RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#163267  Szerző: joe

#163258  Szerző: markfelt

Tudtommal a 96.7 irányított, és felétek nem sugároz.

Vagy nem volt mindig ilyen rossz? Mert akkor lehet műszaki hiba is.
 #163256  Szerző: joe

NMHH mérőszolgálatának is messze van Békés megye, a weboldalukon nem sok Békés megyei mérés van közölve. Régebben fent voltak az URH rádiós adatok is, de most üres a térkép.
Ha lesz időm, holnap mérek egyet műszerrel is, most egy Sony Tuner térerő jelzése alapján Békés városban (forgatható irányított antennával):

Komádi toronyról (távolság 38 km):
89,9 Dankó 5kW - 53dB
96,7 Petőfi 37,1kW - 57dB
103,0 Kossuth 38,9kW - 69dB
105,1 Bartók 30kW - 64dB

Szentes toronyról (távolság 67 km):
91,6 Dankó 2kW V - 30dB
98,8 Petőfi 32,4kW - 46dB
100,4 Kossuth 34,4kW - 47dB
106,1 Rádió 451 0,1kW V - 23dB (helyi adó, ami szintén az AH toronyról sugároz)
107,3 Bartók 34,7kW - 46dB

Kékes adótoronyról (távolság 148 km):
90,7 Bartók 28,2kW - 43dB
95,5 Kossuth 20kW - 43dB
99,8 Dankó 0,3kW - 22dB
102,7 Petőfi 30,2kW - 44dB

Tokaj adótoronyról (távolság 151 km):
88,3 Dankó 5,9kW - 23dB
92,7 Petőfi 50kW - 35dB
97,5 Kossuth 50,1kW - 32dB
105,5 Bartók 50kW - 35dB

Ha megnézzük az adóteljesítmény vett jelszint arányokat, látható, hogy Komádi adótoronynál nincs valami rendben, míg Szentes MR1-2-3 közel azonos adóteljesítménnyel sugároz, és azonos vételi jelszint is van, Komádi esetében ez nem mondható el (Petőfi adó esetében vagy helytelen lesugárzott teljesítmény adat szerepel vagy hibás az adóantenna és a 96,7 MHz-en déli irányban 8-10dB-lel kisebb teljesítményt sugároz az adó)...
 #163255  Szerző: Gyurii

mikrofonos írta:Békéscsaba és úgy általában Békés megye messze van Budapesttől. Szerintem a "süket füleknek" ez az oka. Most nagyon szemtelen leszek, de a múltkorában a kormánypártisággal nem nagyon vádolható hvg.hu-n is azt olvastam a békési megyeszékhelyről, hogy "onnan még a McDonald's is elmenekül"...
Mégegyszer elnézést, de ezt nem én találtam ki.... :(
Nem védeni akarom a megyét, de Meki azért költözött el, mert bérleti díjat a helyi tulaj felnyomta akkorára ami mellett nem érte meg üzemeltetni. (Amúgy igen, Békés asszem az egyetlen megye, ahol még McDonald's sincs.)

Ui.: Viszont nyílt most nem régen Burger King, és KFC. :punch:
 #163234  Szerző: mikrofonos

Békéscsaba és úgy általában Békés megye messze van Budapesttől. Szerintem a "süket füleknek" ez az oka. Most nagyon szemtelen leszek, de a múltkorában a kormánypártisággal nem nagyon vádolható hvg.hu-n is azt olvastam a békési megyeszékhelyről, hogy "onnan még a McDonald's is elmenekül"...
Mégegyszer elnézést, de ezt nem én találtam ki.... :(
 #163231  Szerző: noartist

exfm írta:
Gyurii írta:Tudom már unjátok a lassan évek óta tartó nyafogásom, de megkérdezném most már komolyan; miért nem lehetne a Komádi 96,7-et, vagy legalább a 98,8-t (Szentes) úgy beállítani, ahogy a 107,3 vagy a 100,4 szól? Bartók, Kossuth seekerrel megáll sok esetben, és jól szól; a Petőfi szabályosan recseg, cicceg Békéscsabán. (Dobozi úton, város széléin stb. 102.7 Kékesre áll az AF, és lesek miért recseg mikor indítom az autót, hát ezért...) Ha már egyetlen országos könnyű rádió... 96,7 is legerősebb (papíron), de a 101,6 szintjét hozhatná, talán még tudnánk hallgatni a rádiót Békésben. :| :csukottszem:
Talán azért nem, mert azok akik ezért felelnek nem vették észre azt, hogy elment felettük az idő. Továbbá nincs szalmai összefogás. Becsülöm a mediasite üzemeltetőit azért, hogy összefogják a hozzáértő és hozzá érteni akaró közösségeket, csak kár, hogy nincs visszacsatolás..
Szerintem senkit nem érdekel az, fent, hogy szakmailag ki mit gondol..
Mivel nem is cél, hogy szakmai szemszögből rendben legyen a produktum. Millió sebből vérzik az egész, de ott fent is csak döfködik tovább... ilyen apróságokkal nem foglalkoznak. Pedig igen, rengeteg adó van pocsékul beállítva, de 80 milliárdból arra sem telik, hogy az online stream szebben szóljon, mint egy megnyúlt magnószalag. Például. De ezek csak apróságok, napestig lehetne sorolni komolyabbakat is.
 #163229  Szerző: exfm

Gyurii írta:Tudom már unjátok a lassan évek óta tartó nyafogásom, de megkérdezném most már komolyan; miért nem lehetne a Komádi 96,7-et, vagy legalább a 98,8-t (Szentes) úgy beállítani, ahogy a 107,3 vagy a 100,4 szól? Bartók, Kossuth seekerrel megáll sok esetben, és jól szól; a Petőfi szabályosan recseg, cicceg Békéscsabán. (Dobozi úton, város széléin stb. 102.7 Kékesre áll az AF, és lesek miért recseg mikor indítom az autót, hát ezért...) Ha már egyetlen országos könnyű rádió... 96,7 is legerősebb (papíron), de a 101,6 szintjét hozhatná, talán még tudnánk hallgatni a rádiót Békésben. :| :csukottszem:
Talán azért nem, mert azok akik ezért felelnek nem vették észre azt, hogy elment felettük az idő. Továbbá nincs szalmai összefogás. Becsülöm a mediasite üzemeltetőit azért, hogy összefogják a hozzáértő és hozzá érteni akaró közösségeket, csak kár, hogy nincs visszacsatolás..
Szerintem senkit nem érdekel az, fent, hogy szakmailag ki mit gondol..
 #163191  Szerző: altermanus

noartist írta:Belehallgattam, és igen, azt kell mondjam, hogy ez így már korrekt. Nem kellett volna összecsapni júniusban, hanem dolgozni még vele a háttérben, hogy ilyen legyen az induláskor. Akkor talán több nagyon zenés hallgató maradt volna.
Apropó: a reggeli stáb csapnivaló, rettenetes. Nem bírom túlzottan Balázsékat sem, de ez határozottan nulla. Buda Marci nagyon hiányzik ebből a műsorsávból, én továbbra is így gondolom.
akkor megnyugodtam, nem csak én gondolom így... :yes:
 #163187  Szerző: noartist

Belehallgattam, és igen, azt kell mondjam, hogy ez így már korrekt. Nem kellett volna összecsapni júniusban, hanem dolgozni még vele a háttérben, hogy ilyen legyen az induláskor. Akkor talán több nagyon zenés hallgató maradt volna.
Apropó: a reggeli stáb csapnivaló, rettenetes. Nem bírom túlzottan Balázsékat sem, de ez határozottan nulla. Buda Marci nagyon hiányzik ebből a műsorsávból, én továbbra is így gondolom.
  • 1
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 625