RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#182566  Szerző: shadoe

Ugyan egy másik fórumban egy ideje már tárgyalgatjuk, de ide is kívánkozik: az ominózus "Blah Blah Blahról" van szó. Ez a szám mindent elmond a Rádió 1-ről, a totális inkompetencia, a hozzá nem értés, a zenei szerkesztés csődje. De miért is? Az egyik ok, Armin Van Buurennek az összes többi száma jól sikerült, szerintem igényes és trendi popzene (Therapy, Sex Love and Water, stb.). Erre nekiáll a Rádió 1, és nyomja éjjel-nappal a legvacakabbra sikerült számát, miközben a többit, ami legalább színvonalas, egyáltalán nem játszotta. A másik ok, ez az egyetlen olyan szám, ami még újnak számít, ha nem is vadonatújnak, és napi rotációban van. Vagyis képes kiválasztani a Rádió 1 az egyetlen olyan újnak mondható felvételt, ami szerintem ott van az év 5 legsilányabb zenéje közt. Más újat meg nem játszik napközben. Gratula.
 #182562  Szerző: asr27

DRoland írta: 2019.04.04. 18:18
Én a 95,8 - 99,4 - 95,6 körül mozgok Zalában, de ezek nincsenek elcsúszva egymáshoz képest
99.4 és a 95.6 között van kb 10-15 másodperces eltérés és a 99.4 jóval csúnyábban és kissé hallkabban is szól.
Hollád és Galambok közt igencsak zavaró a 7-es úton, oda-vissza váltogat az autórádió.
Ráadásul ma délelőtt a 99.4-et hallgatva, egyszer csak jóval gyengébb lett az adó, mint előtte. De ez már nem a kocsiban, hanem bent az épületben, egy konyhai rádión tapasztalva írom.
 #182559  Szerző: Adam

A 105,7-es Tihanyi frekin is szerintem rövidesen visszatér a Rádió1. Két pályázó van, mindkettő üzemeltet egy-egy vidéki Rádió1-et.
 #182534  Szerző: Glenn

Íme:

Kép

Ma is megvan. :yes:
 #182531  Szerző: Adam

Glenn írta: 2019.04.04. 18:04 Ez érdekes, mert én 1997-től használtam tíz évig egy Pioneer autórádiót, és az tárolta az adókat névvel együtt. :shock:
Ez egy 2009-ben vásárolt Pioneer DEH4200SD típusú fejegység.
A Kenwwod meg egy KRC 15R ősrégi kazettás fej. De a rádiója nagyon jó.
Itt látni is, hogy ha bekapcsolom, vagy rákapcsolok a R1-re, végigscanneli a sávot, egy pillanatra megáll azokon a frekiken, ahol van adás, mivel nem talál jobbat amivel egyezne a PI, marad a 95,8-on. (De ez érdekes módon nem állt rá most a 95,1 Egerszeg Rádióra, csak mikor száraz napsütéses időben gyengébb a vétele a 95,8-nak).
https://drive.google.com/open?id=1i_zly ... 5L9cpgzYxe
 #182529  Szerző: DRoland

Én a 95,8 - 99,4 - 95,6 körül mozgok Zalában, de ezek nincsenek elcsúszva egymáshoz képest.
Erre is van magyarázat, de ez csak szerintem. Ez a három frekvencia a Helikon rádióhoz tartozott. Valószínleg ők oldották meg az adók szinkronizációját. Ugyanez a helyzet Hatvannál (87.9) és Gyöngyösnél (101.7) is. Amikor még a Diórádió (majd később FM7 ment) egyszerre mentek az adók. Most, hogy a Rádió 1-et továbbítják, még mindig egyszerre szólnak, de a 96.4-hez vagy a 100.4-hez képest már van csúszás.
 #182525  Szerző: Glenn

Adam írta: 2019.04.03. 21:53Ezzel szemben a Pioneer nem tárolja el a Radioallomast, csak a frekit.
Ez érdekes, mert én 1997-től használtam tíz évig egy Pioneer autórádiót, és az tárolta az adókat névvel együtt. :shock:
 #182519  Szerző: Adam

DRoland írta: 2019.03.30. 19:44 1. szégyen a technikai csapatuk, modern világot élünk, 2019-van és az adóik egymáshoz képest el vannak csúszva, az AF így használhatatlan
Én a 95,8 - 99,4 - 95,6 körül mozgok Zalában, de ezek nincsenek elcsúszva egymáshoz képest.

De abban lehet valami, hogy csak azokra a városokra koncentrálnak , ahol adójuk van, És nem igazán érdekli őket ezeknek a városoknak a környéke.
 #182518  Szerző: Adam

Glenn írta:Pioneer, Kenwood, Blaupunkt, ikonok autórádióban (is)! Ha ezekkel valami gond van vételileg, ott az adónál kell körülnézni. :yes:
Igen. A Kenwoodom amúgy jobban kezeli az RDS nyújtotta lehetőségeket. Ha elmentek egy adót valamelyik programhelyre, akkor el tárolja a PS-t és mögötte a PI-t is. Ha utanna bármikor (akar az adó vétel körzetén kívül is) oda kapcsolok, tudja hogy az mi volt, és ki is írja a nevet. Pl a 3-ason a Music FM volt (igen, Zalában a 89,5 a Széchenyi hegyről) ha most a 3-asra kapcsolok most is kiírja hogy Music FM. Ha ra kapcsolok a 3-asra, Music FM, körbe keres, nem talál semmit, marad a 89,5-on fehér zaj. Radio1-nel szintén. 95,8 sokszor kalap szar a vétel, nincs RDS ha száraz napos idő van, de tudja a rádió, hogy az a Radio1, körbe keres. Ha találna jobbat, akkor váltana. Valószínű a PI-t tárolja el, oda kapcsolok megkeresi a legjobb frekit és vált.

Ezzel szemben a Pioneer nem tárolja el a Radioallomast, csak a frekit. Hazaerek, 95,8 kierek RDS vételből, amíg ki nem kapcsolom, megjeleniti, hogy Radio1, kikapcsolom, elveszti, bekapcsolom már csak 95,8-at mutatja, és addig nem is tud váltani vagy keresni másik frekit, amíg ujra RDS-t nem talál a 95,8-on. Kicsit hosszú volt de remelem érthető.
 #182503  Szerző: Glenn

Pioneer, Kenwood, Blaupunkt, ikonok autórádióban (is)! Ha ezekkel valami gond van vételileg, ott az adónál kell körülnézni. :yes:
  • 1
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • 1023