RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#189291  Szerző: Garfield

Sőt, ha már kívánságműsor, én így alakítanám át a napi műsort:
6-10 - Talpra magyar - Harsányi kuka, helyette visszahozni Szakál Mikit, vagy szerezni egy másik, normálisabb figurát
10-14 - Üzenetküldős műsor Illerrel
14-18 - Délutáni műsor Zizivel - mint amilyen volt idén januárig
18-19 - TOP 15
19-20 - pörgősebb magyar zenei műsor sok zenével, interjúk nélkül
20-21 - Tematikus zenei óra (dance, chill, rock, stb.)
21-00 - éjszakai műsor (péntek-szombaton mixműsor)

A hétvége pedig ahogy most van, azzal a különbséggel, hogy Rita lenne délután. Esetleg még a vasárnap esti magyar zenei műsorfolyamba is bele lehetne piszkálni, mert elég tömény és hosszú.

Kinek tetszene ez?
 #189288  Szerző: Garfield

Úgy nézem, hogy változatosabbak lettek az órakezdő zenék . Nincs már napi 3 Eros Ramazotti, csak mondjuk egy. A Petőfinél már ez is haladás :)
Zizi és Rita pedig helyet cserélhette, hétköznap kellemesebb a férfihang, hétvégén pedig a női, és Zizinek szerintem ez a délutáni műsor jobban állt.
 #189206  Szerző: homerhamm

shadoe írta: 2020.11.24. 21:33 A magyar zenékben nálam a Music Fm volt erős, ott valahogy sose volt elkapcsolás-ingerem, itt szinte mindig. Én nem vagyok kíváncsi erre a Magashegyi Underground-Kowalski Meg a Vega-Magna Cum Laude-Bagossy Brothers Company-Irie Maffiás-Orsovai Renis-Margaret Islandes vonalra, sőt, ha ez jelenti a mai magyar könnyűzenét, akkor szerintem zárjon is be a bolt, vagy katapultáljon korunk új Erdős Pétere, a zenei sz#rkesztő. És ha már szóbakerült a Gong, nálam az a rádió a zenei szerkesztés legalja, ott aztán tényleg a legócskább magyar zenék is lemennek kb. 70%-os arányban, mindenféle zenei gusztus és válogatás nélkül. visszatérve a Petőfire, érdemes egyébként a román közszolgálatival összehasonlítani mind a belföldi, mint a külföldi zenei termést. Egy ilyen versenyből a Petőfi örüljön, ha félbalkániként ki tudna jönni. Én a magam részéről sokkal jobban kívánom a román számokat, de nem azért, mert nincsen jó hazai együttes vagy ne lenne miből válogatni, hanem mert olyan érzésem van, hogy itt vagy csókosok vannak, és akkor azoktól játsszuk azt is, ha csak elböfögik magukat, vagy pedig ésszerű szelektálás nincs, ill. a dögunalmat hagyjuk már a szelektorban bent, hadd menjen még le naponta ötször évekig... És nyilván vannak olyan együttesek és előadók is, akik prüszkölhetnek a Petőfire, pont azért, mert nem hajlandóak játszani a számaikat - gondolok itt már befutott és bizonyított, akár idősebb előadókra, zenekarokra. Ebben a tekintetben sajnos a BBC Radio One se különb, akik 35 év feletti előadók számait egyáltalán nem is játsszák - úgyhogy nem csak nálunk van megőrülve a világ. És ha már az általam színvonalasnak tartott román zenéket szóba hoztam, sokkal több értelme lenne körülnézni a környező országokban is zenei téren, esetleg még játszani is be egyet-kettőt, mint erőltetni a magyar lélektől meglehetősen távol álló (mi közünk nekünk a Durához és a Pueblához???) spanyol, olasz és latin-amerikai szarokat, lásd Luis Fonsi, Alvaro Sorel, Eros Ramazotti, Daddy Yankee.
A Dura az egész világon felkapott volt azért játszák, meg a Sofiát is. Hála istennek a többit se játszák naponta. Azzal nincs bajom hogy van, magyar zene, de tényleg nagyon egysíkú, nincs olyan nap, hogy a fent említett bandák/énekeset ne játsza a Petőfi. (Kiegészítve Ákossal, Halott Pénzzel, Rúzsa Magdival...) Pedig mennek jó külföldi zenék is ...főleg éjjel. :lool:
 #189205  Szerző: shadoe

A magyar zenékben nálam a Music Fm volt erős, ott valahogy sose volt elkapcsolás-ingerem, itt szinte mindig. Én nem vagyok kíváncsi erre a Magashegyi Underground-Kowalski Meg a Vega-Magna Cum Laude-Bagossy Brothers Company-Irie Maffiás-Orsovai Renis-Margaret Islandes vonalra, sőt, ha ez jelenti a mai magyar könnyűzenét, akkor szerintem zárjon is be a bolt, vagy katapultáljon korunk új Erdős Pétere, a zenei sz#rkesztő. És ha már szóbakerült a Gong, nálam az a rádió a zenei szerkesztés legalja, ott aztán tényleg a legócskább magyar zenék is lemennek kb. 70%-os arányban, mindenféle zenei gusztus és válogatás nélkül. visszatérve a Petőfire, érdemes egyébként a román közszolgálatival összehasonlítani mind a belföldi, mint a külföldi zenei termést. Egy ilyen versenyből a Petőfi örüljön, ha félbalkániként ki tudna jönni. Én a magam részéről sokkal jobban kívánom a román számokat, de nem azért, mert nincsen jó hazai együttes vagy ne lenne miből válogatni, hanem mert olyan érzésem van, hogy itt vagy csókosok vannak, és akkor azoktól játsszuk azt is, ha csak elböfögik magukat, vagy pedig ésszerű szelektálás nincs, ill. a dögunalmat hagyjuk már a szelektorban bent, hadd menjen még le naponta ötször évekig... És nyilván vannak olyan együttesek és előadók is, akik prüszkölhetnek a Petőfire, pont azért, mert nem hajlandóak játszani a számaikat - gondolok itt már befutott és bizonyított, akár idősebb előadókra, zenekarokra. Ebben a tekintetben sajnos a BBC Radio One se különb, akik 35 év feletti előadók számait egyáltalán nem is játsszák - úgyhogy nem csak nálunk van megőrülve a világ. És ha már az általam színvonalasnak tartott román zenéket szóba hoztam, sokkal több értelme lenne körülnézni a környező országokban is zenei téren, esetleg még játszani is be egyet-kettőt, mint erőltetni a magyar lélektől meglehetősen távol álló (mi közünk nekünk a Durához és a Pueblához???) spanyol, olasz és latin-amerikai szarokat, lásd Luis Fonsi, Alvaro Sorel, Eros Ramazotti, Daddy Yankee.
 #189203  Szerző: Garfield

Hát igen, az összes magyar zenét, ami nem illik a rádió arculatához, csak rá van erőltetve "felülről", meg kéne fogni, és kivágni a büdös francba, egyszer s mindenkorra. A magyar zenei műsort át kéne alakítani, elég belőle egy óra, de legyen sokkal pörgősebb, interjúk nélkül, de rengeteg újdonsággal, mindenféle műfajból.

A mixműsor szerintem a legjobb dolog az egész rádióban, talán itthon a Rontom Bontom a legjobb ebben a műfajban a Discoshit mellet. Viszont ez a napi 3 óra tényleg túl sok, én a péntek-szombat 20-24 sávba raknám.

A reggeli műsor pedig úgy szar ahogy van, Harsányi kiégett, unalmas és irritáló, a másik meg csak adja alá a lovat. A témák laposak, a koncepció megfáradt. Tulajdonképpen 2016 óta folyamatos bukás az egész, bár voltak műsorvezetők, akik mondtak jókat (Miki, Jani, meg még talán Győző is), de Harsányi őket sem hagyta érvényesülni. Az egészet el kéne távolítani, vagy legalább Harsányit. A jelenlegi állapotnál az is jobb lenne, ha idehoznák Balázsékat, ezt a rádiót legalább nem tudja elkussoltatni a médiatanács, a büntetések kifizetésére meg bőven van fedezet.
 #189201  Szerző: potyi

Szerintem ez a hazai zeneipar oldaláról érkező agresszív és röhejes nyomásra egy tökéletes válasz. Kommunikáld, hogy te vagy a magyar zene rádiója, közben meg játssz annyi magyar zenét, mint egy kereskedelmi adó. ;) De az az esti műsorsáv akkor is kezdődhetne egy órával később.
 #189199  Szerző: tomee

knoskamatee írta:már bocsánat, én elvárom az MTVA-tól, hogy szerepeltessen magyar műveket a zenefolyamban! persze oda illő, minőségi dalokkal.
Engem sem maga a magyar zene jelenléte irritál, bár egy kezemen meg tudom számolni, mennyi ebből a valóban olyan, ami nem kerül ordító kontrasztba egy Ed Sheeran vagy akármi más aktualítás mellett. Nekem a fülemet azt bántja, hogy ezt a tényt az ember arcába tolják kb. 5 percenként mindenféle formában, mintha nem lenne elég egyértelmű évek óta. A kevesebb néha több lenne, erről van szó.
 #189197  Szerző: potyi

Szerintem sincs baj a magyar zene hangsúlyával a Petőfin, az óránkénti 4 magyar dallal sem, csak néha annyira elüt az alap zenei kínálattól stílusában, hogy zavaró lehet. Több Jetlaget, kevesebb Soulwave-et! Plusz magyarból is elővehetnének 10+ éves dalokat.

A másik meg az esti magyar zenei műsor, ahogy már írtam is, pont jó lenne este 8 és 11 között... Az a +1 óra kéne még az alap rotációból 7-8 között. A mix meg csak szombaton.

Harsányi mellé meg kéne egy nő...
 #189196  Szerző: knoskamatee

tomee írta: 2020.11.24. 18:14 ...
Szintén borzalom, a magyar zenék bármiféle minőségbeli válogatás nélküli tömény erőltetése, vastagon kiemelve minden pillanatban, hogy nálunk MAGYAR zenék mennek, mintha erre a valóságban is tömeges igény lenne. Nem mondom, hogy ne legyenek magyar zenék, mert ez ennek a rádiónak a feladata, de ne folyamatosan az ember arcába legyenek tolva.
...
Ezen kívül nem igaz, hogy senkinek nem bántja a fülét már évek óta, hogy mennyire iskola rádiósan gagyi a szignálparkjuk minősége, pedig lenne bőven miből rendeseket legyártatni valakivel, mert ennél még a Class FM-esek is jobbak voltak.
már bocsánat, én elvárom az MTVA-tól, hogy szerepeltessen magyar műveket a zenefolyamban! persze oda illő, minőségi dalokkal.
ellentétben a kereskedelmi adók kapjanak enyhítést a kvótán belül (vagy eltörölni a francba az egészet). igazságtalan dolognak tartom, hogy a Mannán és a Gongon több magyar szám szól, mint a közszolgálati Petőfin.

teljes off air arculat csere valóban kell, sőt őshiba volt ilyen minőségűt kiengedni az éterbe! ha a tévé csatornáknál megcsinálták profira és igényesre, akkor itt is menni fog, hajrá!
 #189195  Szerző: potyi

Nagyon messze van a BBC-től az MTVA minden tekintetben. :)

Viszont pl. az M1-ben látszik, hogy van pénz és pl. arculati szinten teljesen jó helyre ment. Az M4 Sport és az M2 is tök igényesen össze van rakva. Nem értem, hogy mi az oka annak, hogy a Petőfi brandje egy darab szar, pedig egy ilyen rádiónál sokkal fontosabb kérdés, mint egy hírcsatornánál.

Nem gondolnám amúgy, hogy Titusz tehet erről, sőt, valószínűleg meg van kötve a keze. A Class FM-en és a Danubius Rádióban soha semmi ilyen, vagy ehhez hasonló probléma nem volt. De akkor ki?
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 625