RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#156339  Szerző: noartist

admin írta:Addig amíg az ellenzéki sajtó hergeli a népet, addig lesz rinya, utána nem. Beszédes, hogy a popzene miatt megy most a hiszti, holott február óta nem is megy más. Ezek a facebook trollok nem is hallgatták a Petőfit tehát.
A legnagyobb baj talán nem is a zenei park, hanem a műsorok, a műsorvezetők, és a helyi rádiók szintjén lévő, gagyi szignálok. Valahogy nem áll össze az egész, a hallgatók pedig jellemzően Marcit és társait követelik.
Jut eszembe: mi történt a hírolvasókkal? Itt is volt egy kis tisztogatás? Már hónapok óta botladozó, gyakran komolyakat bakizó hírolvasókat hallok. 1-2 éve ez nem volt jellemző.
 #156336  Szerző: markfelt

Addig amíg az ellenzéki sajtó hergeli a népet, addig lesz rinya, utána nem. Beszédes, hogy a popzene miatt megy most a hiszti, holott február óta nem is megy más. Ezek a facebook trollok nem is hallgatták a Petőfit tehát.
 #156334  Szerző: Gr3g0ry

Most már 200e alá ment a FB követők száma(na arra a "hátralévő 2 hétre" azért kiváncsi lennék). :shock:
 #156309  Szerző: markfelt

Szerintem mi teljesen egyetértünk ebben a kérdésben, csak nem akarjuk elhinni ezt egymásról.

Persze, magától sosem fog elterjedni a DAB+, sem a piaci szereplők, sem fogyasztók, sem bármilyen más tényező (pl. fejlettebb technika) nyomásra, csakis akkor, ha az állam rákényszeríti a szereplőket, beavatkozik. A DVB-T is pontosan ilyen volt. Én csak ezt mondom, a többiek mondtak mást.
 #156298  Szerző: kukac

admin írta:
kukac írta:
admin írta: A DVB-T esetén is hiányzott. Kormányzati nyomásra lehet csak ezt, magamat ismétlem. Egyébként ha mindenki DAB-ra vált, adó- és vevőoldalon is, akkor gyakorlatilag egy jobb rendszert kapunk, ebben igaza van a hozzászólóknak.
Nem cáfolta senki a rendszer minőségét, én is csak magamat tudom ismételni: nem a rendszer minősége fogja meghatározni az elterjedését. A tévé és a rádió nem ugyanaz, nincs akkora iparági nyomás, nincs akkora fokú érdeklődés, és sok esetben akkora igény sincs a minőségre, ha végeznénk egy gyors szociológiai kutatást kiderülne hogy komplett társadalmi rétegek hallgatják még az 540kHz-et egy fel-befőzőgumizott konyhai recsegővel - még ott is, ahol már ezzel párhuzamosan okostelefonon nézik a meccset, vagy hallgatják a kisonokát a skipeon keresztül... Szerinted majd biztos beruháznak egy dab-készülékre...
Ugyanezek Junosztyon nézték az O1-en az M1-et pár éve még, mégis vettek 'szeptoboxot', aztán végülis semmivel nem nyertek vele többet. Szebb a kép, de a tartalom 0.

Kukac, SEMMILYEN technológiai fejlesztésnek nem lehet korlátja az, hogy "sokan még nem készültek fel rá".
még csak ilyet sem állítottam :) ha egy feladatra adott kétféle rendszer:
a.) rendszer1: minden műszaki feltétel adott a használathoz, mindenkinél ott van a vevő, mindenütt ott a közvetítővonal
b.) rendszer2: nincs kiépített műsorelosztó, nincs vevőkészülék a fogyasztói oldalon, és nincs is igény a fogyasztó részéről az átállásra

- Szerinted melyik rendszer fog elterjedni?
- Véleményed szerint az államilag kényszerített váltás mennyiben szolgálja a fogyasztó érdekét?
 #156295  Szerző: markfelt

kukac írta:
admin írta: A DVB-T esetén is hiányzott. Kormányzati nyomásra lehet csak ezt, magamat ismétlem. Egyébként ha mindenki DAB-ra vált, adó- és vevőoldalon is, akkor gyakorlatilag egy jobb rendszert kapunk, ebben igaza van a hozzászólóknak.
Nem cáfolta senki a rendszer minőségét, én is csak magamat tudom ismételni: nem a rendszer minősége fogja meghatározni az elterjedését. A tévé és a rádió nem ugyanaz, nincs akkora iparági nyomás, nincs akkora fokú érdeklődés, és sok esetben akkora igény sincs a minőségre, ha végeznénk egy gyors szociológiai kutatást kiderülne hogy komplett társadalmi rétegek hallgatják még az 540kHz-et egy fel-befőzőgumizott konyhai recsegővel - még ott is, ahol már ezzel párhuzamosan okostelefonon nézik a meccset, vagy hallgatják a kisonokát a skipeon keresztül... Szerinted majd biztos beruháznak egy dab-készülékre...
Ugyanezek Junosztyon nézték az O1-en az M1-et pár éve még, mégis vettek 'szeptoboxot', aztán végülis semmivel nem nyertek vele többet. Szebb a kép, de a tartalom 0.

Kukac, SEMMILYEN technológiai fejlesztésnek nem lehet korlátja az, hogy "sokan még nem készültek fel rá".
 #156294  Szerző: kukac

#156292  Szerző: markfelt

Egyébként pedig mondjuk az egyetemvárosokban indíthatna most is egy alter-underground rádiót az MTVA, megvan hozzá az analóg frekvenciakészlet.

Budapest (Gödöllő, Piliscsaba), Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Veszprém, Egerszeg, Kaposvár stb., oszt' kész. Máshova nem is nagyon kell.
 #156291  Szerző: markfelt

kukac írta:
djlacee írta:
kukac írta:A dab-nal kb ugyanez a problema, csak ott meg a rendszer sincs kiepitve
Persze, mert az AH b__zik a szerződésben vállaltakat teljesíteni, ugyanis nekik kéne szolgáltatniuk
Ehhh, hiaba lenne kiepitve a rendszer, ha hianyzik a tarsadalmi motivacio a vevooldali atallashoz. Ez halott ugy.
A DVB-T esetén is hiányzott. Kormányzati nyomásra lehet csak ezt, magamat ismétlem. Egyébként ha mindenki DAB-ra vált, adó- és vevőoldalon is, akkor gyakorlatilag egy jobb rendszert kapunk, ebben igaza van a hozzászólóknak.
 #156279  Szerző: kukac

Attis írta:
Pontosan ilyen országos közszolgálati rádió kellett, viccen kívül. Maradjon így száz évig.
Na azért ne!
Ez a célja közszolgálati Petőfinek? Ha összevetem egy kereskedelmi rádióval, tulajdonképpen egy nagyon rossz helyi rádió színvonala. Ahol akad nívósabb helyi rádió, ott labdába se rúghat. Gagyi sweeper-ek, uncsi, "félélő" műsorok. Az éteres megjelenésük mellett a manapság fontos netes megjelenésük egyenlő a semmivel.
Ha a közszolgálati célokat nézem, így ebben a formában értelmezni se nagyon lehet. Már nem cél a könnyűzene sokszínűségének bemutatása, ami az új Petőfi (MR2) esetében elvitathatatlan volt. Utóbbival nem lehet 2-3 millió embert elérni, de ki lehet(ett) alakítani egy viszonylag egész elfogadható hallgatottságot, és egy nagyon jó megítélést; volt egy kis prémium tartalom-feeling. (Bár az utóbbi pár évben már nem..) Na ez most kuka.
Amihez most mérni lehet... Class FM? Ebben a megközelítésben meg főleg nagyon gagyi, elmaradott. (És gondoljunk a novemberre!)
Minden szavad arany! Ezek szerint nem csak en latom igy.
  • 1
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 626