe tolják a rádiót, amiért nagyon kár lenne. A vezetőváltás pedig erre a félelmemre csak ráerősít...
"rutinosabb kezekbe kerül" az biztos ! Egy jó hóhér sem tudja ennél pontosabban, és precízebben ellátni a munkáját. Honnan is érkezik, mit is csinált előtte . Ezeket a kérdéseket ízleld kicsit, azt rájössz mi vár a Petőfire.
 #197465  Szerző: kondalyuk

p0tyi írta: 2022.11.02. 11:46 Vezetőváltás van, rutinosabb kezekbe kerül, de még nem publikus. Az elfáradás ezesetben furcsán hangzik, de "szakmailag jó", a progresszió igazi hallgatóűző, a kitűzött célokra (zenei iránymutatás, trendszetterség, fiatalok rászoktatása a rádióra és egyéb bullshitek) a rádió, mint médium már sajnos nem alkalmas. Majdnem felére zuhant a hallgatottság azzal, hogy friss, mainstream és indie zenéket kezdtek rotálni és kidobálták a jól ismert, tesztelt slágereket. Az egész rádió értelmét megkérdőjelezi egy ekkora zuhanás. [...]
Hallgatottságvesztés ténye egyértelmű. Az is egyértelmű mi okozta, p0tyi szépen levezette. Azt viszont tavaly nem gondoltam volna a frissítéskor, hogy a 2016-ig fixen hozott 900-950 ezres nagyon zenés hallgatottság alá fog beesni a mostani Petőfi. Ez őszintén meglepett. Ezért érthető, hogy ezzel kezdenek valamit.

#197451  Szerző: shadoe

noartist írta: 2022.11.02. 10:23 Félretéve a vicceskedést, tényleg az az érzésem, hogy ez a rádió egy év alatt elsüllyedt. Jól indult (no nem az éjféli alkotásra gondolok), jók voltak a magyar zenék, de mostanra elfáradt. Alig kopnak ki a már agyonjátszott számok, az újakat keresve se találni már, miközben korábban egész ügyesen és gyorsan csaptak le az újdonságokra.

Tényleg kezd fárasztó lenni a magyar zenei rotáció. Nem tudom, mi történt.
Szerintem ez az állandó negyed-fél évenkénti átalakítás se tett jót neki.
Pl. a 18-20 órás sáv, itt volt 2-3 év alatt már Petőfi Top 15, sima rotáció, most épp dance/mixműsor van ugyanott.
A slágerlistaműsorok ötszáz féle variációban és időpontban mentek, néha pár havonta változtak az időpontok. Először Petőfi Top 40 vasárnap kora délután, 4 órában, majd 3 órában, későbbi időpontban, 17-20 óra közt, de ez se volt nekik jó, lett belőle Petőfi Top 30, ami most megint véget ér már vasárnap 18h-kor. (Arról nem beszélve, hogy erre a rádióra nagyon kevés a top 30, maradhatott volna 40-es, az R1 esetében meg Top 50 van, de minek - oda kéne Top 30...).
Sőt, a nyári pénteki top 30-as listát is megszüntették, csak nem tudom, hogy minek, bár akkor az is kérdés, miért hozták létre. Szombat délután is volt már minden, egyszer ezzel kísérleteztek, egyszer azzal.
És ha már újdonságok, a pénteki 20 órás kezdetű Így ni! megszűnt, de az is úgy, hogy néha volt nyáron, néha meg nem, totál összevisszaság. Most megint van pénteken 20 órási kezdettel újdonságajánló, más néven, de ugyanaz a műsorstruktúra, immár interjúk nélkül.
A hasonló, magyar újdonságokat felvonultató szombati 20 órás műsor is létezett egy darabig, most már az sincs, a jelenlegi a pénteki új zenés műsor kistestvérének tekinthető, ami viszont még pár hónapja nem is volt.
Most gondoljunk bele, ha valaki megszeret egy műsort (mondjuk az Így, ni! vagy a pénteki slágerlista, akkor leül a készülék elé, számít rá, és több ízben tapasztalja, hogy hülyítik, mert valami koncertre vagy fesztiválra kapcsolnak, és ez megy egy órán át, vagy egyszerűen se perc alatt megszűnik a műsor, élt 2 hónapot, oszt jónapot.
Szerintem ez nem lenne rossz zenei felhozatal, ha rendszer lenne benne, ill. ha valami jó és működik, azt meg is hagynák, és felhagynának ezzel a sok értelmetlen átalakítgatással.
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 625