RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190206  Szerző: Beci45

Valóban az én személyes véleményem írtam le, de még kis sokan vannak hasonló véleményen. Egyébként én már régóta olvasgatom a fórumot és azt tapasztaltam, hogy túlságosan Fly ellenesek vagytok. Mindent amit ő csinált az mindenképp rossz, de Sivák amit csinál meg minden tök jó és pozitív az irány. Szerintem mindkettő programigazgatóban van sokminden amit jól csinál, és pár dolog amit meg nem. Sivák pl. a Pécs FM-en csinálta nagyon jól, Fly meg az R1-en. Szerintem megvan az, hogy melyik programigazgató hova illik. Egyébként olvastam már olyat is, akit ugyancsak zavart a számcímbemondás. Egyébként a zenei kínálatról annyit, hogy valóban több zenét játszanak, de unalmas és hogy mondjam: hasonló hangzású az összes. (Lemegy egy One Republic- Didn’t I, aztán egy Hasley- Bad At Love, aztán egy Tove Lo- Habits és mondjuk egy Olly Murs- Dear Darling). Unalmas, lassú az összes. Fly idejében meg lement egy Getting Over You a régiek közül, aztán egy Lewis Capaldi és egy Sia. Persze ez csak egy példa én miért találom unalmasabbnak. Meg ha mondjuk nem egy idegesítő robot női hang mondaná be a zenéket, hanem mondjuk valaki akinek jó hallgatni a hangját, még el is fogadnám
ezt a felesleges bemondást.
 #190191  Szerző: Nickman

Ma délután 3 után hallgattam a keszthelyi 99.4-et, ami valami elég érdekes kereplő hangon szólt, nem tudom azóta helyre állt-e, illetve vajon mióta szólhat így. Megnéztem gyorsan a fonyódi adót is, de az normálisan szólt. Fel is vettem a jelenséget: https://youtu.be/Zb7MyJp5gJE
Mitől szólhat így?
 #190188  Szerző: Rickykeee23

Én is abban értek egyet, hogy most sokkal jobb az R1. Régen is sokat hallgattam, de kellett mellé keresnem egy hallgatható rádiót, hogy ha megunom, tudjak hová kapcsolni. Most már ilyen gondom nincsen. Személyes véleményem: kiváló arculat, tökéletes muzsikák, színvonalas műsorvezetés. A dalcímbemondás pl nekem tetszik. Ennyire még nem volt egyben a rádió. Úgyhogy én adom, hogy jött Sivák. Persze itt-ott lehetne csiszolni.. De melyik rádióban nem!? Én egy dolgon változtatnék: 20-21 Disco's Hit Toplista, Bárány Atival és hoznék mellé egy csajt. Halljunk csajszis műsorvezetést is. 21-22 Disco's Hit livemix. 22-23 wim első dj. 23-24 wim második dj. Talán jobban mutatna a dolog. De lehet nincs igazan. :chinese:
 #190185  Szerző: shadoe

Ha szabad hozzászólni, én a közvetlenül alattam lévő véleménnyel értek egyet. Semmilyen szinten nem tudtam azonosulni a 2-3 évvel ezelőtti Rádió 1-gyel, ócska, amatőr, begyepesedett rádiónak tartottam, és általában sikítva tekertem el róla. Nem hogy fél óráig, öt percig nem lehetett elkapcsolás nélkül hallgatni. Lement számokat játszottak, ráadásul számszerűen azokból is sokkal kevesebbet és sokkal tovább (akár egy évig is), mint most. Ezeket a dolgokat láthatjuk másféleképpen, de én se tudom értelmezni, ha valakinek a régebbi R1-es verzió úgymond "mindenben" jó volt, és a mostani a kidobnivaló arculat. (??? :O ) A régebbi vagy recurrent számokkal kapcsolatban ellenben tudom osztani azt a véleményt, hogy hozzanak be pörgősebb nótákat (egyébként a héten lement Taio Cruztól a "Higher", ezt az irányvonalat nagyon tudnám díjazni), de szerintem nem a tempótól függ egy dal értéke, így nem vonnék ellentétet lassú és pörgős számok között. Én még mindig tartom azt, hogy a rádióink közül ez ugrotta a legnagyobbat mind színvonalban, mind szerkesztésben, mind műsorvezetésben az utóbbi egy évben, és ez szubjektív, de szerintem per pillanat ez az egyetlen jónak mondható magyar könnyűzenei rádió (legalábbis az én vételkörzetemben és az URH-n).
 #190178  Szerző: asr27

Beci45 írta:Sziasztok. Retro topikban már említettem a rádió 1-et is. Sivák óta sokat romlott ez is. Itt is zavarodottabb lett a zenei kínálat, azt a pár szignált amit lecserélt pedig szörnyű hallgatni, és akkor még nem is említettem azt a bugyuta, mű, hányinger keltő számcímbemondást. :vomit: :question: Zeneileg nekem teljesen montonnak tűnik, mintha folyamatosan ugyanaz a zene szólna csak más verzióban és stílusban. Lehet, hogy több zenét játszanak mint Fly idejében, és azt sem mondom, hogy Fly vezetése alatt minden jó volt. Viszont szerintem amit Fly képviselt mérföldekkel jobb volt zeneileg és arculatilag is. A zenék, amiket beraktak pár évvel ezelőttről mind hasonlóak, lassúsak és kegyetlen unalmasak. És akkor még nem említettem a mai borzalmakat. Persze arról, hogy unalmas zenéket készítenek az előadók nem Sivák tehet. Viszont a cég tehetné azt, hogy visszahozza Fly-t, és visszaviszi abba az irányba, amit ő képviselt. Viszont azt el kéne kerülni, hogy 3 óránként lemenne ugyanaz, mint ahogy az nála szokott. Azt kellene csinálni, hogy kibőviteni a rotációt régebbi/“gold” igazi mai slágerekkel a rotációt amik akkoriban tették rendkívül népszerűvé a Rádió 1-et, valamint 2010 és 20 közöttről olyan zenéket beválogatni, melyek illenek a Fly arculathoz és különböző stílust is képviselnek. Ezzel el lehetne kerülni azt, hogy egy új zenét már a játszástól számított első héten megutál mindenki. Elég lenne egy nap 1-2 szer letolni az újakat, és közben mehetnének a régebbiek. Persze a régieket is gyakran kéne cserélgetni.
Figyeelj!
Sokszor le lett már írva, hogy ez a te kis egyéni véleményed!
A Fly féle rádió 1 sokkal monotonabb, unalmasabb, gagyibb volt.
Ahhoz képest, amilyen akkor volt a zenei kínálat, most fényévekkel jobb.
A szignálok is elavultabbak voltak, az arculat is pocsékabb volt.
A dalcímbemondás, pedig szintén egy kellemes pozitív dolog, szerintem. A német Sunshine Live rádióban is hasonlóan van dalcímbemondás.
Összességében sokat javult a rádió, nem az van, mint pár éve, hogy fél óránál tovább nem sokan bírták elkapcsolás nélkül hallgatni, mert az önfényező szignálokon és az igazi lejárt slágereken kívül nem szólt más.
 #190173  Szerző: Beci45

Sziasztok. Retro topikban már említettem a rádió 1-et is. Sivák óta sokat romlott ez is. Itt is zavarodottabb lett a zenei kínálat, azt a pár szignált amit lecserélt pedig szörnyű hallgatni, és akkor még nem is említettem azt a bugyuta, mű, hányinger keltő számcímbemondást. :vomit: :question: Zeneileg nekem teljesen montonnak tűnik, mintha folyamatosan ugyanaz a zene szólna csak más verzióban és stílusban. Lehet, hogy több zenét játszanak mint Fly idejében, és azt sem mondom, hogy Fly vezetése alatt minden jó volt. Viszont szerintem amit Fly képviselt mérföldekkel jobb volt zeneileg és arculatilag is. A zenék, amiket beraktak pár évvel ezelőttről mind hasonlóak, lassúsak és kegyetlen unalmasak. És akkor még nem említettem a mai borzalmakat. Persze arról, hogy unalmas zenéket készítenek az előadók nem Sivák tehet. Viszont a cég tehetné azt, hogy visszahozza Fly-t, és visszaviszi abba az irányba, amit ő képviselt. Viszont azt el kéne kerülni, hogy 3 óránként lemenne ugyanaz, mint ahogy az nála szokott. Azt kellene csinálni, hogy kibőviteni a rotációt régebbi/“gold” igazi mai slágerekkel a rotációt amik akkoriban tették rendkívül népszerűvé a Rádió 1-et, valamint 2010 és 20 közöttről olyan zenéket beválogatni, melyek illenek a Fly arculathoz és különböző stílust is képviselnek. Ezzel el lehetne kerülni azt, hogy egy új zenét már a játszástól számított első héten megutál mindenki. Elég lenne egy nap 1-2 szer letolni az újakat, és közben mehetnének a régebbiek. Persze a régieket is gyakran kéne cserélgetni.
 #190103  Szerző: robert11

Sziasztok!
Mindíg reklámozzák a szegedi Tudomány egyetemet. Jól hallom hogy ott Balogh Vili beszél? Én úgy vettem észre és még meg is lepődtem vagy csak hasonló a hangja?Mind ezt a pestin hallottam hozzá teszem azért lepett meg a dolog. Továbbá jók az új megszólalások ahol még Attis is beszél pár mondatot meg ahogy promózzák Cooky műsorát.
 #190011  Szerző: potyi

Változott. A Helikon egy rossz adóval, kb fél, vagy negyedgőzzel ment az utolsó 5 évében, búgott és mono volt. :) Most teljes krafttal és más antennarendszerrel megy, de nem tud sokat a freki, arra való, hogy Keszthelyen és a Keszthelyi-öbölben jó legyen.

A 101.3 amúgy jó lenne Keszthely legnagyobb részén (az öbölben máshol annyira nem), viszont a helyi kábelszolgáltató (Hir-Sat) a 101.25-ön futtatja a Kossuthot, szar az árnyékolásuk, és ez a belvárosban egészen szürreális helyzeteket eredményez. Persze a 99.4 ezt most kezeli, de a Partnál zavaró volt a probléma. Igazából szerintem csak egy tértivevényes levél lenne az ügy megoldása, de egyelőre még nem jutott senkinek sem eszébe. :D
 #190010  Szerző: Glenn

Adam írta: 2021.01.23. 21:32
Blauweiss írta: 2021.01.21. 20:57 Ezenkívül a keszthelyi meg a fonyódi frekvencia is 90%-ban fedi egymást (mégis megy mindkettő). Ebből is elég komoly regionális hálózat lehetne.
Van átfedés, de Nincs az 90. Ha nem lenne a 101,3, a Balaton nem lenne lefedve teljesen.
Nem hinném, hogy változott volna a lefedettség a keszthelyi adó esetében az elmúlt tíz évben. Márpedig a Helikon már Fonyódligeten és Gyenesdiáson sem volt jól vehető, így nyilván most sem lenne ott Rádió 1 a 101,3 nélkül.
  • 1
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 1021