Nyugaton is sok esetben rádiós személyiségek köré épül egy reggeli műsor, mégsem ennyi a duma. A törzshallgató évek alatt ehhez lett szoktatva, ezért "szereti" ezt, amíg nem így volt, szerintem nem nagyon követelték a hallgatók, hogy kevesebb zene és több duma legyen (esetleg pár idióta fanatikus). De egy rádiónak nem csak törzshallgatói vannak. Bochkoréknál amúgy általában 9.15kor kezdődik az utolsó előtti "félóra". A végén meg még 10 percet dumálnak Mák Katával. Szóval baromira nem olyan az az utolsó 45 perc sem (ami sokszor inkább 50 perc).
Szerintem Balázsék esetében felesleges arról beszélni, hogy műfajilag hogyan kellene kinéznie a műsoruknak, mert ahogy náluk és mondjuk Bochkoréknál is meg van az a jelenség, hogy az egész adás kifejezetten köréjük épül, a törzshallgatók azokra a dolgokra kíváncsiak, amiket ők mondanak, és amiket tőlük hallhatnak.
Balázséknál van előre elkészített adástükör, de javarészt improvizálnak, mert tudnak, és ettől él a műsor (Hepi Endrééknél meg később a Kukoriban előre megírt gag-ek voltak, amiket felolvastak)
Én törzshallgatótól még sosem olvastam, vagy hallottam azt, hogy bárcsak kevesebbet beszélnének, és több zene lenne, sőt, valószínűleg kifejezetten menne a lázadozás, ha 5 perces megszólalások lennének. A Music-on is pl. kifejezetten idegesítő, hogy kb. 9:15 után már csak zene/reklám/hírek/best of megy az utolsó 3/4 órában.