RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#190892  Szerző: Snake05

Senki nem írt olyat, hogy április 1-től minden megváltozik, de szerintem nem azért cserélik le most a vezetőséget, hogy hónapokig ne csináljon semmit. Olyasmire számítok, mint amikor '16 február környékén Horváth Gergelyt lecserélték Pető Zoltánra. A zenei kínálatot lecserélik pár hét alatt, de az arculat és a műsortükör marad még legalább nyárig. Addig esetleg csinálnak új arculatot, és megnézik, hogy a műsorvezetők tudnak-e igazodni az új formathoz, vagy megint le kell cserélni a gárdát.
 #190890  Szerző: nermalcat

kondalyuk írta: 2021.03.29. 15:34 Miből gondoljátok, hogy bármi is történni fog április 1-jén és hogy sok rockzene lesz?
Azért a "Petőfi, a rocksztár" szlogen elég egyértelmű utalás. Nostradamus sajnos nem vagyok, úgyhogy további jóslásba nem bocsátkozom, egy hét múlva majd többet tudunk.
 #190887  Szerző: almos629

A zenei átalakítást szerintem azonnal megkezdik.
 #190884  Szerző: kondalyuk

Miből gondoljátok, hogy bármi is történni fog április 1-jén és hogy sok rockzene lesz?

A semmitmondó sajtótájékoztatóból és az Origó cikkből csak az derült ki, hogy kulturális adót (jelentsen ez az ő fejükben bármit) és több magyar zenét szeretnének.

A kicsit bővebb Telex cikkben fejtegették, hogy talán a Nagyon zene-korszakból merítenek majd, mert azt Demeterék alapvetően jónak tartották és Horváth Gergelyt is felkeresték. Ennyit tudunk, de ez is találgatás.

Csak a vezetőség lesz új egyelőre, én semmilyen változásra nem számítok nyár vagy ősz előtt.
 #190883  Szerző: nermalcat

Egyetértek az előző hozzászólókkal, jó hogy végre véget ér a "mainstream" Petőfi ötéves kálváriája. Én már nem is hallgattam legalább két éve, Tiszttartó és az elődje mindent elrontott, amit csak lehetett. Elemezgetésbe én már nem kezdenék bele, úgyis írtatok már rengeteget erről a borzalomról, és szerencsére csütörtöktől ez már csak történelem lesz. Abban is biztos vagyok, hogy az új vezetés sem lesz kevésbé dilettáns, mint a jelenlegi, de a Petőfiért már nem aggódom, mert lehetetlen lenne ennél jobban elrontani.
Sokkal inkább aggódom a R1-ért, ott ugyanis még nyomokban fellehető a szakmaiság, de ha Tituszunk beteszi oda a lábát és az Alvaro Soleres pendrive-ját, végképp keresztet vethetnünk a magyar országos rádiózásra, marad a Sláger, a Manna és a megmaradt helyi rádiók, slussz.
 #190879  Szerző: Snake05

Mivel a Petőfi továbbra is zenei adó lesz, gyanítom, a TOP 15 is marad, csak bele fog idomulni az új zenei arculatba, amiről gyakorlatilag még mindig csak annyit tudunk, hogy legalább 50% magyar zene lesz és sok rock. Egyébként meg kitudja, lehet megint kirúgják az egész bandát, mint 16-ban. A mediaklikk.hu-n lévő műsorrendet egyelőre nem írták át.
 #190878  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2021.03.28. 19:29 Reméltem, hogy legalább az utolsó alkalommal összehoznak egy normális TOP 40-et, de sajnos csalódnom kellett. Az első szokás szerint egy random, noname magyar szám, a második Aloe Blacc szintén nem sok slágerlistát látott dala, a harmadik az I miss u, amit MÁV-os stílusban tettek rotációba. A TOP 10-ben ezeken kívül van még három darab húsz hete listán lévő , sz*rásig ismételt dal, két magyar szám. A 10-ből kettő dal van, aminek (szerintem) valóban helye van itt: a Hypnotized és a The Business. A listán szereplő további valódi number one-ok a következő megtisztelő helyeket kapták: Save your tears - 35., Prisoner - 31., Jerusalema - 29., My head and my heart - 28., Afterglow - 25., Paradise - 15., Your Love -13., Running back to you - 11.
Ezek közül szerintem maximum az utolsó három helyezés mondható korrektnek. Az új belépők a következők voltak: Jason Derulo - Love not war (már másodjára), Kylie Minogue - Real groove (B-oldalas szám), egy Solulwave és Dvid Guetta/Sia új száma.
A "visszatekintő" blokkok dalai: Pink - U And U're Hand, Beyoncé - Single Ladies, Tankcsapda - Örökké tart. Ezek mind a Petőfi fantáziátlan recurrent rotációjának naponta visszatérő elemei...

Lehetne elemezgetni még holnap délig, de szerintem elég most ennyi, a lényeg, hogy tele van hibákkal, nem idevaló dalokkal, irreális helyezésekkel. Viszont hogy korrekt legyek, meg kell említenem, hogy a héten meghallgattam az összes TOP 15-öt, és szinte hibátlan volt mind, úgyhogy remélem, hogy abba a műsorba nem nagyon fog belenyúlni az új vezetőség. Egyébként eddig semmi információ arról, hogy lesz-e valami változás április 1-től a vezetőség cseréjén kívül, úgyhogy szerintem az arculaton, műsorrácson nem fognak még variálni, hanem majd csak nyáron. Addig gondolom fokozatosan átalakítják a zenei kínálatot.

Még annyit, hogy az új zenei szerkesztő helyében azzal kezdeném a melót, hogy az EMF-t, All Stars-t, Zero-t, Streets of you-t, High hopes-t, Puebla-t, Boyfriend-et és az összes hasonlót kivágnám az adásgépből, mint macskát sz*rni!! Ki kell írni őket pendrive-ra és odaadni Tiszttartónak, hogy vigye magával a b*dös fr*ncba!!!

Köszöntem a figyelmet.
Helló, akkor slágerlistázzuk itt is egyet... :D Megint leírtál mindent, amit kellett, és megint egyet kell értenem minden megállapításoddal. Kövezzetek meg, de én ezt a Zséda-Kökény párost bírom, valami miatt nem idegesít, és ha objektív akarok lenni, Zséda - ha megbocsátjuk neki az Eperholdat -, olyan nagyon nem lőtt mellé az utóbbi 2-3 évben, nekem nem eltekerősek a számai.
Szerinted a Top 15-öt tényleg meghagyják? Csak mert én már előre gyászolom, és virágot akarok vinni a sírjára. Nagy hiányérzetet hagyna maga után. Az a helyzet, hogy annyira jók a Top 15-ök, hogy nekem a Top 40-ek általában unalomba fulladnak. Elkezdem mindig hallgatni, aztán ott ragadok a Radio Romanián 13 órától, vagy a R1 valamelyik helyi sávja elcsábít. A visszatekintésektől ráz a hideg, de ezt a "szépemlékű" Európai Top 40 kapcsán is már éreztem, atom kommersz számokat tekernek vissza, amit valamelyik magyar rádió biztosan játszott adott héten, de leginkább a Petőfi, és az is lehet, hogy az meg naponta. Semmi fűszer nincs benne.
Aloe Blacc. Most lehet, hogy tévúton vagyok, és javítsatok is ki, de létezik, hogy ezen a Top 40 listán sokszor másznak fel ilyen 20 hete játszott számok a 2. helyig, majd egy hét alatt képesek a totál top 40-ből is kizúgni? Mert én már egy éve sorozatosan döbbenek meg ezeken a hirtelen halálokon, amikor számítok pár zeneszámra, de sokszor az agyonjátszásból pár nap alatt mintha az egészet elvágták volna, szőrén-szálán eltűnik a szám, a listából, rotációból is. Mostanában pl. a Lose Somebody, a Willow, a Space, az Over Now is így járt, közben a Holiday vagy a Crying At The Discotheque, a Head & Heart vagy a Take You Dancing vígan éli a napjait, pedig marhára nem újabb számok, mint az említettek.
Az Alvaro Soleres pendrive-ra, ha gondolod, én magam kötök egy szép masnit, és mehet vele, ahogy kedve látja! :D
 #190875  Szerző: potyi

Szerintem nagyjából kizárt, hogy bármi is megmaradjon a mostani Petőfiből. Esetleg ami előfordulhat, hogy bedarálják a Dankót FM-en, vagy a Bartókot és ott megy tovább ugyanaz, ami eddig, csak más néven, de erre sincs nagy valószínűség, mert a politika diktál.
 #190874  Szerző: Snake05

Reméltem, hogy legalább az utolsó alkalommal összehoznak egy normális TOP 40-et, de sajnos csalódnom kellett. Az első szokás szerint egy random, noname magyar szám, a második Aloe Blacc szintén nem sok slágerlistát látott dala, a harmadik az I miss u, amit MÁV-os stílusban tettek rotációba. A TOP 10-ben ezeken kívül van még három darab húsz hete listán lévő , sz*rásig ismételt dal, két magyar szám. A 10-ből kettő dal van, aminek (szerintem) valóban helye van itt: a Hypnotized és a The Business. A listán szereplő további valódi number one-ok a következő megtisztelő helyeket kapták: Save your tears - 35., Prisoner - 31., Jerusalema - 29., My head and my heart - 28., Afterglow - 25., Paradise - 15., Your Love -13., Running back to you - 11.
Ezek közül szerintem maximum az utolsó három helyezés mondható korrektnek. Az új belépők a következők voltak: Jason Derulo - Love not war (már másodjára), Kylie Minogue - Real groove (B-oldalas szám), egy Solulwave és Dvid Guetta/Sia új száma.
A "visszatekintő" blokkok dalai: Pink - U And U're Hand, Beyoncé - Single Ladies, Tankcsapda - Örökké tart. Ezek mind a Petőfi fantáziátlan recurrent rotációjának naponta visszatérő elemei...

Lehetne elemezgetni még holnap délig, de szerintem elég most ennyi, a lényeg, hogy tele van hibákkal, nem idevaló dalokkal, irreális helyezésekkel. Viszont hogy korrekt legyek, meg kell említenem, hogy a héten meghallgattam az összes TOP 15-öt, és szinte hibátlan volt mind, úgyhogy remélem, hogy abba a műsorba nem nagyon fog belenyúlni az új vezetőség. Egyébként eddig semmi információ arról, hogy lesz-e valami változás április 1-től a vezetőség cseréjén kívül, úgyhogy szerintem az arculaton, műsorrácson nem fognak még variálni, hanem majd csak nyáron. Addig gondolom fokozatosan átalakítják a zenei kínálatot.

Még annyit, hogy az új zenei szerkesztő helyében azzal kezdeném a melót, hogy az EMF-t, All Stars-t, Zero-t, Streets of you-t, High hopes-t, Puebla-t, Boyfriend-et és az összes hasonlót kivágnám az adásgépből, mint macskát sz*rni!! Ki kell írni őket pendrive-ra és odaadni Tiszttartónak, hogy vigye magával a b*dös fr*ncba!!!

Köszöntem a figyelmet.
 #190824  Szerző: almos629

shadoe írta: 2021.03.22. 20:57 Nem mondok vele újat, mert sokan vagytok így ti is vele, én a Top 15-öt, ill. Megyesi Gábor műsorait - a hétvégi mixekkel együtt - fogom innen egyedül hiányolni, és már kutatom fel a forrásokat a környező országokból, hogy honnan fogok kb. ezekhez a Hot AC típusú új zenékhez hozzájutni. A napi listák elég szerencsésen egészítették ki a R1 mellett a hazai zenei felhozatalt (hiszen a R1 játssza a nagy Number One-okat is), a Petőfi napi rotációjáról és a listákon a zenék pozicionálásáról pedig én is, te is, és még sokan mások kifejtették a teljesen jogos véleményüket.
Bízom benne, hogy a mixműsor megmarad, mivel a Nagyon zene-korszakban is volt már a kezdetek óta, és az eddigi híreket én úgy értelmezem, hogy nagyjából azt akarják visszahozni. Az sem lenne baj, ha csak 10-kor, vagy megint éjfélkor kezdődne. A Top 15-ért kár lenne, szerintem profi lista, rövid, lényegre törő konfokkal. Nagyon remélem, hogy ez is megmarad. A napi rotációt nem hallgatom, hiába vannak néha szinte hibátlan zenei órák, a túl kiszámítható zenei szerkesztés és főleg a fantáziátlan, túlságosan kötött műsorvezetés miatt sosincs kedvem idekapcsolni nappal.
  • 1
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 625