Itt az a baj, hogy egyszerűen semmi se áll jól a Petőfinek. Elbarmolták az egészet még a 2000-es évek elején, belenyúltak egy több évtizedig működő struktúrába, és ugyan az első pár év a könnyűzenei formátummal szerintem jól működött, utána folyamatos volt a lejtmenet.
Nem állt jól a Petőfinek a Danubius-klón - hiába hozott hallgatottságot: szar volt. Nekem nem hiányoznak a Rita Ora és Eagle-Eye Cherry állandó órakezdő zenék! A kommersz szar likvidálása után lett volna lehetőség újítani: nem éltek vele, nem működött, ill. nem hagyták, hogy beálljon, legyen egy stabil törzsközönség, hanem vacakoltak tovább. Az év elején visszatért a kommersz ef- o - es , 3 óránként ismétlődő 10 európai zenei újdonsággal és hat mázsa R1-es zenével plusz a délutáni duma, hogy a vécépapírt melyik felével tekercseljük fel a tartójára. Ez nem közszolgálat és nem színvonal, ez pöcegödör és frekvenciapazarlás.
Most ugyanezt csinálják a magyar vonallal: nem értenek hozzá. Nem képesek felfogni, hogy egy közszolgálati rádió "sávokban" működik. Az összes általam ismert ezt csinálja: a Radio Romaniában tudom, mikor van slágerlista, mikor van román zene, népzene, mint ahogy a szerbeknél is tudom, hogy délelőtt hallgassam, mert akkor megy az angolszász rock meg vasárnap délután, amikor az újdonságok.
Az Ős-Petőfin is tudtuk, mikor megy a rádiókabaré, a nóták, a slágerlisták, a csúcsforgalom, a rockújság. Most is sávokban kéne gondolkodni, nem összeereszteni a 60-as éveket Azahriáh-val. Legyen mindegyik magyar zenei korszaknak műsora, de annak fix ideje. 2 éve nagyon jól működtek itt a műsorsávok, a Top 15, az Így Ni, a két Petőfi slágerlista, a sima rotáció, a riportműsorok. Tudtam, mikor kell bekapcsolni, mert érdekel, és mikor nem, mert az nem érdekel.
Most egy az egyben nem érdekel, mert katyvasz és nem tudok rajta eligazodni (és mert NINCS REND ebben a rádióban), tehát nem kapcsolom be, és szerintem ezzel nagyon nem vagyok egyedül!