RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#174833  Szerző: Sakál

Nyugaton is sok esetben rádiós személyiségek köré épül egy reggeli műsor, mégsem ennyi a duma. A törzshallgató évek alatt ehhez lett szoktatva, ezért "szereti" ezt, amíg nem így volt, szerintem nem nagyon követelték a hallgatók, hogy kevesebb zene és több duma legyen (esetleg pár idióta fanatikus). De egy rádiónak nem csak törzshallgatói vannak. Bochkoréknál amúgy általában 9.15kor kezdődik az utolsó előtti "félóra". A végén meg még 10 percet dumálnak Mák Katával. Szóval baromira nem olyan az az utolsó 45 perc sem (ami sokszor inkább 50 perc).
 #174832  Szerző: tomee

Szerintem Balázsék esetében felesleges arról beszélni, hogy műfajilag hogyan kellene kinéznie a műsoruknak, mert ahogy náluk és mondjuk Bochkoréknál is meg van az a jelenség, hogy az egész adás kifejezetten köréjük épül, a törzshallgatók azokra a dolgokra kíváncsiak, amiket ők mondanak, és amiket tőlük hallhatnak.
Balázséknál van előre elkészített adástükör, de javarészt improvizálnak, mert tudnak, és ettől él a műsor (Hepi Endrééknél meg később a Kukoriban előre megírt gag-ek voltak, amiket felolvastak)

Én törzshallgatótól még sosem olvastam, vagy hallottam azt, hogy bárcsak kevesebbet beszélnének, és több zene lenne, sőt, valószínűleg kifejezetten menne a lázadozás, ha 5 perces megszólalások lennének. A Music-on is pl. kifejezetten idegesítő, hogy kb. 9:15 után már csak zene/reklám/hírek/best of megy az utolsó 3/4 órában.
 #174831  Szerző: Tomi76

Lehet, hogy tévedek és akkor elnézést. Na szóval a reggeli show műfaja valóban a nagy vízen túlról lett áthozva, viszont nagy általánosságban, évekkel ezelőtt és rádiótól függetlenül nem ez a tömény beszélgetés volt a jellemző. Egy reggeli sávban a vihorászás, poénkodás mellett is sokkal több zeneszám pörgött. Valahogy megvolt az egyensúly. Sőt ha felidézem a régi Rádió 1-es évek annó a 2000-es évek elejéről, ott is az volt. Poén, kacaj, hírek és rengeteg zene. Ma viszont Blamázséknál már nem ez a lényeg. De amúgy a 89,5-ön Bocsiék is sokszor nagyon belefledkeznek és csak mondják és mondják. Pedig akkor is működik a dolog ha több a zene. Van olyan rádió Magyarországon ahol sokkal több dalt játszanak ami egyáltalán nem megy az aktuális téma rovására és még élvezetesebb is hallgatni. De mondom régen még a Hepi Endréék idején ez így is volt.
 #174829  Szerző: Sakál

Wolfman írta: 2018.03.21. 16:15
Sakál írta: 2018.03.21. 14:50 Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
Úgy tudom, a morning show műfaja Amerikából lett behozva.
De a 25 perces megszólalások szerintem nem. Vagy tévedek?
 #174827  Szerző: Wolfman

Sakál írta: 2018.03.21. 14:50 Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
Úgy tudom, a morning show műfaja Amerikából lett behozva.
 #174826  Szerző: Sakál

Ide írom, mert talán Bolházsékra a legjellemzőbb ez. Tudja valaki, miért lett divat Magyarországon ez a "4 órát végigpofázunk, és csak rohadt keveset zenélünk" típusú rádiózás reggel zenei adókon? A kiforratlannak tartott 90-es években ettől sikított volna egy rendes programigazgató, illetve külföldi rádiókban sem vettem még észre 20-30 perces egybefüggő megszólalásokat. Max. 5 perc, de inkább csak 1-2. Nem gondolom magam rádiós gurunak, úgyhogy nem azt akarom mondani, hogy ez így biztos szar (bár nekem személy szerint nem tetszik), valóban kíváncsiságból kérdezem az okot.
 #174824  Szerző: jimmer

Ez örökölt probléma, mivel ez egy sokszorosan villámcsapott szar potméteres Aphex adásproci. Előtte félegyházán volt a 91.1-en, ott ugyanezt csinálta, ott most Omnia van, cserébe megkapta a majsai freki. Beleszól a Halas 92.9-be is pl.
Marcii írta: 2018.03.18. 12:58
Kovi02 írta: 2018.03.18. 09:46 Jártam Majsán,a helyi 88,2-es adó erősen szórja a felharmonikusokat, 91,3 94,4 ill. gyengén 98,5.
Nem lepődök meg.Amennyi frekvenciájuk van,már én se tudnék mindre odafigyelni műszaki szempontból.
 #174813  Szerző: Marcii

Kovi02 írta: 2018.03.18. 09:46 Jártam Majsán,a helyi 88,2-es adó erősen szórja a felharmonikusokat, 91,3 94,4 ill. gyengén 98,5.
Nem lepődök meg.Amennyi frekvenciájuk van,már én se tudnék mindre odafigyelni műszaki szempontból.
 #174811  Szerző: djlacee

gatilaci írta: 2018.03.18. 11:04 https://www.youtube.com/watch?v=DJy0kv3k_dQ Ez az zene volt a reggeli show alatt bedként
Már a Class FM-en is ez volt
  • 1
  • 582
  • 583
  • 584
  • 585
  • 586
  • 1031