A szokásos 3-4 helyett ezen a héten 13 új szám került be a TOP 40-be, és ráadásul (szerintem) mind jó. 

shadoe írta: ↑2020.12.05. 21:08Sajnos teljesen kiszámítható, hogy ezgy órába milyen "régi" szám jön pl.tomee írta: ↑2020.12.05. 11:07 Igazából az a legidegesítőbb ebben a rádióban, amiről már múltkor is szó volt itt, hogy amennyi pénzből finanszírózva van a működése, az alapján bőven színvonalasabban kellene működnie, mégsem ez történik már 10 éve.Igen, még mindig ott tartunk (már 3/4 éve), hogy kizárólag a slágerlistaműsorok és a szombat esti mixek vannak ebben a rádióban rendben. A heti 168 órából 150 hallgathatatlan. A rotációt megölik az állandó óraindítók, az állandósult magyar zenék az aktuális csókosoktól, és a senkit nem érdeklő beakadt lemezként ismétlődő 20 éves visszarévedések. Ez most kicsit hosszú elemzés lesz, előre bocs, de a mai rotációból veszek szúrópróbaszerűen három mintát délelőttről. Bedobják a Rudimentaltől a "Sun Comes Up"-ot. Ez jó. Igen ám, de előtte 7 Seconds, Intim Torna, Nothing Breaks Like a Heart, Republic, és Katy Perry tízéves hülyére játszott slágere (igen, csak az az egy). Esélyem nincs, hogy a Rudimentalt elkapjam, mert előtte bedobtak egymás után öt azonnali eltekerős zenét (és ezek után már nem tekerek vissza). A következő mintavétel: Clean Bandit "Tears", megint örülök, nagyon kell ide ez a szám, előtte azonban Pápai Jocival büntetnek, utána Tones And I és ismerős arcok. Harmadik mintavétel: 5 Seconds Of Summer "Want You Back", újabb remek és már nem túl gyakran hallható szám, azonban előtte órakezdőnek Riton "Turn Me On", amit akkor is utáltam, amikor még új volt, most meg már féléve állandó órakezdő, utána egy Ákos, tehát már előtte háromszor eltekertem, így esélytelen, hogy 5 Secondsékat elkapjam. Ha mégis sikerült volna, rögtön bedobják Duffytól a Mercy-t, ami unalmas, így hallgattam 3 percig a rádiót, a Duffyt már kilövöm, bár a Rain On Your Parade-nél nyilván nem tekertem volna el, de hát miért ne a könyökünkön kijövő egyetlenegy számát adnák, jó lesz ezeknek az is. Bocs a hosszas elemzésért, meg szubjektív is vagyok, de itt a példa, így nem lehet országos popzenei rádiót működtetni, legalábbis szerintem, ilyen rotációkkal én már tizenegyszer áttekerek a R1-re vagy valami román rádióra.
tomee írta: ↑2020.12.05. 11:07 Igazából az a legidegesítőbb ebben a rádióban, amiről már múltkor is szó volt itt, hogy amennyi pénzből finanszírózva van a működése, az alapján bőven színvonalasabban kellene működnie, mégsem ez történik már 10 éve.Igen, még mindig ott tartunk (már 3/4 éve), hogy kizárólag a slágerlistaműsorok és a szombat esti mixek vannak ebben a rádióban rendben. A heti 168 órából 150 hallgathatatlan. A rotációt megölik az állandó óraindítók, az állandósult magyar zenék az aktuális csókosoktól, és a senkit nem érdeklő beakadt lemezként ismétlődő 20 éves visszarévedések. Ez most kicsit hosszú elemzés lesz, előre bocs, de a mai rotációból veszek szúrópróbaszerűen három mintát délelőttről. Bedobják a Rudimentaltől a "Sun Comes Up"-ot. Ez jó. Igen ám, de előtte 7 Seconds, Intim Torna, Nothing Breaks Like a Heart, Republic, és Katy Perry tízéves hülyére játszott slágere (igen, csak az az egy). Esélyem nincs, hogy a Rudimentalt elkapjam, mert előtte bedobtak egymás után öt azonnali eltekerős zenét (és ezek után már nem tekerek vissza). A következő mintavétel: Clean Bandit "Tears", megint örülök, nagyon kell ide ez a szám, előtte azonban Pápai Jocival büntetnek, utána Tones And I és ismerős arcok. Harmadik mintavétel: 5 Seconds Of Summer "Want You Back", újabb remek és már nem túl gyakran hallható szám, azonban előtte órakezdőnek Riton "Turn Me On", amit akkor is utáltam, amikor még új volt, most meg már féléve állandó órakezdő, utána egy Ákos, tehát már előtte háromszor eltekertem, így esélytelen, hogy 5 Secondsékat elkapjam. Ha mégis sikerült volna, rögtön bedobják Duffytól a Mercy-t, ami unalmas, így hallgattam 3 percig a rádiót, a Duffyt már kilövöm, bár a Rain On Your Parade-nél nyilván nem tekertem volna el, de hát miért ne a könyökünkön kijövő egyetlenegy számát adnák, jó lesz ezeknek az is. Bocs a hosszas elemzésért, meg szubjektív is vagyok, de itt a példa, így nem lehet országos popzenei rádiót működtetni, legalábbis szerintem, ilyen rotációkkal én már tizenegyszer áttekerek a R1-re vagy valami román rádióra.
tomee írta: ↑2020.12.05. 11:07 Igazából az a legidegesítőbb ebben a rádióban, amiről már múltkor is szó volt itt, hogy amennyi pénzből finanszírózva van a működése, az alapján bőven színvonalasabban kellene működnie, mégsem ez történik már 10 éve.Úgy, hogy ők még eléggé "friss rádió", ugye nem olyan rég országosak, plusz épp egy nagyobb átalakulásban vannak, gondolok itt a zenékre és a műsorokra. Erősen "hallgatóvadász" üzemmódban vannak. Betelefonálókról pedig annyit, hogy 1xű azokat bevágni akik "hűdemilyenqrvajóezarádió"... A Petőfin+1xűen nem adnak erre.
Hogy fordulhat pl. az elő, hogy olyan kereskedelmi rádió, mint a Retro, látványosabban nagyobb hangsúlyt és energiát fektet a saját hallgatói igényeinek kiszolgálásába?
Amikor a Retroba betelefonálnak hallgatók, hogy elmondják mennyire szeretik, amit hallanak, arról még akár el is tudom hinni, hogy valóban úgy van, de a Petőfivel kapcsolatban kb. soha nem tapasztaltam ilyen őszinte megnyilvánulásokat.
Snake05 írta: ↑2020.12.03. 13:03 Kéne valamit kezdeni a music menükel. Aki nem tudná, ezek azok, ahol három rövid dalrészlet hangzik el az adott rádió elvileg AKTUÁLIS zenei kínálatából. Ehhez képest a Petőfin rotációt sose látott, meg ezer éve kikerült zenékből állnak, mint pl. a "Poker face", vagy az "A sky full of stars". A szöveges része is nagyon amatőr, elvileg az előadók "beköszönései" választják el a zenerészleteket, de ezek sok helyen hiányoznak, vagy rosszul vannak rákeverve a zenékre. A 2015-ig használt "a fiatalok zenéje ilyen..." kezdetű sem volt túl kreatív, de legalább jobban hangzott, és zeneileg is aktuálisabb volt. Ha az egész arculatot nem is, ezt marha gyorsan ki kéne cserélni, vagy ha nem megy, akkor meg kivágni a fenébe.