RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187548  Szerző: potyi

tomee írta:Az "új zene" téma kapcsán azt a paradoxont nem értettem sosem, hogy hogyan kerül be egy zene a köztudatba, és válik jó emlékű kedvenccé, ha azt egyszer sosem mutatják be, és nem szerettetik meg a hallgatókkal. Az idő majd úgyis eldönti, hogy egy hónapon belül kell-e kivágni rotációból, vagy két éven át pörgethetik még napi 25x. Laikus baromságnak hangozhat, amit mondok, de még egy YouTube-ra felrakott videóklip nézettségének felfutásán is elég jól ki lehet következtetni, hogy mik az aktuális trendek. Teszem azt, ha egy Dua Lipa szám már 147 milliónál pörög, minimum érdemes fontolóra venni, hogy bekerüljön játszási listába.

Annak idején, még a régi Rádió1-en, sosem vártak egy fél évet amíg egy Dido, Eminem vagy Christina Aguilera szám szép emlékké vált, hanem azzal versenyeztek a Roxy-val meg a Danubius-szal, hogy ők mutassák be legelőször. Arról nem is beszélve, hogy akkor még tényleg igazak voltak a music menükben elhangzott állítások, mert tényleg kb. az MTV-vel párhuzamosan mutattak be zenéket.

Ha rossz a mostani iránykeresés, úgyis ki fog derülni, és bármikor visszaállhatnak az előző állapotra. Én személy szerint kiváncsi leszek a végeredményre, mert egy régi vitára tenne végre pontot.
2020-ban a rádió már nem emel be a köztudatba nagyjából semmit. Ha bedobnak egy jó témát Balázsék, max. azt. Zenét nem.
Ha pedig a YouTube alapján szelektálna a zenei vezető, jöhetne Kasza Tibi, Manuel, meg a roma slágerek: https://www.youtube.com/feed/trending

...de a Spotify és iTunes toplista se túl "rádióbarát".
 #187547  Szerző: Dani

A mostani irányváltásban szerepet játszhat az, hogy már nincs MusicFM, és ahhoz hasonló rádió sem, de igény van rá, ezért pótolni kellett. Csak azt nem értem, hogy miért nincs a MusicFM helyén a mai napig semmi.
 #187546  Szerző: tomee

Az "új zene" téma kapcsán azt a paradoxont nem értettem sosem, hogy hogyan kerül be egy zene a köztudatba, és válik jó emlékű kedvenccé, ha azt egyszer sosem mutatják be, és nem szerettetik meg a hallgatókkal. Az idő majd úgyis eldönti, hogy egy hónapon belül kell-e kivágni rotációból, vagy két éven át pörgethetik még napi 25x. Laikus baromságnak hangozhat, amit mondok, de még egy YouTube-ra felrakott videóklip nézettségének felfutásán is elég jól ki lehet következtetni, hogy mik az aktuális trendek. Teszem azt, ha egy Dua Lipa szám már 147 milliónál pörög, minimum érdemes fontolóra venni, hogy bekerüljön játszási listába.

Annak idején, még a régi Rádió1-en, sosem vártak egy fél évet amíg egy Dido, Eminem vagy Christina Aguilera szám szép emlékké vált, hanem azzal versenyeztek a Roxy-val meg a Danubius-szal, hogy ők mutassák be legelőször. Arról nem is beszélve, hogy akkor még tényleg igazak voltak a music menükben elhangzott állítások, mert tényleg kb. az MTV-vel párhuzamosan mutattak be zenéket.

Ha rossz a mostani iránykeresés, úgyis ki fog derülni, és bármikor visszaállhatnak az előző állapotra. Én személy szerint kiváncsi leszek a végeredményre, mert egy régi vitára tenne végre pontot.
 #187545  Szerző: potyi

Félre ne érts, nekem az is rendben lenne, ha egy tollvonással beszántanák a komplett Rádió1-et és újraindulna a Rise FM a teljes hálózaton, csak ezt az öszvér megoldást nem értem, hogy egyszer ilyen, egyszer olyan, egyszer meg amolyan valami. Régi mondás, de igaz, míg tévében műsort választ valaki, a rádiózásban rádiót. Ha nem hozza ugyanazt a karaktert nagyjából mindig, az szakmailag rossz (pontosabban az esti sávot és a magyarzene+szövegarányt hozó mixek szerintem elfogadhatóak - inkább ez legyen, mint 8 db Halott Pénz és 7 db Wellhello dal egy órában - de a délutáni veretés Begivel már nekem nem fér bele).
 #187544  Szerző: potyi

asr27 írta: 2020.06.21. 12:08
potyi írta:A Begi mix-szel az a bajom, hogy túl kemény néha. A Cooky mix sokkal jobb volt, eleve rotált zenéket kéne összedobni benne, lehetőleg eredeti verzióban, mint anno MGee esetén. Este még oké ez a stílus, de 5-kor én át szoktam nyomni a Petőfire...
Ez amit írtál teljesen szubjektív!
Neked nem jön be a Begi mix, szerintem meg fényévekkel jobb, mint amilyenek a Cooky mixek voltak.
Pont az NEM hiányzik, hogy a napközbeni rotált zenéket mixeljék össze 5 és 6 között!!
Pont, hogy ez a mostani stílus az, ami, kicsit újra visszatért másfél év kihagyás után az éterbe!
Az, hogy te átnyomsz a Petőfire egyéni dolog. Sokan, (köztük én is) pont, hogy 5-kor szoktam bekapcsolni a rádiót. Előtte csak autóban szoktam néha hallgatni.

Egyébként Geri igazán hozhatna a rotált zenék közé egy-két jó kis Tropical House zenét is, amelyeket a külföldi rádiók már játszanak egy ideje, pl. Hugel - Better című friss zenéjét! :roll:
Szerintem csináljanak egy elektronikus zenei rádiót, és menjen ott az, amit írsz. Az, hogy van egy óra, ráadásul a drivetimeban, ami totál elüt stílusában a többitől, szerintem nem oké.

Az a része, hogy én hova menekülök, valóban szubjektív, a napi hallgatottsági görbe, és az, hogy egy rádió akkor jó, ha kiszámítható és karakteres, viszont már nagyon is objektív tényező.
 #187543  Szerző: potyi

Glenn: ezek a kérdések, hogy kinek szólnak, és miért ilyen formában, teljesen jogosak, de jogosak szerintem a Retronál is. (Ez most nem a közelmúlt apróbb változtatásaira értendő, már Flyék alatt is felmerült bennem.)

A Retron is rengeteg olyan dal van, ami a kollektív ízlésnek szerintem nem része. Tele van olyan zenékkel főleg a 60-as, 70-es évekből, ami még egy Sztár FM-en se volt fellelhető, annyira messze van az A kategóriás slágertől. És akkor ezt tetézik még a Poptarisznyával, és benne az arculatból totál kilógó zenékkel.
 #187542  Szerző: Glenn

Nem szoktam a guruk dolgába belevauzni, de most (gondolom, sok időre előre) megteszem.
Súlyos dolog véleményezni bármilyen rádiót, pláne, ha az nem egy meghatározott hallgatótábornak szól. Na már most, mondja el nekem végre valaki, kinek is szól a Rádió 1?
Csak a fiataloknak? Hát lehet, de ők kíváncsiak azokra a zenékre, amiket újként a klubban két adag cucc között hallottak?
Vagy az autóban rádiózóknak, akik ismeretlen (lehet, hogy jó) slágereket akarnak hallgatni?
Vagy esetleg azoknak, akik nappal (!) azt akarják pár percben hallani, amit amúgy ismernek és jó emlékek fűződnek hozzá?
Mondjátok meg, mert szerintem új zenéket toló rádió rétegkiszolgáló, és neten elmegy.
Ha sok ismeretlen (amúgy lehet, jó) zene szól az autóban, klikk, irány a Retró (mert lehet, hogy "szar", de ismerem), vagy neten ezerötszáz másik, esetleg FM-en a Petőfi, vagy ami marad. :shock:
 #187538  Szerző: noartist

potyi írta: 2020.06.21. 11:38 Lejárt műfaj a kívánságműsor, de itt, Közép- és Kelet-Európában töretlenül népszerű. A Begi mix-szel az a bajom, hogy túl kemény néha. A Cooky mix sokkal jobb volt, eleve rotált zenéket kéne összedobni benne, lehetőleg eredeti verzióban, mint anno MGee esetén. Este még oké ez a stílus, de 5-kor én át szoktam nyomni a Petőfire...

Vagy esetleg a DiscoShit átkerülhetne 5-re, mert az a műsor a maga nemében tényleg egyedi és szórakoztató így, hármasban, Begi pedig 8-ra, vagy 21-01-ig is mehetne a mix sáv. Tudom, hogy patikamérlegen vannak kimérve a vállalások, de szerintem ennyi puffer még lehet benne. Miután a Petőfi este 7-től felejtős, jó lenne, ha lenne alap zenei playlist valahol a Retron és a Best FM-en kívül is 8-9 közt.

Hétvégén meg lehetne 6-tól 8/9-ig Discoshit kívánságműsor, mint induláskor. Bocs Cooky. :D

Szórakoztató a Disco's Hit? Hát nem tudom, de lassan negatív példaként lehetne emlegetni, amit ők műsor címén lenyomnak. Főleg a témáik, és azok tálalása... minimum szólnia kéne már a vezetőségnek, hogy srácok, ésszel, ez egy rádió. Nem egy buli, ahol bármit lehet mondani, ráadásul üvöltve.

Tudom, ez csak az én szubjektív véleményem, de akárhogy ízlelgetem ezt a műsort, mindig én érzem magam kínosan pár perc után. Elfáradtak, vagy nem tudom. De nem is készülnek a konfokra, és néha annyit beszélnek, hogy már majdnem felesleges a mix alatta, mehetne csak egy bed is, és beszéljenek egy egész órán keresztül.

Már az is örvendetes lépés volt, hogy lefaragtak egy órát a műsoridejükből.
 #187536  Szerző: asr27

potyi írta:A Begi mix-szel az a bajom, hogy túl kemény néha. A Cooky mix sokkal jobb volt, eleve rotált zenéket kéne összedobni benne, lehetőleg eredeti verzióban, mint anno MGee esetén. Este még oké ez a stílus, de 5-kor én át szoktam nyomni a Petőfire...
Ez amit írtál teljesen szubjektív!
Neked nem jön be a Begi mix, szerintem meg fényévekkel jobb, mint amilyenek a Cooky mixek voltak.
Pont az NEM hiányzik, hogy a napközbeni rotált zenéket mixeljék össze 5 és 6 között!!
Pont, hogy ez a mostani stílus az, ami, kicsit újra visszatért másfél év kihagyás után az éterbe!
Az, hogy te átnyomsz a Petőfire egyéni dolog. Sokan, (köztük én is) pont, hogy 5-kor szoktam bekapcsolni a rádiót. Előtte csak autóban szoktam néha hallgatni.

Egyébként Geri igazán hozhatna a rotált zenék közé egy-két jó kis Tropical House zenét is, amelyeket a külföldi rádiók már játszanak egy ideje, pl. Hugel - Better című friss zenéjét! :roll:
 #187534  Szerző: potyi

Lejárt műfaj a kívánságműsor, de itt, Közép- és Kelet-Európában töretlenül népszerű. A Begi mix-szel az a bajom, hogy túl kemény néha. A Cooky mix sokkal jobb volt, eleve rotált zenéket kéne összedobni benne, lehetőleg eredeti verzióban, mint anno MGee esetén. Este még oké ez a stílus, de 5-kor én át szoktam nyomni a Petőfire...

Vagy esetleg a DiscoShit átkerülhetne 5-re, mert az a műsor a maga nemében tényleg egyedi és szórakoztató így, hármasban, Begi pedig 8-ra, vagy 21-01-ig is mehetne a mix sáv. Tudom, hogy patikamérlegen vannak kimérve a vállalások, de szerintem ennyi puffer még lehet benne. Miután a Petőfi este 7-től felejtős, jó lenne, ha lenne alap zenei playlist valahol a Retron és a Best FM-en kívül is 8-9 közt.

Hétvégén meg lehetne 6-tól 8/9-ig Discoshit kívánságműsor, mint induláskor. Bocs Cooky. :D
  • 1
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 1022