RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187323  Szerző: asr27

Komoly, igen. Mondjuk a Manna FM-nél vagy a Trend FM-nél jóval komolyabb. De nem elég ahhoz, hogy piaci alapon sikeresen működni tudjon
Ezzel a médiaszabályzással, kormányzati hátszél nélkül az összes jelenlegi kereskedelmi rádió vergődne!
A Rádió 1 a restart után szétverte a Music FM hallgatottságát, és hamar le is körözte ott, ahol jól lehetett fogni mindkettőt
Hatalmas baromság. Túl elfogult vagy, nem gondolod?
Úgyhogy ne lepődjetek meg, ha előbbi elmászik kicsit a Hot AC (de legalábbis a 2011-es Adult CHR), utóbbi meg a sima AC/Oldie Based AC irányba
Ne, ne, ne! Csak azt ne! :x Arra ott a Best!
(A politika meg nyilván hamar megunja a lélegeztetést.) Az üzemeltetésük meg ugyebár baromi drága, és gyanítom, a vezetői béreken pl. nem látszott meg a szar működés.
A politika nem fogja megunni a lélegeztetést, szükség lesz a hazug propagandára az elkövetkezendő években.
 #187322  Szerző: zenefalo

potyi írta: 2020.06.07. 10:44
tomee írta: 2020.06.07. 08:34 Nagyjából most az lehet a recept, hogy szépen lassan viszik a Music irányába, de akkor már érdemes lenne az "igazi mai slágeres" brand-del is valamit csinálni, mert 17 év alatt enyhén szólva elfáradt.
Szerintem maga a márka és a szlogen, viszont az on air arculat erősen csereérett. Konkrétan okádnom kell már a kickofftól.

Teljesen más kérdés, de ugye én sokat járok az országban, és azt vettem észre, hogy Budapesten sokkal kevésbé van kedvem a R1-et hallgatni. Arra jöttem rá, hogy nem a zene és nem a szignálok a fő oka ennek, az mindenhol ugyanaz, hanem a HANGZÁS! Ez a túltolt, agyonprocesszált, "odabaszós", "dübörgős" adásproci beállítás konkrétan fülsértő. Igazi felüdülés 10 perc után a Best FM-re, vagy a Retrora, vagy bármely szlovák adóra váltani. Erre is érdemes odafigyelni. Értem a logikát mögötte, de ezt ne... ilyen téren valóban jó lenne a Music FM-et visszahozni. :D Vagy a régi, 103.9-es beállítást, procit.
Végre, nem csak én vettem észre, bár én online hallgatom, hogy mennyire túl van tolva a hangerő a bemenő oldalon. Leginkább akkor zavaró, amikor a x óra 30 perckor a helyi freki szignálja utáni dal mennyire agyonprocesszált, vagy amikor a world is mine nem élőben szól. :( A Music Fm is az éterben szólt jól, online túl volt tolva a magas hang, de ennél még az is szebben szólt.
 #187321  Szerző: tomee

potyi írta:Úgyhogy ne lepődjetek meg, ha előbbi elmászik kicsit a Hot AC (de legalábbis a 2011-es Adult CHR), utóbbi meg a sima AC/Oldie Based AC irányba, lehet, hogy hallgatói oldalon nem erre van tökéletesen igény, de (a maradék) hirdetőin igen.
Azért eleve az a tény sokat elárul arról, hogy mennyire akarják komolyan csinálni ezt, hogy kielégítőnek tartotta a vezetőség pusztán csak ismert műsorvezetők kinevezésével megreformálni a zenei szerkesztést. Nem akarok előre értékítéletet mondani, de őszintén meglepődnék, ha mostantól kezdődően valódi rádiós formátumok alapján zajlana az átalakulás, intuitív kisérletezgetés helyett. Mentek már így levesbe rádiók itthon, és arról sem vagyok meggyőződve, hogy mondjuk a Music-on valaha lekutattak volna bármit is, most meg ez a módszer szívárog be ide is.
 #187319  Szerző: potyi

tomee írta: 2020.06.07. 08:34 Nagyjából most az lehet a recept, hogy szépen lassan viszik a Music irányába, de akkor már érdemes lenne az "igazi mai slágeres" brand-del is valamit csinálni, mert 17 év alatt enyhén szólva elfáradt.
Szerintem maga a márka és a szlogen, viszont az on air arculat erősen csereérett. Konkrétan okádnom kell már a kickofftól.

Teljesen más kérdés, de ugye én sokat járok az országban, és azt vettem észre, hogy Budapesten sokkal kevésbé van kedvem a R1-et hallgatni. Arra jöttem rá, hogy nem a zene és nem a szignálok a fő oka ennek, az mindenhol ugyanaz, hanem a HANGZÁS! Ez a túltolt, agyonprocesszált, "odabaszós", "dübörgős" adásproci beállítás konkrétan fülsértő. Igazi felüdülés 10 perc után a Best FM-re, vagy a Retrora, vagy bármely szlovák adóra váltani. Erre is érdemes odafigyelni. Értem a logikát mögötte, de ezt ne... ilyen téren valóban jó lenne a Music FM-et visszahozni. :D Vagy a régi, 103.9-es beállítást, procit.
 #187318  Szerző: potyi

asr27 írta:
Adam írta: 2020.06.06. 23:11 Ilyen nem lesz. Radio Deejay volt hasonló. Alig volt hallgatottsága.
De az a baj, hogy hit vitat folytatsz. 😀 Ami neked tetszik stílus. azt a stílust nyomod, hogy azt kellene hogy legyen a radio stílusa.
Badarság. Ezt csak itt gondolják így páran a fórumon.
Igen is lenne rá igény és hallgatottsága is lenne!
Music FM-nek is komoly hallgatottsága volt.
Komoly, igen. Mondjuk a Manna FM-nél vagy a Trend FM-nél jóval komolyabb. De nem elég ahhoz, hogy piaci alapon sikeresen működni tudjon, a nullszaldót is keservesen érték el, a Deejay meg ugye végig veszteséges volt. A Rádió 1 a restart után szétverte a Music FM hallgatottságát, és hamar le is körözte ott, ahol jól lehetett fogni mindkettőt, ezt ne felejtsük el, a Deejay meg a Juventus-R1-Roxy hármas mögött futottak még kategória volt.

Csakhogy hiába nagy a hallgatottság, ha a hirdetőknek nem fontos az adott célcsoport, nem akarnak beletenni komolyabb pénzeket. Az "egész jó" hallgatottság édeskevés tehát, az "igazán jó" hallgatottság pedig gyakran szintén nem elég, valamelyik, hirdetők szempontjából releváns célcsoportban kell piacvezetőnek lenni, mindegyik terméknél.

A Rádió1-nél és a Retrónál is ezért repült szerintem az eddigi stáb, mert nem tudta üzletileg igazán sikerre vinni egyik történetet se, a Retroban csak elvétve volt reklám, a Rádió1-en meg csak az országos drive time-okban, és gondolom ott is bagóért kelt el a műsoridő. (A politika meg nyilván hamar megunja a lélegeztetést.) Az üzemeltetésük meg ugyebár baromi drága, és gyanítom, a vezetői béreken pl. nem látszott meg a szar működés. A hallgatottság jó volt eddig, az elért célcsoportok viszont annyira nem. A Rádió1-nél még közelített az ideálishoz, csak hát a vételkörzet mérete (agglomerációban, mint az egyik legfontosabb régióban lényegében nincs lefedettség), a CHR működés (ami miatt bezuhant délelőtt 10 után, pedig ideális esetben du 1-2 körül kezd el csökkenni a napi görbe) meg a sok DJ műsor elvette az élét.

Úgyhogy ne lepődjetek meg, ha előbbi elmászik kicsit a Hot AC (de legalábbis a 2011-es Adult CHR), utóbbi meg a sima AC/Oldie Based AC irányba, lehet, hogy hallgatói oldalon nem erre van tökéletesen igény, de (a maradék) hirdetőin igen.
Nem is az új zenei szolgáltatások adják az igazi döfést a rádiózásnak, hanem az új hirdetési platformok (Google, Facebook stb). Ettől még van potenciál a rádióreklámban a jellege miatt továbbra is, de nagyon leegyszerűsítve a 30-40-50 éves korosztályra kell fókuszálni, nem pedig a 20-30 és a 60-70-esre (utóbbiban talán a legkönnyebb ütős hallgatottságot produkálni, de a boomer réteg hirdetői vonalon le van ejtve).

A hirdetői oldalon legfontosabb korcsoportokra a R1 Csoportban a Best FM fókuszált eddig igazán, komolyabb tartalom nélkül, a legkisebb vételkörzetben, de ott nem értek el eddig komoly hallgatóréteget, ráaádásul ennek a rétegnek nemcsak a "fiatalkoruk zenéi" játszik, hanem egy sokkal színesebb kínálat, amit nem lehetett nyomni, mert kannibalizálta volna a hímestojás R1-et. Úgyhogy gondolom a Bestet kiejtik a játékból és a két nagy rádió célcsoportját és zenei repertoárját kibővítik a Best "hagyatékkal". De ez csak tipp, az üzleti logika ezt diktálná, miután az eddigi felosztás, ahol igazából formatok helyett zenei korszakok és vastag filccel meghúzott célcsoport-határok szegmentálták a három rádiót a kannibalizmus elkerülése és mások kiszorítása miatt, láthatóan bedőlt.

Ami a Rádió1-et illeti, a hatékonyabb üzleti működés egyik lehetésges kulcsába, a Hot AC formatba szerencsére belefér az, hogy vannak a recurrent-gold dalok mellett a jelenleginél jóval frissebb slágerek is, mindez jóval változatosabban, mint eddig, továbbra is mindent alaposan lekutatva.

Már ha ez ilyen tudatosan megy náluk, mert az ilyen Troy Duran féle becsúszott ID-k alapján nem gondolom, hogy minden téren tudják, mit csinálnak. :D

Nagyon-nagyon leegyszerűsítve úgy tudom körülírni a R1 Csoport eddigi 3-4 évét, hogy szerintem remekül elérték a hallgatói célcsoportjukat, csak rosszul lettek pozicionálva, rossz volt az üzleti stratégia. Ezt kéne most helyrehozni az új teamnek. Nem lesz könnyű.
 #187317  Szerző: Adam

Szerintem meg teljesen felesleges hozzányúlni. Az átlag hallgató ezzel azonosítja a rádiót. És nem fog ilyesmivel foglalkozni.
 #187316  Szerző: Adam

asr27 írta: 2020.06.07. 08:31
Adam írta: 2020.06.06. 23:11 Ilyen nem lesz. Radio Deejay volt hasonló. Alig volt hallgatottsága.
De az a baj, hogy hit vitat folytatsz. 😀 Ami neked tetszik stílus. azt a stílust nyomod, hogy azt kellene hogy legyen a radio stílusa.
lehet hogy a music fm nek komoly hallgatottsága volt de a Rádió1-nek is komoly hallgatottsága van. A cél pedig a hallgatottság maximalizálása szerencsére, és nem a te zenei ízlésed kielégítése . 😀
Éppen ezért megy egy kicsit a music fm irányába, de szerencsére éppen csak az egészséges mértékben. Legalábbis egyelőre, remélem ez így is marad.

Az az igazság hogy manapság valahogy nincs annyi jó zene mint 10 vagy 15 éve volt. Éppen ezért az újdonságok ból bőven elég ami most megy a rádión. Látszik hogy ezeket egy kicsit félve rakják rotációba. Ennek ellenére ez is határozottan látszik mióta Juhász Geri a zenei szerkesztő . A world is mine DJ-k Zenéinek rotációjába rakása pedig egyértelműen az előrelépést jelzi ebben a kérdésben
 #187315  Szerző: tomee

Nagyjából most az lehet a recept, hogy szépen lassan viszik a Music irányába, de akkor már érdemes lenne az "igazi mai slágeres" brand-del is valamit csinálni, mert 17 év alatt enyhén szólva elfáradt.
 #187314  Szerző: asr27

#187313  Szerző: Adam

Most: Alex Adair - Make me feel better
Egyre több ilyen van. És ez így van jól.
  • 1
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 1022