admin írta:kukac írta:admin írta:
A DVB-T esetén is hiányzott. Kormányzati nyomásra lehet csak ezt, magamat ismétlem. Egyébként ha mindenki DAB-ra vált, adó- és vevőoldalon is, akkor gyakorlatilag egy jobb rendszert kapunk, ebben igaza van a hozzászólóknak.
Nem cáfolta senki a rendszer minőségét, én is csak magamat tudom ismételni: nem a rendszer minősége fogja meghatározni az elterjedését. A tévé és a rádió nem ugyanaz, nincs akkora iparági nyomás, nincs akkora fokú érdeklődés, és sok esetben akkora igény sincs a minőségre, ha végeznénk egy gyors szociológiai kutatást kiderülne hogy komplett társadalmi rétegek hallgatják még az 540kHz-et egy fel-befőzőgumizott konyhai recsegővel - még ott is, ahol már ezzel párhuzamosan okostelefonon nézik a meccset, vagy hallgatják a kisonokát a skipeon keresztül... Szerinted majd biztos beruháznak egy dab-készülékre...
Ugyanezek Junosztyon nézték az O1-en az M1-et pár éve még, mégis vettek 'szeptoboxot', aztán végülis semmivel nem nyertek vele többet. Szebb a kép, de a tartalom 0.
Kukac, SEMMILYEN technológiai fejlesztésnek nem lehet korlátja az, hogy "sokan még nem készültek fel rá".
még csak ilyet sem állítottam

ha egy feladatra adott kétféle rendszer:
a.) rendszer1: minden műszaki feltétel adott a használathoz, mindenkinél ott van a vevő, mindenütt ott a közvetítővonal
b.) rendszer2: nincs kiépített műsorelosztó, nincs vevőkészülék a fogyasztói oldalon, és nincs is igény a fogyasztó részéről az átállásra
- Szerinted melyik rendszer fog elterjedni?
- Véleményed szerint az államilag kényszerített váltás mennyiben szolgálja a fogyasztó érdekét?