RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#174842  Szerző: noartist

Hm-hm, újraindult a Don't Wanna Know, pedig már majdnem vége volt. (központi stream)
 #174834  Szerző: Gr3g0ry

Sakál írta: 2018.03.21. 14:50 Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
Ahogy figyeltem nem feltétlenül 30 percesek a megszólalások hanem kevesebb:A halózati sáv(kb.10 perc) is levesz belőle szóval 20 perc,illetve elveszünk még 3-4 percet a zene miatt,így kb 15 percesekre tenném a dolgot.
 #174833  Szerző: Sakál

Nyugaton is sok esetben rádiós személyiségek köré épül egy reggeli műsor, mégsem ennyi a duma. A törzshallgató évek alatt ehhez lett szoktatva, ezért "szereti" ezt, amíg nem így volt, szerintem nem nagyon követelték a hallgatók, hogy kevesebb zene és több duma legyen (esetleg pár idióta fanatikus). De egy rádiónak nem csak törzshallgatói vannak. Bochkoréknál amúgy általában 9.15kor kezdődik az utolsó előtti "félóra". A végén meg még 10 percet dumálnak Mák Katával. Szóval baromira nem olyan az az utolsó 45 perc sem (ami sokszor inkább 50 perc).
 #174832  Szerző: tomee

Szerintem Balázsék esetében felesleges arról beszélni, hogy műfajilag hogyan kellene kinéznie a műsoruknak, mert ahogy náluk és mondjuk Bochkoréknál is meg van az a jelenség, hogy az egész adás kifejezetten köréjük épül, a törzshallgatók azokra a dolgokra kíváncsiak, amiket ők mondanak, és amiket tőlük hallhatnak.
Balázséknál van előre elkészített adástükör, de javarészt improvizálnak, mert tudnak, és ettől él a műsor (Hepi Endrééknél meg később a Kukoriban előre megírt gag-ek voltak, amiket felolvastak)

Én törzshallgatótól még sosem olvastam, vagy hallottam azt, hogy bárcsak kevesebbet beszélnének, és több zene lenne, sőt, valószínűleg kifejezetten menne a lázadozás, ha 5 perces megszólalások lennének. A Music-on is pl. kifejezetten idegesítő, hogy kb. 9:15 után már csak zene/reklám/hírek/best of megy az utolsó 3/4 órában.
 #174831  Szerző: Tomi76

Lehet, hogy tévedek és akkor elnézést. Na szóval a reggeli show műfaja valóban a nagy vízen túlról lett áthozva, viszont nagy általánosságban, évekkel ezelőtt és rádiótól függetlenül nem ez a tömény beszélgetés volt a jellemző. Egy reggeli sávban a vihorászás, poénkodás mellett is sokkal több zeneszám pörgött. Valahogy megvolt az egyensúly. Sőt ha felidézem a régi Rádió 1-es évek annó a 2000-es évek elejéről, ott is az volt. Poén, kacaj, hírek és rengeteg zene. Ma viszont Blamázséknál már nem ez a lényeg. De amúgy a 89,5-ön Bocsiék is sokszor nagyon belefledkeznek és csak mondják és mondják. Pedig akkor is működik a dolog ha több a zene. Van olyan rádió Magyarországon ahol sokkal több dalt játszanak ami egyáltalán nem megy az aktuális téma rovására és még élvezetesebb is hallgatni. De mondom régen még a Hepi Endréék idején ez így is volt.
 #174829  Szerző: Sakál

Wolfman írta: 2018.03.21. 16:15
Sakál írta: 2018.03.21. 14:50 Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
Úgy tudom, a morning show műfaja Amerikából lett behozva.
De a 25 perces megszólalások szerintem nem. Vagy tévedek?
 #174827  Szerző: Wolfman

Úgy tudom, a morning show műfaja Amerikából lett behozva.
 #174826  Szerző: Sakál

Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
 #174824  Szerző: jimmer

Ez örökölt probléma, mivel ez egy sokszorosan villámcsapott szar potméteres Aphex adásproci. Előtte félegyházán volt a 91.1-en, ott ugyanezt csinálta, ott most Omnia van, cserébe megkapta a majsai freki. Beleszól a Halas 92.9-be is pl.
Marcii írta: 2018.03.18. 12:58
Kovi02 írta: 2018.03.18. 09:46 Jártam Majsán,a helyi 88,2-es adó erősen szórja a felharmonikusokat, 91,3 94,4 ill. gyengén 98,5.
Nem lepődök meg.Amennyi frekvenciájuk van,már én se tudnék mindre odafigyelni műszaki szempontból.
 #174813  Szerző: Marcii

Kovi02 írta: 2018.03.18. 09:46 Jártam Majsán,a helyi 88,2-es adó erősen szórja a felharmonikusokat, 91,3 94,4 ill. gyengén 98,5.
Nem lepődök meg.Amennyi frekvenciájuk van,már én se tudnék mindre odafigyelni műszaki szempontból.
  • 1
  • 573
  • 574
  • 575
  • 576
  • 577
  • 1022