RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#189375  Szerző: Garfield

Túl gyorsan pörög a rotáció, a jó dalokat hamar kidobják (de azért Pápai J. és Tóth G. nyálas karanténdalát még augusztusban is adták). Mondjuk az sem jobb, amit a R1 csinál, hogy legalább fél évig játsszák rotációban a dalokat. Valahol a kettő között lenne a jó.
 #189321  Szerző: homerhamm

shadoe írta: 2020.12.01. 21:23 A napi toplista két órássá bővítésének csak akkor lenne értelme, ha bővebb az újdonság repertoár, egyébként naponta ugyanaz a 20-25 zene forogna. Ezért jó a mostani rendszer, 2-3 naponta lehet váltogatni a zenéket. Ha pedig maradunk ennyi új zenénél, amennyi ott megy, a másik megoldás a két órás műsoridőre az, ha előszednek recurrenteket (ez alatt a kb. 5-8 hónapos zenéket értem). Néha az az érzésem, bizonyos zenéket túl gyorsan vágnak ki a listáról vagy akár a rotációból is. Néhány példa: Diplo/Thomas Wesley / Heartless, Train/Rescue Dog, YouNotUs & Kelvin Jones / Seventeen, Felix Jaehn / Close Your Eyes, Alok & Dynoro / On & On, Arizona Xervas / Roxanne, Selena Gomez / Rare, Camila Cabello / Shameless, Jonas Brothers / Only Human, Martin Garrix / Home. Ezek a számokat mind a Petőfi Top 15-ben mutatták be és hozták be a köztudatba, manapság pedig jóformán már elérhetetlenek. Én időről időre bizony meghallgatnám mind.
A Home az megy, de főleg éjjel, a Roxanne meg már volt rotációba de kivágrák, Marshmello ft. Bastille - Happier is így járt 500milla megtekintéssel, de az még a rotációig se jutott el.
 #189318  Szerző: shadoe

A napi toplista két órássá bővítésének csak akkor lenne értelme, ha bővebb az újdonság repertoár, egyébként naponta ugyanaz a 20-25 zene forogna. Ezért jó a mostani rendszer, 2-3 naponta lehet váltogatni a zenéket. Ha pedig maradunk ennyi új zenénél, amennyi ott megy, a másik megoldás a két órás műsoridőre az, ha előszednek recurrenteket (ez alatt a kb. 5-8 hónapos zenéket értem). Néha az az érzésem, bizonyos zenéket túl gyorsan vágnak ki a listáról vagy akár a rotációból is. Néhány példa: Diplo/Thomas Wesley / Heartless, Train/Rescue Dog, YouNotUs & Kelvin Jones / Seventeen, Felix Jaehn / Close Your Eyes, Alok & Dynoro / On & On, Arizona Xervas / Roxanne, Selena Gomez / Rare, Camila Cabello / Shameless, Jonas Brothers / Only Human, Martin Garrix / Home. Ezek a számokat mind a Petőfi Top 15-ben mutatták be és hozták be a köztudatba, manapság pedig jóformán már elérhetetlenek. Én időről időre bizony meghallgatnám mind.
 #189307  Szerző: Garfield

potyi írta: 2020.11.30. 21:30 Este 7-kor még bőven mennek hazafelé az emberek a munkahelyeikről. Miért akarjátok kínozni őket magyar zenei vagy tematikus műsorokkal?
Hát a jelenlegi állapotnál jobb lenne. De ha nem, akkor lehetne az is, amit te írtál, hogy a napi lista 2 órásra, a magyar zenei műsor pedig 3 órásra bővül, és óránként 2-3-4 külföldi zene is lemegy benne így nem lenne olyan tömény.
Tehát akkor valahogy így nézne ki a dolog:
18-20 - TOP 15/TOP 20
20-23 - Minek nevezzelek?
23-24 - Éjszaka Petőfivel, vagy esetleg ide lehetne betenni a tematikus zenei órákat
Péntek-szombat:
20-24 Rontom Bontom

Talán ez lenne a legjobb megoldás.
 #189305  Szerző: potyi

Este 7-kor még bőven mennek hazafelé az emberek a munkahelyeikről. Miért akarjátok kínozni őket magyar zenei vagy tematikus műsorokkal?
 #189304  Szerző: shadoe

Garfield írta: 2020.11.30. 01:09 Sőt, ha már kívánságműsor, én így alakítanám át a napi műsort:
6-10 - Talpra magyar - Harsányi kuka, helyette visszahozni Szakál Mikit, vagy szerezni egy másik, normálisabb figurát
10-14 - Üzenetküldős műsor Illerrel
14-18 - Délutáni műsor Zizivel - mint amilyen volt idén januárig
18-19 - TOP 15
19-20 - pörgősebb magyar zenei műsor sok zenével, interjúk nélkül
20-21 - Tematikus zenei óra (dance, chill, rock, stb.)
21-00 - éjszakai műsor (péntek-szombaton mixműsor)

A hétvége pedig ahogy most van, azzal a különbséggel, hogy Rita lenne délután. Esetleg még a vasárnap esti magyar zenei műsorfolyamba is bele lehetne piszkálni, mert elég tömény és hosszú.

Kinek tetszene ez?
Én este a tematikus és a magyar órát megcserélném, tehát 19-20 közt a tematikus, 20-21 közt a magyar. Azon az alapon, hogy a tematikust ne eresszük össze a R1-es DS-tel, viszont 20 óra után is legyen választása a hallgatónak. Aki magyar zenét akar, rámegy a Petőfire, aki Disco's Hit-et, az teker a R1-re. Amúgy részemről mehetne.
 #189299  Szerző: Garfield

homerhamm írta: 2020.11.30. 05:05 fél-OFF, a Szakál Mikit azt bírom, föleg a régi betelefonálom műsorát, na az nem a szokásos "hívjonmostmertvégeazadásnak" játék volt, hanem humoros. :D

fél-OFF vége
+1
A rádióban is szerettem hallgatni, szerintem 2016 óta ő volt az egyetlen jó műsorvezető a reggeli sávban. Szégyellje magát, aki kirúgta.
 #189294  Szerző: homerhamm

Garfield írta: 2020.11.30. 01:09 Sőt, ha már kívánságműsor, én így alakítanám át a napi műsort:
6-10 - Talpra magyar - Harsányi kuka, helyette visszahozni Szakál Mikit, vagy szerezni egy másik, normálisabb figurát
18-19 - TOP 15

A hétvége pedig ahogy most van, azzal a különbséggel, hogy Rita lenne délután. Esetleg még a vasárnap esti magyar zenei műsorfolyamba is bele lehetne piszkálni, mert elég tömény és hosszú.

Kinek tetszene ez?
fél-OFF, a Szakál Mikit azt bírom, föleg a régi betelefonálom műsorát, na az nem a szokásos "hívjonmostmertvégeazadásnak" játék volt, hanem humoros. :D

fél-OFF vége
 #189291  Szerző: Garfield

Sőt, ha már kívánságműsor, én így alakítanám át a napi műsort:
18-19 - TOP 15

Kinek tetszene ez?
 #189288  Szerző: Garfield

Úgy nézem, hogy változatosabbak lettek az órakezdő zenék . Nincs már napi 3 Eros Ramazotti, csak mondjuk egy. A Petőfinél már ez is haladás :)
Zizi és Rita pedig helyet cserélhette, hétköznap kellemesebb a férfihang, hétvégén pedig a női, és Zizinek szerintem ez a délutáni műsor jobban állt.
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 626