Goldfinger15 írta: ↑2021.05.15. 16:45
LuciFerko írta: ↑2021.05.05. 13:27
Szóval Fehérvár:
A Vízivárosban (10 emeletes panelek, belváros közelében) kb 20-30 méterenként vált az AF, attól függően, hogy milyen tömbök mellett megyek el. Feketehegy-Szárazréten a 89.5 a domináns, de ha befordulok egy utcába, ahol BP felől épületek vannak, egyből ugrik a 90.6-ra. Viszont a Maroshegyi részen fixen a 89.5 szól, ott már nem érvényesül az Öreghegy árnyékoló hatása!
Fehérvár esete speciális: A Belváros és az északi vársrész árnyékolva van BP felől az Öreghegy által, viszont a déli városrész, ami már nincs árnyékban kb nyitott BP felé, itt már semmi baj a 89.5-el. Retro esetében is inkább a 103.3-ra vált az AF.
Megerősítem! A vasútállomásnál és a környékén pocsékan szól telóval, de minél délebbre haladok, annál tisztább lesz. De ugye Fehérváron (ha jól tudom) a vasúttól É-ÉNY-ra laknak többen. Azt a részt pedig a 94.5 teljesen lefedte, de ők tudják. Emlékeim szerint valahogy a Music jobban szólt még itt.
Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy egy helyi frekivel szépen le lehet fedni minden nagyvárost. Ezért vannak olyan városok ahol a Radio1 vétele jobb vagy jobb volt mint pl a Retro. Sajnos a 89,5 vetelkorzetebe hivatalosan beleszámít Fehérvár és Tatabánya is, akármilyen is ott a vétel.
Én nem vettem észre, hogy gyengebb lenne a vétel, jóval vetelkorzeten kívül vagyok (kb 190km), stabil RDS-el veszem a 89,5-ot egy telepített régi Kenwood autoradion, illetve RDS határon (hol lejön, hol nem) egy hifin. Ennél jobb a Music vagy a Juventus idejében sem volt. A Széchenyi helyiek közül ez a legjobb, a 100,8 Danko is RDS-el jön, a 103,3 Retro, 107,8 Kossuth határon vannak, néha lejön az RDS jel. A 94,8 petofi nem jön, illetve a 103,7 Bartók sem.