altermanus írta:én valami nagyobb és vakmerőbbre gondolnék................................Le is húzhatnák a rolót.
Pákó show...
altermanus írta:én valami nagyobb és vakmerőbbre gondolnék................................Le is húzhatnák a rolót.
Pákó show...
witiruve írta:A Rádió 1 Balázséknak köszönheti a hallgatottságát.. Különben sehol nem lenne, főleg, hogy Cooky is lelép a közeljövőben. Egyre kevesebb Cooky Show promó megy, a héten sincs, sőt, már bejelentette, hogy elmegy repülni, csak azt nem, hogy mikor áll fel a Rádió 1-től. Nem lepődnék meg, ha úgy tűnne el mint anno, hogy egyik napról a másikra nem megy be.Mi lesz majd a Cooky show helyett?
Az online hallgatottságban csupán annyi a furcsa, hogy néha leállnak a szerverek, és ez látszik a grafikonon is, viszont az is látszik hogy akármennyit áll a szerver ( 1-2-3-4-5 óra ) ugyanonnan folytatódik, ahol abbahagyta.
Azt meg nekem ne mondja senki, hogy órákon át mindenki nyomogatja a refresh gombot, mert ez lenne az ésszerű magyarázat erre a grafikonra.
Természetesen a StreamStat is írja, hogy a mérést ne vegyük kp-nak, mert nem ellenőrizhető, de szerintem mindenki tudja, hogy aki rendszergazda/informatikus az R1-nél ( Ő volt korábban a 89.5-ben is ) ért a szakmához, és egy picit átírni az Icecast szervert neki nem nagy meló..
Magyarország még nem érett meg a netrádiózás korszakára, mert még mindig krva drágák a korlátlan mobilnetes csomagok..
radio1akos írta: A legolvasottabb portálokon jelent meg a hír, ami egyben vitte magával azt az infót is, hogy újra van Rádió1. Ha bárki emlékszik a régi Rádió1 időszakban is magasan a leghallgatottabb volt a streamstaton.A legolvasottabb portálokon az is megjelent, amikor elindult a Rádió 1 (pontosan a tulajdonos személye, illetve a rádió hovatartozása miatt elég nagy médiavisszhangot kapott a tavaszi indulásakor), plakátok is megjelentek a fővárosban, tehát már köztudatban volt. Ráadásul ahogy írod, a korábbi Rádió 1 "leghallgatottabb" volt a Streamstaton és ha jól emlékszem a hivatalos mérések szerint is piacvezető volt a fővárosban. Ennek ellenére Balázsék érkezéséig csak vegetált (a Streamstat alapján, ekkor hivatalosan még nem is volt mérve). Ezért tartom furcsának a dolgot, mert az rendben van, hogy Balázsék hoztak egy rakás hallgatót, de a rádió ezen kívül maradt az, ami előtte volt.
radio1akos írta: Bár a Class vezetése a "Balázsék már nem kívánnak műsort készíteni" hazug kommunikációval a hallgatóik nagy részében leírta az egész rádiót. Várható volt, hogy rohamosan zuhan az online hallgatás is. Azt, hogy miért nem feküdtek rá az online hallgatás népszerűsítésére FM-en már akkor amikor látható volt, hogy elment a hajó, azt tőlük kéne megkérdezni. Applikációja a mai napig nincs a rádiónak. Egy ONLINE rádiónak.A Class FM-nél valóban elhibázott lépés volt a kommunikáció, viszont érezhető volt, hogy nem így tervezték. Gondolom nem véletlenül csak az utolsó héten kezdték az online adás promózását, ahogy az sem véletlen, hogy Balázsék is csak ekkor mondták ki, hogy máshol folytatják. Az applikációt szerintem feleslegesnek tartják, ott a classfm.hu. Platformfüggetlen, nem kell letöltögetni minden egyes eszközre, bármelyik böngészőből működik. Mindig a legegyszerűbb a legjobb
radio1akos írta: -Tapasztalatként mondom, hogy ha már valakinek napi rutin lett elindítani a Rádió1-et online, az egy irodai, otthoni korlátlan net mellett nem fog szenvedni az FM rádióval.Én pedig azt tapasztalom, hogy amennyiben elérhető a rádió FM-en, úgy azt részesítik előnyben, mivel egyszerűbb. Az online rádiózók túlnyomórészt FM-en (számukra) nem elérhető rádiókat hallgatnak, pontosan azért, mert valami másra vágynak. Leggyakrabban a Class FM, Sláger FM, Retró, Kék Duna rádiókat hallom azoknál, akik online hallgatnak rádiót. A Rádió1-et eddig csak olyan helyen hallottam, ahol FM-en nem fogható (vagy csak nehezen). Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen.
radio1akos írta: -Gondolom az a kérdés melyik a hivatalos, most ennyi adat mellett mit lehet elhinni. Ez már komolyabb téma, nem is akarok belemenni, mindenki abban hisz amiben szeretne és a lelkét nyugtatja. Én úgy tudom, hogy a legnagyobb vállalatok és ügynökségek a TNS mérést tekintik hivatalosnak.Igazából az nem kérdés, hogy melyik a hivatalos (mindegyik az), inkább az, hogy mi az oka az ennyire eltérő eredményeknek? Természetesen mindenki annak hisz, akinek akar. Én a saját tapasztalataimat veszem alapul és ez alapján szerintem az Inspira közelebb áll a valósághoz. Más meg majd mást állít.
mikrofonos írta:Itt az áradozások hatására belehallgattam abba, hogy például most miről szól a reggel a R1-ben.Igazából, ha sokat hallgatja az ember kiderül, hogy elég széles skálán mozognak a témák.
Hát nekem szomorú, hogy ez kell az országnak, ahogy itt egyesek állítják.
Redfox81 írta:Érdekes dolgok ezek, csak az elmúlt 1 év történéseit figyelve bennem rengeteg kérdés fogalmazódott meg:
- 1 éve a Vajna féle Rádió 1 nem volt benne a Streamstat (ex-OnlineStream) listájában az első 5-ben (tudom, pillanatnyi kapcsolódás és nem hallgatottság). Ez akkor változott meg, amikor tavaly december elején bejelentették Balázsék érkezését, onnantól viszont egyik pillanatról a másikra élre tört (holott ekkor Balázsék még meg sem szólaltak). Azóta bármikor ránézek, folyamatosan az első helyen vannak egész nap. Ha ennyire jók az "igazi mai slágerek", akkor miért nem talált rájuk előbb a hallgatótábor? Ha pedig mégsem, akkor hogyan tudnak az élen maradni Balázsék műsora után?
-A legolvasottabb portálokon jelent meg a hír, ami egyben vitte magával azt az infót is, hogy újra van Rádió1. Ha bárki emlékszik a régi Rádió1 időszakban is magasan a leghallgatottabb volt a streamstaton. A Balázs brand ezt tudja, nem tudsz nála népszerűbb médiaszemélyiséget mondani az országban. Az átlag hallgatóknak megfelel a zene, te gondolom nem átlag emberként hallgatod a rádiókat, hiszen ide írsz
- A Class FM éteri megszűnése gyakorlatilag alig érződött az online számokon (egy piacvezető országos rádió szűnt meg FM-en, nem egy kisvárosi), holott ekkor még sehol nem volt a Rádió 1 "országos" hálózata, az Ozone-FM frekik is elötte pár nappal kapcsolódtak csak. Ennyire nem lennének lojálisak a hallgatók, főleg úgy, hogy utód nélkül szűnt meg a kedvencük? Vagy ennyire nem opció az online rádióhallgatás? Akkor viszont hogyan tud a Rádió 1 ilyen számokat felmutatni?
-Minden sikeres rádió alapja a reggeli műsor. Aki már bejáratott napirend szerint él -és reggel rákattint a lementett online rádió indítására-, annak akár napokig nem szűrődik be, hogy mi történt. Bár a Class vezetése a "Balázsék már nem kívánnak műsort készíteni" hazug kommunikációval a hallgatóik nagy részében leírta az egész rádiót. Várható volt, hogy rohamosan zuhan az online hallgatás is. Azt, hogy miért nem feküdtek rá az online hallgatás népszerűsítésére FM-en már akkor amikor látható volt, hogy elment a hajó, azt tőlük kéne megkérdezni. Applikációja a mai napig nincs a rádiónak. Egy ONLINE rádiónak.
- Balázsék érkezésével minden addigi rekordot megdöntöttek a pillanatnyi kapcsolódások számát illetően, amit még értek is. Sokan kíváncsiak voltak, hogy milyenek lesznek az új helyen és ekkor még mindig csak a 96.4-en és az Ozone frekiken szóltak, tehát az ország nagy részén maradt az online. Viszont hogyan tud az érdeklődés szinte változatlan maradni annak ellenére, hogy azóta gyakorlatilag a nagyvárosok többségében már FM-en is hallhatóak? Ha ennyire divat lett az online rádiózás, akkor ez a többi rádió számain miért nem látszik meg?
-Tapasztalatként mondom, hogy ha már valakinek napi rutin lett elindítani a Rádió1-et online, az egy irodai, otthoni korlátlan net mellett nem fog szenvedni az FM rádióval. (Anyám, Mamám..) Recseg, kihúzza a kolléga mert kávét főz.. stb. Ha lett közben a városában Rádió1, akkor örül neki a kocsiban. A többi rádió előtt is ott a lehetőség az online felületek kiaknázására. Én úgy gondolom, hogy a sok sok beépített fm rádió nélküli iphone tulajdonos is meg fog jelenni a rádióknál amint elterjed a korlátlan net. Hogy mi lesz a leosztás, és a mostani hallgatott rádiók lesznek még hallgatottabbak, azt egy önjelölt média elemző biztos meg tudja mondai![]()
Persze ezek csak az online számok, de a hivatalos méréseket is érdekesnek találom. Hogyan lehet az, hogy az Inspira Media Research és a Kantar Hoffmann – Mediameter ennyire más adatokat mér?: http://24.hu/media/2017/10/13/nagyon-ma ... dio-1-nek/
Nyíregyházán, ahol 2 erősnek mondható igazi helyi rádió is működik, hogyan tud egy fővárosi rádió helyi mutációja "leghallgatottabb" lenni? Ezt legnagyobb jóindulattal is csak a hétköznap reggeli sávban tudom elképzelni, viszont ilyet a linkelt grafikonon nem látok.
-Gondolom az a kérdés melyik a hivatalos, most ennyi adat mellett mit lehet elhinni. Ez már komolyabb téma, nem is akarok belemenni, mindenki abban hisz amiben szeretne és a lelkét nyugtatja. Én úgy tudom, hogy a legnagyobb vállalatok és ügynökségek a TNS mérést tekintik hivatalosnak.
Köszi a kérdéseket, és az érdeklődést![]()