djlacee írta: ↑2020.07.26. 10:00De ez csak pár vidéki frekin van így, ahogy Sopronban. Ahol régebb óta meglévő működő helyi rádió kapcsolódott hálózatba a Radio Plus Kft-vel, ott a korábbi stáb csinálja a helyi sávot. Pl Szeged, Szombathely, Balaton, stb.Mezőőr írta: ↑2020.07.26. 08:24 A helyi sáv a legtöbb helyen értelmetlen, semmilyen helyi információt nem ad, ha a jobb esetben három naponta cserélődő hírblokkokat, és a havonta cserélődő programajánlókat nem számítjuk. A helyi sávnak vesznie kell, hírblokkokkal és a programajánlókkal együtt. Persze maradhat is, nekem 8, úgysem hallgatom.Az egyetlen dolog, amit hallgatni szoktam a Rádió 1-en, az a helyi hírblokk. Nálunk külön programajánló sincs, viszont volt már helyi reklámjáték, illetve hétvégén van egy helyi magazinműsor is. Ha megszűnnének a helyi műsorblokkok a Rádió 1-en, akkor az országban rengeteg település tényleg helyi rádiós tartalom nélkül maradna.
A vidéki Helyi frekik többségét pályázat útján nyerte el egyik másik Radio1 partnercég, így ott helyi stáb sincs, távolról nyomják a műsort valahonnan, van hogy egyszerre több frekit csinálnak. Pl Zalaegerszeg-Keszthely.
Más kérdés hogy előbbi jóval tobbe kerül, mert komplett stábot kell fenntartani, és szerintem nem hoz annyit a konyhára amennyit visz. Nem hinnem hogy rosszabb hallgatottságot produkálnak az utóbbihoz tartozó helyi frekik. Viszont annak meg úgy nincs értelme, hogy felesleges hirblokk és programajánló ismetlesekkel tudják le mindezt
És mivel a törvény már jóval megengedőbb, én megszuntetnem ezt az egész hobelebancot.