RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#195544  Szerző: shadoe

Én változatlanul azt a hibát találom a rotációban, hogy túl nagy a sodrás, ész nélkül felkapott, 4 óránként nyomott újdonságok és a recurrentek lekaszálásának az érthetetlen ellentétét látom. Nekem ez abszolút aránytévesztés. Ki emlékszik már Mimoza "Young Queen", Zak Abel "Less Of A Man", LP "Goodbye", JP Cooper "Call My Name", Ella Henderson "Risk It All" vagy a Bastille "Distorted Light Beam" c. számaira? A késő nyár-kora ősz slágerei voltak a Petőfin, naponta többször lementek. Mostanra mindet likvidálták, mondhatni fel van a helyük töltve újabb 20-30 újdonsággal, amik majd jó, ha 8-10 hétig mennek, hogy márciusban majd mehessenek azok is a süllyesztőbe. Ráadásul olyan számok is elvéreztek végleg, amiknek még abszolút van aktualitása. A Kid Laroi-féle "Stay", a "Seventeen Going Under", a "Bad Habits", a "Heat Waves" vagy a "Colorado" még mindig toplistások, mégis alig-alig szólnak már (... mert "letelt a 10 hét", amit a Petőfi egy slágernek szán, de addig ész nélkül nyomja...). Arról az apróságról már nem is szólok, hogy a nagy előadóktól direkt nem a befutott számokat adják - lásd Imagine Dragons - Lonely, ami slágerlistát sose látott, ellenben a nagy dal, a "Wrecked" vagy a "Follow You" egyetlen lejátszást se kapott még. A Purple Disco Machine-tól is a "Money Money" megy 3 óránként, sőt van egy "váltóslágerük" is már a Petőfin, de a "Dopamine"-t (talán a "Fireworks-öt se) véletlen sem játsszák, pedig ha annyira a CHR/Top 40 formátum és a fiatalság fele akarunk menni, hát akkor nagyon is illene. Nem is ez a fajta zenei különcködés a baj, mert nyugodtan adjanak ritkaságokat, hiszen ez a fűszer a rotációban, de ne naponta ötször, arról a szépséghibáról nem beszélve, hogy a "Lonely" tényleg szarabb zene, mint a "Follow You", mint ahogy a "Dopamine" is mérföldekkel jobb, mint a "Money Money". Egyszóval ha ez a rotáció így beáll, kelleni fog egy "recurrent" adó, amire mondjuk a R1 alkalmas lett volna, ha a Petőfi által kibarmolt negyedéves zenéket méltóztatnak felkapni. De ők meg ezt nem teszik, mert nekik meg jó az évekre előre behibernált mirelitrotáció. Az aranyút valahol középen lenne, de most olyan rádió idehaza tudtommal nincs.
 #195542  Szerző: noartist

Alapvetően örülök, hogy van egy ilyen rádió. Viszont tényleg hemzseg a hibáktól, amelyek jellemzően technikaiak. Ma például egész nap ez ment a háttérben, és a hírblokkok, hát... megérnek egy misét. Üres bed, összevissza kevert dolgok, van itt minden.

Azt sem értem, két zene közül hogy maradhatott ki az állomásazonosító nem olyan rég.
 #195527  Szerző: p0tyi

Vannak bajok bőven. Viszont vannak jó ötletek, akárhogy is sikerült, PureJingles-es park mindenképpen az, a közszolgálati gépezetben létrejött frisszenés üzem (ne nevezzük CHR-nek) is tekinthető akár jó ötletnek a jelenlegi rádiós piacon, a fiatalítás műsorvezetők terén is lehetne az, ha az általatok írt problémák nem lennének jelen. Sőt, még az is jó ötlet, hogy "táplálkozik a múltból" a rádió, és kicsit alter-indie vonalas lett, de csak kicsit. Én egyébként nem gondolnám, hogy 2016 előtt rendben volt az MR2: mivel országosan nem volt választék, csak a Class FM, szerintem csak ezért volt érdemi hallgatottsága, ez volt az alternatíva (a Class éra előtt meg a kutya se hallgatta). De annyira rétegrádió volt, és annyira koncepciótlan, hogy én nem adnék neki trófeát. Kétségtelen, hogy az idő megszépíti az emlékét.

Én semmiképp nem D.Zs.-t, vagy B.Á.-t tenném felelőssé így, nevesítve. Titusz se tudott szinte semmit elérni az állami céges útvesztőben. 2017-2021 közt annyi történt alatta, hogy cserélődött a szlogen, kicsit faragtak az arculaton, de csak annyira, hogy a Nemzet Elsőszámú Zenésze továbbra is kapja a jogdíjat érte, meg hozta a szokásos Titusz AC zenéit, amivel stabilan jó hallgatottságot tudott elérni. De amúgy ezen kívül borzasztó volt, és egész biztos vagyok benne, hogy nem Tiszttartó miatt. A 19-21-es sávhoz, a zenei arculatból akkoriban teljes mértékben kilógó, pár hete kiadott, teszteletlen, 2-3 hétig rotációban lévő alter-indie magyar dalokhoz, a reggeli műsorhoz, meg az on air arculathoz szerintem egyszerűen nem nyúlhatott hozzá.

Én megértőbb vagyok: szerintem az is csoda, hogy idáig eljutott az új stáb egy ilyen közmédiában és ilyen politikai elvárások mellett. Az viszont tény, hogy lejárt a türelmi idő és nem csökkent a káosz mértéke, sem pedig nem nőtt az igényesség szintje, az "érthető/könnyen megfejthető okok miatt szar" koncepción, mint egyfajta adottságon belül.

A megrendelő szándéka szerintem is az, amit írtatok előttem, átterelni a hallgatókat a gigakommersszé varázsolt R1-Best-Retro hármasra.
 #195526  Szerző: knoskamatee

a mixműsor a lelke ennek a rádiónak a szememben. a műsorvezetést sokszor kellemetlen hallgatni, mezei hallgatók körében is kritizálják, viszont a szettek és a DJ-k nagyon rendben vannak.
a mix ismétlést csak warmupnál hallottam, de szettek egytől egyig idáig élő volt mind.
ha a Rádió 1-en is orrba-szájba ismételve van sokszor egy-egy szett. persze ott elfogadott, mint a 15 éves zenék mai slágereknek titulálása, meg hogy a Retron 60-as évektől a 2000-ig minden is megy.

a ma hajnali ismétléssel nem értem mi volt a gond. minden szombaton és vasárnap éjfél és egy óra között a Petőfi Elektrik ismétlése megy.
itt a műsorrács is hozzá: https://hu.wikipedia.org/wiki/Pet%C5%91 ... %B1sorrend

amikor a tákolt órazárót meghallottam, azt hittem bakiznak. volt egy normális bed is, aztán a régi visszaszivárgott és hirtelen lecserélődött egy "másikra újra". minden mással egyet tudok érteni. nálam lejárt a türelmi idő. ennyi idő alatt a Rádió 1 is visszaérett és a Retro is csiszolgatva lett jó irányba. itt beragadt az egész. :gülü2:

a Mezgerélő borzalmat és a napközbeni napi egy órás magyarzenei órát se tudom mit keresnek itt? főleg, hogy elég hallgatott időpontban vannak, amit csak SZÁNDÉKOS HALLGATÓÜLDÉZÉSNEK tudok titulálni! nem tudom nem elhinni, hogy szakmai döntés volt itt.

mentségükre: az esti mix jó, a Szikora Tamás lehetne kötetlenebb és felszabadultabb. én már a Sunshine-on is bírtam. zeneileg meg teljesen oké, tele van olyan zenékkel, amik tökéletesen beleillenek a célcsoportjukba (15-29). ki kell írtani azt a pár ezredforduló környéki borzalmat és akkor közel rendben lesz, ZENEILEG.
 #195524  Szerző: david72

Nulladik bekezdés, még mielőtt bármit írnék. Szerencsére mindent testközelből láthattam.

A petőfi irodalmi múzeum és a demeter szilárd (KISBETŰ) projekt kapott évkre elosztva sok sok milliárdot, amiből jól pénzelik a rádiót. https://szabadpecs.hu/2021/03/totalis-k ... r-szilard/

Mindez a pénz egy rádiót soha nem látott béli ádámnál, és kutyájánál, a rádiót talán már látott dominik zsolt csapódik le, akit azért vett oda, mert neki fingja sincs semmiről, de azt a semmit erőteljesen hangoztatja. Sokmindent nem csináltak, a Rádió1-től ellesett jingle-gyártó vállalatokat felkerestek és legyártatták énekelve a Petőfit, néhol rövid Ö-vel, mert az úgy szuper, majd ezeket a szignálokat bevágták mindenhova, ahova lehetett. Teljes káosz. Fiúk, nem elég ellesni, hogy mi a topformat vagy a purejingle elérhetősége, ezeket rendesen gyártatni és használni is tudni kell.

A jelenlegi petőfinek kimondottan egyetlen szerepe van, az, hogy az 1 millás hallgatói bázist átterelje a rádió1-re vagy a retróra és bestre, mert félnek a választásoktól, és ha bukta lesz nem hagynak az ellenzéknek egy ekkora bázisú zenei rádiót. Ha a választások jól alakulnak, talán rászólnak a fiúkra, hogy már minőséget is kéne csinálni, nem csak iskolai rádiót.

Nulladik pont vége.

Előttem szóló nagyon jól összefoglalta. Bár a katasztrófális indulás óta nem nagyon írtam és figyeltem, de a napokban hallgatva semmi sem változott.

Érdekes, hogy az "adjunk nekik időt, még indul, később jobb lesz, minden kezdet nehéz " hangok mennyire eltűntek körülöttük, mostmár senki sem hisz abban - mint az induláskor - , hogy ebből itt egy szuper szerelem-rádió lesz amit végre újra szerethetnek, jó zenék mennek majd, végre felfrissülés, új csapat stb.

Na ehelyett kaptatok egy káoszt, mint adáslebonyolításban, mint elképzelésben. A nulladik bekezdésben ennek a miértje taglalva van, itt nem térek ki. Remélni tudom csak, hogy soha többet nem engedik ezeket az embereket rádió közelbe, ha egyszer majd nagynehezen kiesnek a rendszerből.

Költői kérdések:
-Továbbra sem értem a mixműsort, a még mindig rettenetes műsorvezetéssel, és ismétlés-hegyekkel. Minek van erőltetve?
- Bekker Dávid mikor lesz elküldve beszédtechnikára? Ha foglalkoznak vele, akkor menthetetlen, mert semmit nem változott. Ezzel a hangi adottsággal nem lehet reggeli műsort vezetni, de még vonal-műsort sem. Pojáca.
-Kisbali Bence a hermafrodita hangjával mit keres egy országos rádióban? Rettenet, komolyan iskola szint.

Én már feladtam a petőfi hallgatását.

007 írta: 2022.01.02. 00:46 ..............................
.............................
De persze kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti hogy látjátok-halljátok ezt?

Boldog új évet kívánok!
 #195520  Szerző: 007

Idén sem sikerült hiba nélkül indítani. Ha jól tudom, jelenleg a Nagy Magyar Éjszaka szólna. Helyette élőben mixelnek a Pénteki hétvége indító Petőfi Elektrikben. Most.
"Itt a Pénteki mixműsorunk, egy hét és itt a Karácsony!"

Nevetséges. Dühítő. :x

Ez a rádió számomra semmit nem jelent 2016.05.30 óta. Mert relatív a helyén volt. Igényes esti műsorok /számomra/ érdekes, szórakoztató zenék. Nade... Életed ritmusa, pár hónap múlva lecserélték, annyira bejött! Semmi gond, jött a Te slágered. Megszoktuk, alakították, jöttek-mentek a "szakemberek". De nem lett jobb. Vártuk a nagy újítást, 2021.11.03

Ugye teljesen elfogadható, hogy félóráig régi és új arculati elemek, azonosítók, meg oda nem illő (Ez a Talpra Magyar, Reklám -Ez reklám volt) ID-k mennek. Erre a rengeteg készülődés és összeszedettség miatt kerülhetett sor, gondolom.
Segond, évekig nem hallgattam, most adtam neki egy új esélyt. Kár volt. Csalódtam és felháborítnak tartom, hogy minden nap, szinte minden órában vannak olyan hibák, amik normál esetben egy kicsi, low budget rádióban sem fordulnak elő. Minden nap hallgatom, tényleg sokat.

- Többször hallottam üres óraindítót.
- Rossz, nem oda illő, rosszul vágott megszólalásokat.
- Üres Bed a híreknél, például kimaradt a Petőfi friss, másodpercekig csak a bed szólt.
- Zene közben egy mikrofont beadtak, majd 3 percig a zenére és a zene utáni megszólalásra ökörködtek, és mondta fel a következő megszólalásait a csávó. (Nem tudom a nevét, de felvételem is van erről)
- Sokszor hallok rossz keveréseket.
- Többször előfordult már, hogy a reklámra ráindult a hírbed.
- Néhány hete a hírzene megállt, a csaj is tanácstalanul mocorgott, hallgatott nagyokat...
- Most ez múlt heti mix megy. Azt mondják, hogy teljesen élő. Valahogy mégis bekerült január másodikán A Himnusz után egy múlt heti KARÁCSONYVÁRÓ mixműsor szól most épp. Ezek orbitális hibák!!! Nem fordulhat ilyesmi elő, senki nem ért a 42NET-hez? Ha ez a szoftver gondot okoz, biztosan kell a Dalet?
Reggelig sorolhatnám, de felidegesít.

Egyáltalán nem tartom semmire ezt a rádiót jelenleg. Olyan jó lehetne, de egyszerűen szúrja a szemem az a viselkedés, az a hozzáállás, amivel naponta találkozok!
Nagyon jó ötlet a Boldog óra. Egészen érdekes lenne a Mezgerélő. Szerintem igényes lett az arculat is. De a szakma iránt tanúsított tiszteletlenség ezt az egészet agyonveri!!! Szerintem egyáltalán nem elfogadható egy rádióban. Pláne nem egy közrádióban!
Hogy lehet erre az egész katyvaszra azt mondani, hogy kész van, nektek csináltuk, tessék.
Hetekig volt adásban a régi harangszó, meg a régi bed délben, mert nem csináltak harangszós változatot.

Néhány nappal ezelőtt cserélték le az órazárót, szintén a régi arcualtból. Ki is írják a honlapon ma is a régi "A Te Slágered " szlogent. Jaa, bocs már. Órazáró. Elvágták a fél óraidítót és a rámpa felét ismétlik úgy, hogy akad. Ez mi??? Ez taknyolás. Undorító. Mintha senki nem tudná, mit is akar, csak csinálja, mert kötelező. Emiatt számomra idegen, mintha nem is érdekelné őket a hallgatók véleménye... Kicsit összeszedhetnék magukat, mert a "Holnap simább lesz! ✌" nagyon nem ezt jelenti. Konkrétan kár volt hozzányúlni 2016 tavaszán.

De persze kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti hogy látjátok-halljátok ezt?

Boldog új évet kívánok!
 #195455  Szerző: homerhamm

p0tyi írta: 2021.12.25. 12:36 "A folytatásban Gabriella Kill-Me dalát hozom nektek" :gülü2:
"Penik et dö diszkó"
 #195454  Szerző: p0tyi

"A folytatásban Gabriella Kill-Me dalát hozom nektek" :gülü2:
 #195448  Szerző: noartist

Délelőtt 11:36-kor 18-as korhaár-besorolás? Hajjaj! 😄 Itt valaki félrekattintott.
 #195429  Szerző: shadoe

noartist írta: 2021.12.20. 14:20 Őszintén kérdezem: milyen szakmai / tartalmi érvek indokolják Nagy Feró műsoron tartását? Egyrészt nagyon irritáló az erőltetett stílusa, amitől én a falat kaparom. Oké, ez az én bajom, ezzel még nincs megoldva a probléma.

De mit keres egy "fiatalosított" rádióban?
És akár azt is kérdezhetnénk, milyen szakmai érvek indokolják Nagy Ferót a Dal zsűrijében, ráadásul ha jól emlékszem, Frenreisz Károly megüresedett helyén? Ilyenkor nem annyira "kényes" a közmédia az általa sűrűn hangoztatott "értékekre", csak az Eurovízió likvidálásakor vagy Galla Miklós kapcsán annyira "kényes". Mindenesetre ezt is "ééértjük", Feró műsorai, zsűrizési stílusa teljesen kompatibilis a közmédia állítólag "értékeivel", sőt annak szerves egészét alkotja. :O
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 627