Glenn írta: ↑2021.05.26. 19:08
Hungarikum, történelmi hagyomány a déli harangszó, tehát nem elég, ha a templomokban szól. Tájékozódj, más országokban is vannak ilyesmik, pl. müezzin.
Köszönöm szépen a kioktatást, pontosan tudom, hogy más országok rádióiban is van hasonló. De biztos éppen kihagytad azt a részt itt a fórumon, amikor taglaltam, hogy a Kossuth-on szép gesztusnak tartom, hogy élőben közvetítik más-más templomból, és bőven elég lenne ott megtartani ezt a hagyományt.
Továbbra is úgy gondolom, hogy a fiatalabbakat célzó, kereskedelmi rádiós kabátba bújt Petőfin felesleges elem, egy konzerv harangszó.
A Himnusz most is megy éjfélkor, a Szózat pedig sosem volt kötelező műsorelem.
Ha alapvetően a Közmédiáról beszélünk, akkor nekem úgy rémlik, hogy még a 80-as 90-es években is műsorelem volt a Magyar Televízióban.
“Harangozó Terik helyett zenélek egyet” - ez pedig szimplán gusztustalan volt, bár lehet, fogalmad sincs, kit vettél a szádra egy "jó poén" kedvéért. 
De ezek szerint lesz majd zene is nálatok?
Na, még egy fórumozó, aki úgy alkot sarkos véleményt, hogy NEM HALLOTTA az adott megszólalást. Hiszen ha hallottad volna, akkor tudnád, hogy a másik fórumozó kolléga Máté közel sem úgy írta le a mondatot (sajnos) ahogy valójában az elhangzott.
És egy valójában meg nem hallgatott, valaki által hanyag módon idevetett mondatra reflektálni, és azon gúnyolódni... na az nem szép dolog!