mlaszlo írta: ↑2018.07.19. 14:21Gr3g0ry írta: ↑2018.07.17. 21:15 Valóban megoldaná, de gazdaságilag és (média)jogilag kicsit problémás:jogilag azért mert helyi tartalmat kell sugározni és ahogy elnézük a lefedettséget:Budapest,Kecskemét,Tatabánya,Szolnok és még sorolhatnám...Nem értem, hogy mi a problémás benne? A 89.5-ön a megadott időszakokban ugyanúgy mehetne helyi tartalom, ugyanúgy lehet helyi reklámblokk mint most a 96.4-en. Sőt talán több helyi reklám is lenne, mivel most a 96.4 lefedettsége elég szerény, így sok hirdető ki is esik, mert nem csak Budapestre hirdetnének, hanem a fővároshoz ma már szervesen hozzátartozó agglomerációba is. Egyébként ahogy előttem is írták, ha ez a központi frekvencia, akkor milyen plusz helyi tartalom kellene.
Gazdaságilag már felvázoltam,de azt még hozzáteszem hogy a csak "országos reklám" tartalom nem mindig "kifizedődő"....ugyanakkor ha helyi válalkozó is hirdethet akkor több reklámszerződést és több bevételt produkál.
Azt mondod a helyi reklám fontos, na igen fontos, de egyes városokban igen kevés van, ha belehallgattál pl. a Fehérvár rádióba, hiába volt magas hallgatottsága, mostanában egy-egy reklámblokkban volt 1-2, jó esetben 3 hirdető. Ez egy Rádió 1 szintű rádiónak bevétel téren nem sokat jelentene.
A szolnoki 90.4-en ma direkt meghallgattam, hány hirdető van a helyi reklámblokkban. Nem volt egyszerű, de sikerült összesíteni: 1. Egy pizzéria, és ennyi.