RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#189151  Szerző: Volvos

csadam írta: 2020.11.22. 10:15
Volvos írta: 2020.11.22. 09:54 RDS dalcímkiírás? Országos rádiókon egyen sincs, rádió1 ből 2t fogok stabil RDSel egyiken sincs. Amiket én fogok egyedül a szolnoki Amadeuson van.
Petőfin, Retron van. Előbbin később jön le, mint kéne, utóbbin pedig két-háromszor is kiírja egymás után.
Hol??? A néven kívül nem ír semmit! Te miről beszélsz ember?! Bármit ír a te készüléked, az biztos hogy nem RDS dalcímkiírás...
 #189135  Szerző: Glenn

És az mekkora lenne, ha a rádiótextben nem a szlogent látnánk állandóan, hanem előadó és dalcím lenne ott! Néha persze előfordul, de el kell kapni. Megtörtént, hogy egy teljes zeneszám alatt sem sikerült kiírni. :shock:
 #189132  Szerző: potyi

Tényleg nagyon friss lett zenei téren a rádió a korábbi posványhoz képest, csak nem kéne átesni a ló túloldalára. A dalcímek formátuma a korábbi egységes, igényes megoldáshoz képest itt is káosz, és az albumborítókat se sikerült beállítani. A Retro topicban írtam erről. :)

A mixműsor kérdésre meg van egy építő javaslatom:
V-P 17-21 Kívánságműsor, 21-00 WIM
SZ 17-21 Kívánságműsor, 21-00 DS.

+15 magyar zenét elszórnak a playlistben és meg is van a kvóta.
 #189130  Szerző: troll

robert11 írta: 2020.11.22. 14:18 De jöhetne akár Troy is ha nem a csaj de szerintem őt hazánkban majd egy teljesen új rádiónál fogjuk hallani kitudja mikor. De soha sem lehet tudni emlékeztek mikor megszólalt a Tove Lo stay high-nél igaz csak a remixet mondta be de akkor nagyon meglepődtünk sokan legalább is én igen mert álmomban sem gondoltam volna hogy megszólal.

Ez a csóka jobb mint én!!! :D :D :D Zseniális!
 #189129  Szerző: robert11

Á ezzel én nem értek egyet igen is jó a számcímbemondás és elég kár hogy az új slágereknél nem halljuk a csajt.
De jöhetne akár Troy is ha nem a csaj de szerintem őt hazánkban majd egy teljesen új rádiónál fogjuk hallani kitudja mikor. De soha sem lehet tudni emlékeztek mikor megszólalt a Tove Lo stay high-nél igaz csak a remixet mondta be de akkor nagyon meglepődtünk sokan legalább is én igen mert álmomban sem gondoltam volna hogy megszólal.
Oké hogy vannak okos ezközök, de mindíg nem azt figyeli az ember én legalább is nem úgy hogy jó az hogy ha van ilyen a régi nagyok mint B Tóth az elején is, meg utána is bemondták a szám címét akkor persze már úgy, hogy mit hallhattunk.Nyilván ezt sokan nem szerették meg sokaknak fura is lehet manapság, de én bírtam ezt a korszakot is. Még a lányának is beszóltak egyszer az iskolában hogy nem tudom felvenni a zenét, mert apád alá beszél a zenének és a retró face oldalán még most is szóvá teszik Lacinak ezt a tulajdonságát pedig szerintem nincs ezzel baj, de hát nem vagyunk egyformák.
Én tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét, de szerintem nem ítélhetjük őt ezért el. Akkor még ez trendi volt, és ő már ehez szokott hozzá mert akkor még nem volt min megnézni mi szól a rádióban rds sem volt. Komjáthy, Cseke szintén így csinálták.
Bárányékról meg annyit hogy mivel nem tudnak most fellépni járni, több idejük van a rádiózásra és nincs szükség konzerv adásokra.
 #189124  Szerző: csadam

Volvos írta: 2020.11.22. 09:54 RDS dalcímkiírás? Országos rádiókon egyen sincs, rádió1 ből 2t fogok stabil RDSel egyiken sincs. Amiket én fogok egyedül a szolnoki Amadeuson van.
Petőfin, Retron van. Előbbin később jön le, mint kéne, utóbbin pedig két-háromszor is kiírja egymás után.
 #189123  Szerző: Volvos

Teljes mértékben felesleges. 15 éve még volt jelentősége, de most, amikor van Okostelefon, Shazam, RDS dalcimkiiras, semmi jelentősége nincs.

RDS dalcímkiírás? Országos rádiókon egyen sincs, rádió1 ből 2t fogok stabil RDSel egyiken sincs. Amiket én fogok egyedül a szolnoki Amadeuson van.
 #189121  Szerző: Garfield

Amúgy idén nem lesz TOP 500?? Ilyenkor már javában szokott menni a szavazás...
 #189119  Szerző: Adam

asr27 írta: 2020.11.21. 11:20 Nem unjátok még ezt a "száműzni kellene a WIM-et"?
Szerintem pont, hogy nem kellene száműzni. Teljesen rendbe van az a műsor.
A disco's hit-ből pedig bőven elég egy óra is (nekem még sok is)
Egy kikopott, unalmassá vált műsor most már, unalmas műsorvezetőkkel.
Mindennap ugyanazokat a lejárt slágereket mixelik össze, jó, ha fél évente frissül a tracklistájuk.
Ez azért nem így van. Van amit már unásig ismetelve lenyomnak minden nap, (Sunglasses) de sok más jó zene van ami elférne a napi rotációban.

asr27 írta: 2020.11.21. 11:20 A dalcímbemondás pedig szintén jó dolog, szerintem. Csak úgy, ahogy a Music FM-en is hasznos és kellemes volt.
Teljes mértékben felesleges. 15 éve még volt jelentősége, de most, amikor van Okostelefon, Shazam, RDS dalcimkiiras, semmi jelentősége nincs.

Egyébként nem tűnt el a dalcim bemondás. Csak annyi történt hogy a legutóbbi másfél-két héten rotacioba vett viszonylag sok új zenénél nincs. De a korábbiaknál - nem számoltam, de érzésre 8-10 db - megmaradt. Ezek a korábbi hullámban kerültek rotacioba.
 #189116  Szerző: asr27

Garfield írta: 2020.11.21. 11:41
asr27 írta: 2020.11.21. 11:20 Nem unjátok még ezt a "száműzni kellene a WIM-et"?
Szerintem pont, hogy nem kellene száműzni. Teljesen rendbe van az a műsor.
A disco's hit-ből pedig bőven elég egy óra is (nekem még sok is)
Egy kikopott, unalmassá vált műsor most már, unalmas műsorvezetőkkel.
Mindennap ugyanazokat a lejárt slágereket mixelik össze, jó, ha fél évente frissül a tracklistájuk.

A dalcímbemondás pedig szintén jó dolog, szerintem. Csak úgy, ahogy a Music FM-en is hasznos és kellemes volt.
Ilyen hülyeségeket ne írj már, a Discoshit sokkal naprakészebb, mint a sima rotáció (volt eddig) . Az meg külön jó, hogy régebbi, jó számokat is elővesznek. A megszólalásaik igaz nem túl magasröptűek, de még mindig jobb, mint
a WIM a Linonádés Lánnyal és társaival.
Naprakész? :lool:
Mi naprakész azon, hogy például a Sunglasses At Night című számot, tavasz óta, szinte minden este leadják Bárányék? Vagy éppen a Roses-t? Aki hallgatja a rádiót, rendszeresen, az már a nyáron megunta ezeket a zenéket!
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz, ha elővesznek régebbi számokat is. De az, hogy egy zenét, fél éven keresztül, szinte minden este leadnak, szerintem negatívum. A megszólalásaik pedig üres dumák. Amikor még nem zárták be a szórakozóhelyeket, akkor pedig, szinte csak arról dumáltak, hogy milyen bulikba fognak játszani a hétvégén.
Nem! Nem kell több belőlük! Bőven elég ez az egy óra.
  • 1
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 1021