RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#178158  Szerző: joe

Mentem ma egy kisebb "kört" az országban - 44-52-51-M8-6-62-7-81 (csak az érintett főutak). A közepén kezdeném...103,3 MHz-cel déli irányban valami probléma van, már javában a 62-en jártam, de a rádióm még a 104,7-et részesítette előnyben. Talán írta is valaki, hogy az RDS vivő szintje alacsony, kézzel kellett a 103,3-ra állni, de a vétel Solton zajos volt. Az 51-esen észak felé volt hely ahol csak zaj jött, de amint felmentem az M8-asra a vétel kitisztult és a rádióm észrevétlenül váltott a 103,3 - 100,5 - 101,4 között > Dunántúl OK, az Alföld gyenge. Visszafelé már Győr után a 89,5-re álltam és Tiszakürtig azt hallgattam (ott ment el a vétel). Ott "nyomtam" egy Retro-t - a "PI seek" a 95,7 MHz-et találta meg. A szentesi adó Szarvasig zajmentesen vehető volt, a városban közel hallgathatatlan, de Kékes se volt jobb. A városból kiérve ismét a 95,7 ütötte meg a hallgatható minőséget, Kardos után szűnt meg a vétel. Kondoros környékén volt egy 15km-es "fehérfolt", 44. főút és a "Kamut - Murony - Békés" bekötőút kereszteződésénél "jött" meg a 101,6 MHz...
 #178145  Szerző: Marcii

Az M3-as metró el van árasztva a plakátjaikkal.
 #178129  Szerző: tomee

A táncdalfesztiválos nótákat viszont tényleg igazán megnyirbálhatnák egy kicsit, mert egy Toto - Africa meg Madonna után egy Koós Jánost plusz egy Szécsi Pált hallani inkább zavarba ejtő, mint kellemes. Független attól, hogy elhiszem, hogy egy tucat nyugdíjas meg ezektől szedi fel a padlót, hiszen tényleg telefonálnak be úgy, hogy legtöbbször azt se nagyon érteni, hogy miről beszélnek, olyan eufória van rajtuk. Mindenesetre tényleg akkora hangulatváltások vannak 5-10 perc alatt, hogy az embert simán kizökkenti a rádióhallgatásból. E mellé tényleg jó lenne, ha cserébe a Sláger meg a 2000-es évek zenéire feküdne rá jobban, ha már a Retro így lerohanta őket.
 #178115  Szerző: noartist

20 évesként viszont egészen különleges élmény hallgatni ezt a rádiót. A 80-as, 90-es évek zenéinek zömét én is ismertem (és szerettem) eddig, de ennél régebbre én sem nyúltam vissza. Függetlenül politikától, és mindentől: ez a rádió jó, és sikeres lesz. Ennek is megvan az oka Magyarországon. A Sláger FM-nek most kéne meglovagolnia a kétezres éveket, valamint a kilencvenes évek második felét.
 #178097  Szerző: Gyurii

Kovi02 írta: 2018.07.01. 20:05
Gyurii írta: 2018.07.01. 19:25 Félig off.

Kezdeti érdeklődésem/hype hanyatlani látszik az adó felé. Tegnap volt szerencsém Mezőkovácsháza térségében hallgatni autóban, maradjunk annyiban hogy tragédia. (Szentesi adók üvöltenek, nyilván 95,7-nek híre se hamva.)

Viszont azt észrevettem, hogy amennyit naponta hallgatom átlag 10-15 perc mindig egy Boney M-be futok. Ekkora Boney M fanok a szerkesztők? :oops: :lool:
Komádi 101,6 most milyen amúgy? A 15 elemes antennát 2 méter magasban nem is kell irányba állítani hogy ST minőségben szóljon,adóra állítva stabil RDS+ST vétellel jön.
95,7 azzal is alig szól,Szegeden is néztem,van hol a 106,1-en megáll a seeker de a 95,7 nem igazán szól.
94,9 meg ha akarnak Szegeden valamit át kellene tenniük a Telekom-toronyra,pl. a város nyugati részén(ahol van a pláza,Árkád,de a Móravárosi részen is) sűrűn zajos a vétel,a seeker néha nem találja meg,pedig a Szentest,Szabadkát megtalálja.(ugyanez 90,3 93,1)
dB adatokkal nem szolgálhatok csak átlag hallgatói tapasztalatokról. :)

Békés megye északi része szerintem 90%-ban lefedett általa (mármint Komádi). Békéscsabán autóban mondjuk úgy 75%-os. Hallgatható, megáll rajta seeker több helyen jobb vevővel, de 1-2 helyen érződik hogy nem helyben szól. (Jobban lehet hallgatni, mint a Petőfit.)

Viszont ha elindulsz mondjuk Szeged, esetleg Battonya (Arad) irányában nagyon sok a lyuk. Értem ezalatt azt, hogy van olyan útszakasz, ahol kilométereken(!) keresztül masszív sistergés szól. (Anno Class/Danubius mintha nem lett volna ennyire lyukas DNy-i irányba).

Ha a 47-es főutat veszem még nem nagyon teszteltem le, de a szentesi adó gyengesége miatt Orosháza fekete-lyuk lehet egy átlag vevő számára. (Ha legalább szentesi Dankó 91,6 adataival sugározna, az ha nem is oldaná meg a vételi lyukat, de sokat javítana Csongrád-Békés megkockáztatom Bács-Jász egyes részein is.) Tapasztalat alapján Orosházán élvezhetően lehetne fogni ha már potenciális hallgatótábort célzunk meg. OFF: 91,6 elszól szépen Orosházáig, de még szól ugyebár 94,2-n helyileg is Dankó...) :facepalm:
 #178089  Szerző: Kovi02

Gyurii írta: 2018.07.01. 19:25 Félig off.

Kezdeti érdeklődésem/hype hanyatlani látszik az adó felé. Tegnap volt szerencsém Mezőkovácsháza térségében hallgatni autóban, maradjunk annyiban hogy tragédia. (Szentesi adók üvöltenek, nyilván 95,7-nek híre se hamva.)

Viszont azt észrevettem, hogy amennyit naponta hallgatom átlag 10-15 perc mindig egy Boney M-be futok. Ekkora Boney M fanok a szerkesztők? :oops: :lool:
Komádi 101,6 most milyen amúgy? A 15 elemes antennát 2 méter magasban nem is kell irányba állítani hogy ST minőségben szóljon,adóra állítva stabil RDS+ST vétellel jön.
95,7 azzal is alig szól,Szegeden is néztem,van hol a 106,1-en megáll a seeker de a 95,7 nem igazán szól.
94,9 meg ha akarnak Szegeden valamit át kellene tenniük a Telekom-toronyra,pl. a város nyugati részén(ahol van a pláza,Árkád,de a Móravárosi részen is) sűrűn zajos a vétel,a seeker néha nem találja meg,pedig a Szentest,Szabadkát megtalálja.(ugyanez 90,3 93,1)
 #178084  Szerző: Gyurii

Félig off.

• 1
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 212