Adam írta: ↑2019.05.18. 22:07
Nekem úgy tűnik, mintha az lenne csak a cel, hogy az adott települést fedje le, ahonnan az adás megy, ugyis ott él a lakosság nagy része, nem a falvakban. Az már nem cél hogy ezek a frekik össze érjenek.
Elképzelhető, hogy ilyen szempontok szerint állítják be az adókat, ha így van, akkor ez elég rossz célkitűzés a részükről, hiszen a városok és az agglomerációs települések között nagyon sokan ingáznak. A hallgató pedig olyan rádiót fog választani, amit útközben, otthon, adott esetben munkában is megfelelő minőségben tud hallgatni. Ha nekem útközben serceg a Rádió 1, el fogok kapcsolni róla és nem valószínű hogy azt fogom nézni, hol tudom megint hallgatni újra. Akkor ott ragadok egy másik rádióadón. És ha otthon se tudom hallgatni, mert 10-15 km-re az adótól már alig jön, akkor ott is mást fogok már hallgatni és el is felejtem a Rádió 1-et.
Persze lehet, hogy csak az adott településen fontos a hallgatottság, de hirdetői szempontból már fontos az agglomeráció is, hiszen a pénzt feltehetően a közeli városban költik el inkább az emberek. Pl. egy velencei nyári fesztivál, rendezvény esetében nem csak az a cél, hogy a tó körül hallják, hanem eljusson az információ a környező településekre, akár a főváros fele is, hiszen onnan is érkezhetnek majd érdeklődök az eseményre.