Snake05 írta: ↑2021.03.28. 19:29
Reméltem, hogy legalább az utolsó alkalommal összehoznak egy normális TOP 40-et, de sajnos csalódnom kellett. Az első szokás szerint egy random, noname magyar szám, a második Aloe Blacc szintén nem sok slágerlistát látott dala, a harmadik az I miss u, amit MÁV-os stílusban tettek rotációba. A TOP 10-ben ezeken kívül van még három darab húsz hete listán lévő , sz*rásig ismételt dal, két magyar szám. A 10-ből kettő dal van, aminek (szerintem) valóban helye van itt: a Hypnotized és a The Business. A listán szereplő további valódi number one-ok a következő megtisztelő helyeket kapták: Save your tears - 35., Prisoner - 31., Jerusalema - 29., My head and my heart - 28., Afterglow - 25., Paradise - 15., Your Love -13., Running back to you - 11.
Ezek közül szerintem maximum az utolsó három helyezés mondható korrektnek. Az új belépők a következők voltak: Jason Derulo - Love not war (már másodjára), Kylie Minogue - Real groove (B-oldalas szám), egy Solulwave és Dvid Guetta/Sia új száma.
A "visszatekintő" blokkok dalai: Pink - U And U're Hand, Beyoncé - Single Ladies, Tankcsapda - Örökké tart. Ezek mind a Petőfi fantáziátlan recurrent rotációjának naponta visszatérő elemei...
Lehetne elemezgetni még holnap délig, de szerintem elég most ennyi, a lényeg, hogy tele van hibákkal, nem idevaló dalokkal, irreális helyezésekkel. Viszont hogy korrekt legyek, meg kell említenem, hogy a héten meghallgattam az összes TOP 15-öt, és szinte hibátlan volt mind, úgyhogy remélem, hogy abba a műsorba nem nagyon fog belenyúlni az új vezetőség. Egyébként eddig semmi információ arról, hogy lesz-e valami változás április 1-től a vezetőség cseréjén kívül, úgyhogy szerintem az arculaton, műsorrácson nem fognak még variálni, hanem majd csak nyáron. Addig gondolom fokozatosan átalakítják a zenei kínálatot.
Még annyit, hogy az új zenei szerkesztő helyében azzal kezdeném a melót, hogy az EMF-t, All Stars-t, Zero-t, Streets of you-t, High hopes-t, Puebla-t, Boyfriend-et és az összes hasonlót kivágnám az adásgépből, mint macskát sz*rni!! Ki kell írni őket pendrive-ra és odaadni Tiszttartónak, hogy vigye magával a b*dös fr*ncba!!!
Köszöntem a figyelmet.
Helló, akkor slágerlistázzuk itt is egyet...

Megint leírtál mindent, amit kellett, és megint egyet kell értenem minden megállapításoddal. Kövezzetek meg, de én ezt a Zséda-Kökény párost bírom, valami miatt nem idegesít, és ha objektív akarok lenni, Zséda - ha megbocsátjuk neki az Eperholdat -, olyan nagyon nem lőtt mellé az utóbbi 2-3 évben, nekem nem eltekerősek a számai.
Szerinted a Top 15-öt tényleg meghagyják? Csak mert én már előre gyászolom, és virágot akarok vinni a sírjára. Nagy hiányérzetet hagyna maga után. Az a helyzet, hogy annyira jók a Top 15-ök, hogy nekem a Top 40-ek általában unalomba fulladnak. Elkezdem mindig hallgatni, aztán ott ragadok a Radio Romanián 13 órától, vagy a R1 valamelyik helyi sávja elcsábít. A visszatekintésektől ráz a hideg, de ezt a "szépemlékű" Európai Top 40 kapcsán is már éreztem, atom kommersz számokat tekernek vissza, amit valamelyik magyar rádió biztosan játszott adott héten, de leginkább a Petőfi, és az is lehet, hogy az meg naponta. Semmi fűszer nincs benne.
Aloe Blacc. Most lehet, hogy tévúton vagyok, és javítsatok is ki, de létezik, hogy ezen a Top 40 listán sokszor másznak fel ilyen 20 hete játszott számok a 2. helyig, majd egy hét alatt képesek a totál top 40-ből is kizúgni? Mert én már egy éve sorozatosan döbbenek meg ezeken a hirtelen halálokon, amikor számítok pár zeneszámra, de sokszor az agyonjátszásból pár nap alatt mintha az egészet elvágták volna, szőrén-szálán eltűnik a szám, a listából, rotációból is. Mostanában pl. a Lose Somebody, a Willow, a Space, az Over Now is így járt, közben a Holiday vagy a Crying At The Discotheque, a Head & Heart vagy a Take You Dancing vígan éli a napjait, pedig marhára nem újabb számok, mint az említettek.
Az Alvaro Soleres pendrive-ra, ha gondolod, én magam kötök egy szép masnit, és mehet vele, ahogy kedve látja!