RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#190560  Szerző: Béci09

potyi írta: 2021.03.13. 11:54 <moderálva>
Konkrétabban?
 #190558  Szerző: Béci09

Szerintem is jól tették, hogy végre léptek. Nem lehet mondani, hogy nem voltak türelmesek Tiszttartóval, én már legalább egy éve megváltam volna tőle. A folyatást tekintve - az elmúlt évek közmédiás projektjeit ismerve - nem vagyok túl derűlátó, de a remény hal meg utoljára.
 #190555  Szerző: Redfox81

potyi írta: 2021.03.13. 11:54 Jó lenne, ha kilépne a politika meg a magyar zeneipar a hazai rádiók gyomrából végre.
Önmagától soha nem fog kilépni egyik sem. Talán tudatos médiafogyasztóként lehetne ez ellen tenni, de ez itthon szinte ismeretlen fogalom. Viszont 1 pozitív mellékhatása talán lesz. Egyre többen választják az online rádiókat, amelyekre szerencsére sem a magyar zeneiparnak, sem a politikának nincs akkora ráhatása.
 #190554  Szerző: potyi

<moderálva>Jó lenne, ha kilépne a politika meg a magyar zeneipar a hazai rádiók gyomrából végre.
 #190553  Szerző: Milu

kondalyuk írta: 2021.03.13. 01:31 Én is örülök, hogy végre lesz valami változás. Évek óta nem volt előrelépés semmilyen téren.
Sajnos nagyon látszott, hogy a jelenlegi vezetés nem tud/akar mit kezdeni a rádióval. Viszont bármilyen irányba indulnak is el, nagyon sok munka lesz vele.

Nagyon remélem elengedik ezt a mainstream Danubius/Class FM-pótlék vonalat és újra nyitni fognak az alternatív vonal felé, de ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Nem sok derült ki a sajtótájékoztatóból, de "kulturális" jelző alatt nem feltétlenül kell egyből szövegidő-arány növekedésre gondolni. 2016 előtt sok esti tematikus műsor volt hallható, én ezek irányába nyitnék. Kiégett és no-name zenészek interjúi helyett lehetne újra egy Kultúrfitnesz jellegű műsor, érdekes témákkal utána tematikus zenei órákkal.

Bízom abban is, hogy az új vezetés frissíteni fogja az arculatot, életet lehel a rádióba és a műsorvezetés nem arról fog szólni, hogy értermetlen, bugyuta kérdésekkel fárasztják a hallgatókat egész nap. 3 éve ugyanazokat a konfokat halljuk...én azt is elhinném, hogy azóta ugyanazokat keverik vissza. Szörnyű. Remélem a műsorvezetők személyében és a reggeli műsorban is lesz változás és még a station voice-okat is lecserélném. Mindent, ami erre a 3 évre emlékeztet.

A cikkben kiemelték, hogy a fiatalok felé nyitnának újra, nagyon remélem ez meg is történik. Hogyha az új vezetés összehangolja a TV, rádió és online felületeket és teret ad azoknak programoknak, eseményeknek, amelyeket a Petőfi támogat, már történt egy pozitív változás. Nonszensz, hogy fesztiválok szponzoraként a TV mindenhol ott van, de a rádió nem játssza a zenéket, a saját fesztiváljára, a Strandra ki sem települ, helyette Natalie Imbrugliát és Janet Jacksont játsszik orrba-szájba. A rádió teljesen elszigetelődött a Petőfi "márkától", ennek örülök, hogy ezt helyre szeretnék hozni. Viszont a fiatalokhoz meg kell jelenni az online térben, nem csak bugyuta Facebookos bulvárcikkekkel, hanem visszahallgatható és exkluzív online tartalommal.

Nem gondolom, hogy visszakapjuk az alternatív MR2-korszakot, de úgy gondolom, bármilyen változás is lesz a közeljövőben, az a jelenleginél tényleg csak jobb lehet.
Ha marad a Petőfi brand és a jelenleginél is több lesz a magyar zene és a kulturális műsor, akkor ne is próbáljanak nyitni a fiatal célközönség felé, mert semmi értelme.
 #190545  Szerző: kondalyuk

Én is örülök, hogy végre lesz valami változás. Évek óta nem volt előrelépés semmilyen téren.
Sajnos nagyon látszott, hogy a jelenlegi vezetés nem tud/akar mit kezdeni a rádióval. Viszont bármilyen irányba indulnak is el, nagyon sok munka lesz vele.

Nagyon remélem elengedik ezt a mainstream Danubius/Class FM-pótlék vonalat és újra nyitni fognak az alternatív vonal felé, de ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Nem sok derült ki a sajtótájékoztatóból, de "kulturális" jelző alatt nem feltétlenül kell egyből szövegidő-arány növekedésre gondolni. 2016 előtt sok esti tematikus műsor volt hallható, én ezek irányába nyitnék. Kiégett és no-name zenészek interjúi helyett lehetne újra egy Kultúrfitnesz jellegű műsor, érdekes témákkal utána tematikus zenei órákkal.

Bízom abban is, hogy az új vezetés frissíteni fogja az arculatot, életet lehel a rádióba és a műsorvezetés nem arról fog szólni, hogy értermetlen, bugyuta kérdésekkel fárasztják a hallgatókat egész nap. 3 éve ugyanazokat a konfokat halljuk...én azt is elhinném, hogy azóta ugyanazokat keverik vissza. Szörnyű. Remélem a műsorvezetők személyében és a reggeli műsorban is lesz változás és még a station voice-okat is lecserélném. Mindent, ami erre a 3 évre emlékeztet.

A cikkben kiemelték, hogy a fiatalok felé nyitnának újra, nagyon remélem ez meg is történik. Hogyha az új vezetés összehangolja a TV, rádió és online felületeket és teret ad azoknak programoknak, eseményeknek, amelyeket a Petőfi támogat, már történt egy pozitív változás. Nonszensz, hogy fesztiválok szponzoraként a TV mindenhol ott van, de a rádió nem játssza a zenéket, a saját fesztiváljára, a Strandra ki sem települ, helyette Natalie Imbrugliát és Janet Jacksont játsszik orrba-szájba. A rádió teljesen elszigetelődött a Petőfi "márkától", ennek örülök, hogy ezt helyre szeretnék hozni. Viszont a fiatalokhoz meg kell jelenni az online térben, nem csak bugyuta Facebookos bulvárcikkekkel, hanem visszahallgatható és exkluzív online tartalommal.

Nem gondolom, hogy visszakapjuk az alternatív MR2-korszakot, de úgy gondolom, bármilyen változás is lesz a közeljövőben, az a jelenleginél tényleg csak jobb lehet.
 #190542  Szerző: almos629

Kb. másfél éve sejtettem már, hogy ez be fog következni. A Tiszttartó-féle Petőfi három év alatt nem fejlődött semmit, hiába frissítették a zenei kínálatot, alakítgatták a műsort és tartották a hallgatottságukat. Az évekig ismételt órakezdő zenék (Zero, High hopes, Streets of you és társaik), a szintén évek óta napi szinten hallható recurrent dalok, és a monoton, egy kaptafára épülő zenei órák miatt annyira kifújt már a koncepció, hogy muszáj volt lépni. Visszaolvasva a fórumban látom, hogy ezekről a problémákról ti is rengeteget írtatok, és gondolom, a cégen belül is sokan jelezték ezeket, mégsem történt érdemi javulás éveken át. Tavaly decemberben annyi pozitív változás volt, hogy némileg frissítették a recurrent dalokat, és régebbi magyar számokat is elkezdtek játszani (Ha lemegy a nap, Gyémánt, Azok a boldog szép napok, stb.), de az összkép ettől sem javult sokat. Már mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a jelenlegi vezetőség teljes mértékben képtelen a fejlődésre/fejlesztésre, nem tud mit kezdeni a rádióval, így logikus és helyénvaló lépés volt az elbocsátásuk. Abban biztos vagyok, hogy azt a közmédia vezetősége is belátta, hogy hülyeség volt 2015 végén-2016 elején letérni az addigi alter irányvonalról. A kereskedelmi jellegű, mainstream Petőfi Rádió kétszer is megbukott, 2017-ben Petővel, és 2021-ben Tiszttartóval, ezúttal véglegesen. Arról, hogy ez után mi jön, nem sokat tudunk, valóban kevés részletet árultak el. Én abban bizakodom, hogy hasonlítani fog a 2007-2016 közötti "Nagyon zenés" Petőfire. Személy szerint nekem a rock-kal, alternatívval nincs semmi bajom, sőt, szerintem egy közszolgálati zenei rádiónak sokkal inkább feladata, hogy ilyeneket játsszon, mint a nemzetközi slágerlisták number one-jait. Az 50 százalék vagy nagyobb magyar zenei arány sem annyira rossz, ha jól válogatják a magyar dalokat. Abban biztos vagyok, hogy a jelenlegi, kifejezetten mainstream rádiós arculat egy az egyben megy a kukába, és őszintén szólva kicsit sem fogom sajnálni. Remélem, hogy legalább olyan jó lesz az új, mint a 2013 és 2016 közötti. Izgalmas kérdés még, hogy mennyire nyúlnak majd bele a műsorrendbe, maradnak-e a jelenlegi műsorvezetők, jönnek-e újak, mit fog jelenteni a gyakorlatban a "kulturális jelleg", stb... Ezekkel kapcsolatban nyilván még csak találgatni lehet, de remélem, mihamarabb lesznek konkrétabb infók is. Béli Ádám személyével kapcsolatban annyit, hogy rádiós tapasztalata valóban nincs, a média egyéb területein viszont rengeteg van neki, és nyilván lesznek a csapatában profi rádiós szakemberek is. Egyébként pont Tiszttartó a példa arra, hogy a tapasztalat nem feltétlenül garancia a sikerre. Poprádiónak meg pont elég a Retro, a hamarosan kvázi országossá váló R1, és a rengeteg különböző helyi adó.
Én minden estre bizakodva, kíváncsian várom az új Petőfit! :)
 #190540  Szerző: potyi

Országosan 3 helyett 2 választás lesz azoknak, akik popzenét szeretnének hallgatni (tehát a nagy többség), én ezt semmilyen szinten nem tudom támogatni. Akkor sem, ha nem lesz többet naponta EMF - Unbelievable. Nem mondom, hogy a Petőfi eddig jó volt, mert ezer sebből vérzett és baromi bosszantó volt ez a rengeteg hiba (amit valószínűleg Tituszra erőltettek a kötelező Ákos-arculattól kezdve a béna magyar zenei műsorig). Viszont átalakíthatták volna az ótvar giccsparádé Dankót is. Nem tudom elképzelni azt az embertípust, aki egész nap képes Dankót hallgatni. Napi két órában még talán.
 #190539  Szerző: shadoe

Szerintem már ordított a jelenlegi Petőfi rádiós zenei moslékról, hogy ez sokáig nem folytatható tovább. Hadd ne csatlakozzak a fanyalgók népes táborához, fanyalogni majd ráérek később, elképzelhető, hogy fogok is. De annak határozottan örülök, hogy ezt a zenei szemétdombot, amit hatodik éve ránk tolnak országosan, végre végérvényesen lekaszálják. Én ugyan nem fogom visszasírni se a Streets Of You-t, se az órakezdő Zerot, az utána kötelező és állandó másodikként berakott Little Mix-féle "Holiday"-t, se a naponta dögre játszott Chumbawambát, EMF-t, Diana Kinget, a Rembrandsot, a Wannabe-t, a Two princes-t és társait. Végre soha többet nem kell ezeket hallgatnom, ezekről írnom. Nekem már mindegy, mi lesz a Petőfin, csak NE EZEK. Ezt borzalom volt hat évig megállás nélkül hallgatni. Úgyhogy sorry, de nálam a megszabadulás felhőtlen öröme keveredik most ez ügyben a közepesen erős kíváncsiság érzésével. A kritikám majd eztán jön - talán. Bye, bye, Tiszttartó FM!
 #190535  Szerző: djlacee

Én sokimndent megadnék, ha ismét "Nagyon Zene" lenne, persze 16 éves már én sem leszek újra...
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 625