RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#20522  Szerző: mg

igen, a caféval szemben ez így különösen tisztességtelen volt, ne felejtsük el persze, hogy Csillag János meg Izil az EstFM-ből távoztak vagy távolítódtak el, akörül, amikor azt cafésították, így valószínűleg nem fáj ez nekik különösebben, viszont ha azt vesszük, hogy az EstFM egy dögös, úttörő adó volt, a cafésítás meg egy kicsit ennek a kiheréléséről szólt, akkor rohadtul kisstílű, hogy egy még heréltebb adóval tettek be a cafénak...

közben rájöttem, hogy én igazából az EstFM-es dögösséget vártam vissza, de ezt elintézték annyival, hogy Don Air Besame Muchoja volt az első szám...
 #20509  Szerző: LuciFerko

[nézzetek társalgót] :lol:
 #20504  Szerző: Attis

Visszaolvastam, amiket írtatok. Pro kontra elhangzott sok minden. De!
Ugye most a Petőfi a Rádió Café-hoz nagyon hasonló zenei stílussal állt elő. A hallgatottsági felmérésekből kiindulva, ezzel a Radio Café eléggé padlót fogott.
De ha mondjuk a Petőfi előjön egy olyan műsorstruktúrával, mint pl. a Sláger? És ezek szerint megteheti. Sőt, amíg a ker. rádiókon a szerződésük szerint megszabott közszolgálati műsorarány is meg kell jelenjen, addig közszolgálati MR2 akár éjjel-nappal csak zenélgethet. Ejnye-bejnye.
 #20460  Szerző: Chriss

Elsőfokú ítéletében hatályon kívül helyezte szerdán a Fővárosi Bíróság azt a médiahatósági határozatot, amely szerint nem felel meg a közszolgálatiság követelményeinek az MR2-Petőfi műsorszolgáltatása.

http://www.kreativ.hu/cikk.php?nl=3004& ... &aai=0&s=0

pont az elnök beszél a "törvények és a józan ész győzelméről", aki mást sem csinál, mint jogi kiskapukat és hézagokat keres és azon ügyeskedik, hogy a Petőfi által előidézett törvénytelen rakás szart a két másik adóval kompenzálja???
pont egy ilyen ember meri ezt nyilatkozni???
 #20458  Szerző: Chriss

az átalakulásra és az új arculat kommunikálására "csak" 400 millió Forintot (!!!) sikerült eltapsolni, melynek következtében a Petőfi felugrott országosan 14%-ra, majd fél év alatt visszahanyatlott 7%-ra...

ehhez képest megyeszékhelyi kerrádióknak jó, ha évi 50 milla a bevétele!

a Magyar Rádióban a tömeges elbocsájtások után most akkora épületről és férőhelyekről beszélünk, hogy 1 munkatársra kb 40 m2 jut!

állami milliárdokból (adófizetők pénzéből) fenntartott hallgathatatlan szar, szakmai hányadék, hozzá nem értés és dilettantizmus! Ez az MR2 - Petőfi Rádió! (a Kossuth meg a Bartók sem jobb, a Kossuth-ból ugye látványosan országos hírrádiót akartak szervezni, de csak Bp-en még az Info is elveri... :o )

A Petőfi mérhetetlen pazarlásához csak még egy adat:
ehhez a műsorpolitikához bármilyen Jazzler, Double DJ vagy Fornax DCM, estleg 5 évvel ezelőtti 2 ablakos Nautilus is megtenné, nekik Dalet Plus kellett milliókért...

minek?
mihez?
mire?
 #20454  Szerző: sztyepan

Ja és még valami, ez már egy újabb negatívum lesz:

http://nol.hu/kult/petofi_radio__91_szazalek_zene

Ezek hülyének néznek mindent és mindenkit! 91%? Na peeersze... ezek beleszámolták a reklámblokkokat meg a rap-et is. :D

79.2 helyett 67% a külföldi?
Csak úgy szólok, kedves Csillag Úr, hogy az ORTT nem fogadja el magyar zenének a magyar előadók külföldi nyelven énekelt dalait. Ezzel én sem értek egyet, de a szabály az szabály, tudja?! :gülü:

Majd egyszer csak betelik a pohár és MINDENKI szarik majd a Médiatörvényre és a szabályokra, köszönhetően Önöknek. Erre már vannak is példák, csak hogy egyet említsek: Gold FM. Elindított szégyenletes módon az MR egy olyan folyamatot, hogy a szabályokat figyelmen kívül kell hagyni és kiskapukat kell keresni... meglesz az eredménye. Persze a legfontosabb a 40 misi prémium. :wailing:
 #20451  Szerző: nyikolaj

Azért szar a rádio,mert szar zenéket játszik.Most komolyan!Ki szereti az underground stilust?!20 emberből talán 1.Feláll a szőr a hátamon amikor meghallom azokat a hülye ritmusokat.Tehát még1x! Az underground nem mérvadó stilus.Ez egy rétegrádio,aminek semmi keresni valója nincs az orsszágos éterben.Ok!Legyen egy ilyen rádio is,de máshol.Kábelen,interneten,műholdon...stb. Úgy mint a Jazz rádio, vagy az Oldies és még sorolhatnám.Hallgassa ott az aki akarja.
 #20447  Szerző: sztyepan

Hogy ne csak hátrányokat mondjak: nagy előnye az MR2 Petőfi Rádiónak, hogy lehetőséget ad az eddig rádiókból kihagyott, undergroundnak számító magyar zenekarok egy kis rétegének országos megszólaltatására (ez is valami), felkarolva ezzel őket és elérve, hogy a magyarok ne csak szar magyar zenét halljanak, ne csak szar magyar, vagy külföldi zenét szeressenek.

Ennél több pozitívum nem jut eszembe.
 #20444  Szerző: sztyepan

LewyDee írta:
sztyepan írta:
"Lehet, hogy rohadtdul veszteséges és most rohadtul nyereséges, de abszolút unfair módon! Egyszerűen visszaél a helyzetével... a többi rádió kárára."
És akkor mi van? Szar kereskedelmi nyelje le vagy alkosson alternatívát. A kerrádiónak az a lényege h. olyan műsort ill. zenét zenét sugározzon amire hallgatottságot produkál, ha ez nem sikerül akkor meg éhen hal. Ez a piac! Az állam és az adófizetők nehogy már az állam kárára illetve a mi kárunkra szapuljuk a mi rádióinkat. Mivel mi tartjuk fenn. Nem is értem mi ebben az unfair. Más országokban nem adnak ennyi teret a kereskedelmieknek mégis megélnek, és ott még a köztvknek is van nézettsége mert nem hagytak akkora teret a kereskedelmieknek mint nálunk h. az összes jó szakembert riportert lenyúlják az állami intézményekből. Miről is beszélünk?
LewyDee! Nekem nem kell bemutatnod a kereskedelmi és közszolgálati rádiók feladatát. A közszolgálati rádiók feladata az, hogy szolgálják a közt, az emberek többségének készítsenek értékes, tartalmas, színvonalas műsorokat, a médiatörvényt és a közműsorszolgáltatók szabályzatát betartva.

Az MR2-Petőfi Rádió jelenleg egy réteg számára készít értékes, de tartalmatlan, ismétlésekkel teletűzdelt, különösebb ráfordítás nélküli zenefolyamot a kereskedelmi rádiók által befizetett koncessziós díjból, kizárólag hallgatottság- és bevételnövelés céljából, amivel nem szolgálja a közt és nem tartja be a Médiatörvényt.

Oda lennék a Petőfi Rádióért, ha:
-nem jelölne meg target korcsoportot (15-39), kizárva ezzel más korosztályokat
-sugározna műsorokat
-nem sugározhatna reklámot
-sokkal sokszínűbb zenei palettával rendelkezne, sok rétegzenei műsorral este
-tartalmasabb hírblokkokat sugározna (gumizene nélkül, igaz ez már részletkérdés)
-körülbelül 65/35 lenne a zene/szöveg arány
-hallgatókat nem zárná ki a műsorból 99,9%-ban

Ahogy MG mondta: BBC1, FM4, Radio FM. Ez legyen a mérvadó.

A legfontosabb: ne sugározhasson reklámot (például a BBC, RFI sem sugároz), ha már a kereskedelmi rádiók vérét (hallgatottságát) szívja. Ezért unfair.

Vagy ne legyen közszolgálati és fizessen többszázmilliós koncessziós díjat!
 #20429  Szerző: nyikolaj

Ugyan már!Mit kell erröl a rádiorol beszélni annyit.Tudjátok,hogy én mennyit hallgattam belöle amiota van?-3 percet.Életebmen még ilyen undormány adot nem hallottam.Szarok a zenék(ha annak lehet nevezni egyáltalán)A műsorok szinte nullák,semmi kreativitás,(csak a műsorvezető más,amugy ugyan az a menet egész nap)SZAR!A Petőfit anno sokszor többet hallgattam.A kívánság reggel 100x többet ért mint most az egész mr2! :vomit:
  • 1
  • 601
  • 602
  • 603
  • 604
  • 605
  • 625