RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#20792  Szerző: Pasa

Aha. Kösz. Elég műveletlen vagyok. Így jár, aki Sztár FM-et, Juventust meg Abszolútot hallgat... :blush:
 #20791  Szerző: mg

Pasa írta:Mi (vagy ki) az a 30Y??? :oops:
nagyjából elviselhető népszerű félándörgránd zenekar, kezdetben kicsit kispál utánérzéssel
 #20788  Szerző: SzD

Pasa írta:Mi (vagy ki) az a 30Y??? :oops:
Egy magyar zenekar. Egy-két rádió (meg persze az emerkettő) néha szokta játszani a zenéiket. Ennél többet én sem tudok. :)
 #20787  Szerző: Pasa

Mi (vagy ki) az a 30Y??? :oops:
 #20781  Szerző: mg

valahol ott lehet a különbség, hogy a 30Y évekig zenélgetett, mire lett kiadója, a Desperado meg aztán kezdett el zenélgetni, hogy lett kiadója :)
 #20780  Szerző: Jani

nyikolaj írta:Nekem azt ne mondja senki,hogy a fiatalok ezekre a bohóc idiota monoton,depresszív előadókra kíváncsi.Még Péterfy Bori... :lol: :lol: :lol: Már bocs de ha választani kellene inkább hallgatom a Lolát.(legalább ő jó csaj)
Én meg egyiket sem. :lol:
 #20772  Szerző: nyikolaj

Nekem azt ne mondja senki,hogy a fiatalok ezekre a bohóc idiota monoton,depresszív előadókra kíváncsi.Még Péterfy Bori... :lol: :lol: :lol: Már bocs de ha választani kellene inkább hallgatom a Lolát.(legalább ő jó csaj)
 #20765  Szerző: orrhang

Egyébként mi itt teljesen rádiós szemmel vizsgáljuk a dolgot (ami teljesen jó, hiszen rádiós fórum), de nézzük meg picit másképp a dolgot. Hol tartana ma a magyar zenei élet, ha nincs Such György és társai, hogy elindítsák az MR2-t? Kik lépnének fel a fesztiválokon? Desperado, Váradi Roma Café, Crystal meg Mark? Vagy lenne egyáltalán ennyi fesztivál? Szerintem aligha. Még ha rádiós szemmel siralmas is, amit csinálnak, azért ez akkoris óriási jelentőségű dolog! Fiatalok tízezrei ismertek meg olyan együtteseket, mint a Heaven Street Seven, a 30Y, a Quimby, a Kiscsillag, stb., akiket eddig csak egy szűk réteg ismert, mert a kereskedelmiek csak a Lolákat nyomatják! Megnézném, hogy hogy teljesítenének a Danubiuson játszott "sztárok" fesztiválkörnyezetben... Komolyan mondom, nem bírtam letörölni a mosolyt az arcomról a Pannónia Fesztiválon, amikor annyian voltak kíváncsiak Péterfy Borira, hogy majdnem összedőlt a sátor, és mindenki egyként ugrált, énekelt. És nem, nem egy szűk réteg, hanem a magyar fiatalság egy óriási szelete
Azért ezt nem tudom, hogy honnan veszed! Az, amit látsz, hogy a fiatalság egy "óriási szelete" tombol az ilyen jellegű elóadókra az csak egy része az egésznek. Mennyien lehettek 5000-en? Mennyi fiatal van az országban? 1.000.000? Hol vannak a többiek? Mi a sok? Én meg láttam, hogy sok középkorú tombolt Jimmy-re és a cigányzenére? Akkor mért tnem az van a MR2-n????
Megy itt a vita pro és kontra már egy ideje, meg szidja mindenki a kereskedelmi rádiókat és a nyál zenéket, egyet viszont majdnem mindenki elfelejt! Méghozzá azt, hogy a kereskedelmi rádiók komoly pénzeket fektetnek kutatásokba, zenei tesztekbe és abban valahogy mégsem a 30Y a nyerő a nagy többség számára. Ne értsetek félre, nem akarom megvédeni , sem szapulni egyik oldalt sem. Csak nem véletlenül van agyonra játszva pl a Hooligans. Na pl. ezzel az együttessel mi a helyzet?! Tipikusan fesztivál zenekar, ami MR2-re való szerinted, vagy tipikusan kereskedelmi ,mert pl a Danu agyonra játsza?!Szerinted??
A fesztiválokon az MR2 előtt sem a Desperado, Lola és Márk lépett fel, hanem Kispál, Tankcsapda....... és ezután is így lesz.
Megkockáztatom, hogy aki eddig szerette és hallgatta ezeket a zenéket, azok hallgatják most is, akár a Petőfin, aki pedig nem szerette az most sem hallgat többet ezekből. A fesztiválok pedig nem arra vannak, hogy Lolák , ... lépjenek fel, mert a fesztiválozók más tábor, aki más zenét szeret, tehát hülyeség arról beszélni, hogy ezek a (nevezzük ) sztárok hogyan teljesítenének ebben a környezetben, mert nem oda valók, ahogy hülyeség lenne arról is beszélni, hogy újra a 30Y hogyan teljesítene, ha nem fesztiválkörnyezetben lenne. Mindenkinek megvan a saját hallgatótábora és nem szabad összekeverni ezeket. Egyáltalán mért jobb a 30Y , mint a Desperado? (azért hozom ezeket fel, mert a hozzászólásodban ez szerepelt) Ki dönti ezt el. Te, én? Nem hinném. A közönség inkább!!!

A nagy kérdés számomra, hogy ha egy kereskedelmi rádió ilyen jellegű zenei kínálattal rukkolna elő, akkor mennyire lenne életképes?! Gyanítom semennyire és ezt a gyanúmat az ismert zenei tesztekből szedem.

Kell ez a zene is, hiszen ha már közszolgálat, akkor szolgálja ki ezt a réteget is,mint ahogy volt a régi Petőfin nótacsokor, stb... Igen, hozzá tartozik a kúltúrához. Nekem a nagy bajom ezzel, hogy a Petőfin nagyon jó műsorok voltak (igen , a sokat emlegetett Kívánság reggel, kabaré...), meg kellett vna ezeket hagyni és kiegészíteni. Zenei adót pedig csinálni valamely másik adóból (van ugye még 5 ezen kívül). Ez nem volt átgondolt lépés. ennyire radikálisan váltani sosem szabad.
Végezetül pedig. Mennyi volt a Petőfi hallgatottsága? 5%? Most mennyi? 4-6%? Nem korosztályokra lebontva, mert az hülyeség, én is tudok olyan réteget választani, ahol biztosan nekem lesz a legmagasabb a hallgatottságom, hanem inkább a potenciális rádió hallgatók körében. Szóval megérte?!!!?!!?!!
 #20764  Szerző: LuciFerko

pff lehalt az admc.hu :D
  • 1
  • 598
  • 599
  • 600
  • 601
  • 602
  • 625