RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#192390  Szerző: Kovi02

Adam írta: 2021.05.15. 12:14 Más: az RDS kiírást nem lehetne rendbe rakni:
89,5: _RADIO1_
Többi: RADIO_1_
Ha már RDS, nem lehetne a PS-be az adótelephelyet beilleszteni azokon a frekvenciákon,ahol egyszerre több adó is üzemel?(90,6 91,1 99,4 stb...) Az ES-szezonban sok DX-ernek segítene :lool: :lool:
 #192388  Szerző: Glenn

potyi írta: 2021.05.16. 12:42Ha egyszer megnyerik a 105.7-et Tihanyban (aminek a pályázata még mindig tart!), legalább szólhatna mindkét rádió a tó mindkét felén.
Ha megnyerik a 105,7-et, akkor kelleni fog majd a keszthelyi 99,4. Tihanyból sem a 98,9, sem a 105,7 nem ért el jó minőségben a Balaton nyugati medencéjéig.
 #192387  Szerző: potyi

Felhőtlen szórakozás hallgatni a helyi hírblokkot Keszthelyen (nem mellesleg az adótól fél kilométerre). Ugyanaz olvassa a híreket a balatoni és a keszthelyi frekin is, és ebből a frekiváltogatáskor elég vicces mondatok kerekednek. Inkább nem idéznék.

Lényeg, hogy túl jól szól Keszthelyen a fonyódi 101.3 ahhoz, hogy külön, helyi adás legyen. Erre utal, hogy a belvárosban több ponton is átugrik rá az autórádió. Miért nem lehet a Best Networkbe bekapcsolni a 99.4-et? Ez full gáz így, és nem is egy eldugott tanyáról van szó, hanem a belvárosról.

Ha egyszer megnyerik a 105.7-et Tihanyban (aminek a pályázata még mindig tart!), legalább szólhatna mindkét rádió a tó mindkét felén.

Nem mondom, biztos van olyan terület, ahol csak 99.4 tökéletes itt a környéken, akár Hévíz vagy a Zalaegerszeg-Keszthely főút, de egy két besercegés szerintem nem nagy áldozat azért, hogy egyáltalán hallgatható legyen az adás napközben…
 #192386  Szerző: Adam

nermalcat írta: 2021.05.15. 08:53 Az egyetlen pont, amivel Sivák Best FM-programmingjából egyetértek, az a délutáni, "drive-time" helyi sáv, ugyanezt kellene bevezetni a R1-en is. Nem lenne félbevágva Atti műsora, a délutáni csúcsban pedig vidéken nyilván senki sem arra kíváncsi, hogy az M0 éppen hol halt meg, hanem arra, hogy Bivalybsznád és Felsőszentlőrinc között melyik bokorból mérnek a rendőrök. Mondjuk az sem ártana, ha mindenhol élő lenne a helyi blokk, mert sajnos jelenleg kritikán aluli, ami a legtöbb freki folyik. Állítólag valahol olyan is van, hogy egy hétig ugyanazt a hírblokkot adják le... :vomit:
Mivel pár kivételtől eltekintve a helyi blokkok konzervek és egy szerkesztőség több adást csinál, így ez a gyakorlatban nem állná meg a helyét. Ezért a helyi sáv jól van ott, ahol van. De még jobb lenne, ha éjjel lenne vagy egyáltalán semmikor.
 #192385  Szerző: potyi

almos629 írta:Már nincs power intro a kickoffok után. :)
Juhé! :D
 #192380  Szerző: almos629

Már nincs power intro a kickoffok után. :)
 #192377  Szerző: Pihe8

Ezért volt értelme a fehérvár rádiót bedarálni hogy pár évvel később semmi ne szóljon rajta.... tudom politika....stb
 #192376  Szerző: Adam

Goldfinger15 írta: 2021.05.15. 16:45
LuciFerko írta: 2021.05.05. 13:27 Szóval Fehérvár:
A Vízivárosban (10 emeletes panelek, belváros közelében) kb 20-30 méterenként vált az AF, attól függően, hogy milyen tömbök mellett megyek el. Feketehegy-Szárazréten a 89.5 a domináns, de ha befordulok egy utcába, ahol BP felől épületek vannak, egyből ugrik a 90.6-ra. Viszont a Maroshegyi részen fixen a 89.5 szól, ott már nem érvényesül az Öreghegy árnyékoló hatása!

Fehérvár esete speciális: A Belváros és az északi vársrész árnyékolva van BP felől az Öreghegy által, viszont a déli városrész, ami már nincs árnyékban kb nyitott BP felé, itt már semmi baj a 89.5-el. Retro esetében is inkább a 103.3-ra vált az AF.
Megerősítem! A vasútállomásnál és a környékén pocsékan szól telóval, de minél délebbre haladok, annál tisztább lesz. De ugye Fehérváron (ha jól tudom) a vasúttól É-ÉNY-ra laknak többen. Azt a részt pedig a 94.5 teljesen lefedte, de ők tudják. Emlékeim szerint valahogy a Music jobban szólt még itt.
Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy egy helyi frekivel szépen le lehet fedni minden nagyvárost. Ezért vannak olyan városok ahol a Radio1 vétele jobb vagy jobb volt mint pl a Retro. Sajnos a 89,5 vetelkorzetebe hivatalosan beleszámít Fehérvár és Tatabánya is, akármilyen is ott a vétel.

Én nem vettem észre, hogy gyengebb lenne a vétel, jóval vetelkorzeten kívül vagyok (kb 190km), stabil RDS-el veszem a 89,5-ot egy telepített régi Kenwood autoradion, illetve RDS határon (hol lejön, hol nem) egy hifin. Ennél jobb a Music vagy a Juventus idejében sem volt. A Széchenyi helyiek közül ez a legjobb, a 100,8 Danko is RDS-el jön, a 103,3 Retro, 107,8 Kossuth határon vannak, néha lejön az RDS jel. A 94,8 petofi nem jön, illetve a 103,7 Bartók sem.
 #192374  Szerző: RadioFan

Goldfinger15 írta: 2021.05.15. 16:45
A Vízivárosban (10 emeletes panelek, belváros közelében) kb 20-30 méterenként vált az AF, attól függően, hogy milyen tömbök mellett megyek el. Feketehegy-Szárazréten a 89.5 a domináns, de ha befordulok egy utcába, ahol BP felől épületek vannak, egyből ugrik a 90.6-ra. Viszont a Maroshegyi részen fixen a 89.5 szól, ott már nem érvényesül az Öreghegy árnyékoló hatása!

Fehérvár esete speciális: A Belváros és az északi vársrész árnyékolva van BP felől az Öreghegy által, viszont a déli városrész, ami már nincs árnyékban kb nyitott BP felé, itt már semmi baj a 89.5-el. Retro esetében is inkább a 103.3-ra vált az AF.
Megerősítem! A vasútállomásnál és a környékén pocsékan szól telóval, de minél délebbre haladok, annál tisztább lesz. De ugye Fehérváron (ha jól tudom) a vasúttól É-ÉNY-ra laknak többen. Azt a részt pedig a 94.5 teljesen lefedte, de ők tudják. Emlékeim szerint valahogy a Music jobban szólt még itt.
Kocsiban a Music Fehérváron egyértelműen jobban szólt, mint a mostani 89.5-90.6 duó. Ezért csodálkoztam, hogy a fehérvári frekit offolják, mert azért mégis egy százezres, nagy vásárlóerejű városról beszélünk. Külön poén, hogy 3 éven belül a 2. fehérvári helyi frekvenciát ölte meg az R1, először a 103.8-at (ex Kék Duna), most pedig a 94.5-t (ex Fehérávr Rádió)...
 #192366  Szerző: Goldfinger15

• 1
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 1021