RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#159292  Szerző: gyattis

kukac írta:
gyattis írta:Csak tudni kell értelmezni a szlogent. Csak IGAZI mai sláger megy. Segítek. Bejáratott, magasan tesztelő zenék, amit ma szeretnek az emberek, szívesen hallgatják.

1.) Egy újdonság sláger? - NEM! Majd az lesz. Egyszer. Talán. De nincs rá garancia.

2.) Bruno Mars - Uptown funk mai sláger? - TERMÉSZETESEN.

Nem az a kérdés, hogy ma jelent-e meg (vagy az elmúlt hónapban) hanem, hogy a kortárs zenék közül sláger / kedvelt dal-e avagy sem...

3.) Ha pedig van egy zenekarnak egy jelenleg no1 listás dala külföldön (Twenty One Pilots, Katy Perry, stb. korábban felsoroltak) de azok nem teszteltek be itthon a célközönségnél, akkor miért játszaná?! Egy ilyen zene nem bevált, nem IGAZI mai sláger.

Hasonlítgatjátok folyamatosan a Music-hoz, pedig sem a megcélozni kívánt közönség, sem a zenei profil nem azonos.

Mindenki hallgassa azt, amit szeret. Ennyi. De azt 46 millószor megfogalmazni, hogy melyik adó tetszik egy adott fórumozónak és melyik nem... biztos van, akinek érdekes infó, nekem nem szokott az lenni.
és erről vajon a célközönség is így gondolkodik? :)
Erről majd hamarosan kijönnek az adatok. Ennek tükrében pedig nyilván meghozza majd a menedzsment az ilyen vagy döntéseit... ha kell.
 #159291  Szerző: noartist

Pont az R1 hasonlítgatja magához (ilyen-olyan módon, de ez most nem lényeges) a Music FM-et.

A jelenlegi formátum totál unalmas és hallgathatatlan, ma is bekapcsoltam, de olyan negyed óra után rohantam keresni valami mást.

Szerintem jobban járt volna Vajna, ha az eredeti tervek szerint elindítja a Dj FM-et- de ugye, könnyebb egy jegelt brandet felolvasztani, mint valami újat létrehozni...
 #159288  Szerző: gyattis

Oké. Akkor tedd meg :) Eddig csak Music, Petőfi, Class hasonlítgatások mentek.
djlacee írta:
gyattis írta: Hasonlítgatjátok folyamatosan a Music-hoz, pedig sem a megcélozni kívánt közönség, sem a zenei profil nem azonos.
Akkor hasonlítsuk a Kronehithez
 #159286  Szerző: LG

Ez az egész egy ilyen mesterségesen életben tartott dolog, egész biztos, hogy a magyarországi hallgatók zenei frissességre való igény terén semmivel sem járnának hátrébb a hollandokhoz, osztrákokhoz képest
 #159283  Szerző: Kovi02

gyattis írta:Csak tudni kell értelmezni a szlogent. Csak IGAZI mai sláger megy. Segítek. Bejáratott, magasan tesztelő zenék, amit ma szeretnek az emberek, szívesen hallgatják.

1.) Egy újdonság sláger? - NEM! Majd az lesz. Egyszer. Talán. De nincs rá garancia.

Nem az a kérdés, hogy ma jelent-e meg (vagy az elmúlt hónapban) hanem, hogy a kortárs zenék közül sláger / kedvelt dal-e avagy sem...

3.) Ha pedig van egy zenekarnak egy jelenleg no1 listás dala külföldön (Twenty One Pilots, Katy Perry, stb. korábban felsoroltak) de azok nem teszteltek be itthon a célközönségnél, akkor miért játszaná?! Egy ilyen zene nem bevált, nem IGAZI mai sláger.

Hasonlítgatjátok folyamatosan a Music-hoz, pedig sem a megcélozni kívánt közönség, sem a zenei profil nem azonos.

Mindenki hallgassa azt, amit szeret. Ennyi. De azt 46 millószor megfogalmazni, hogy melyik adó tetszik egy adott fórumozónak és melyik nem... biztos van, akinek érdekes infó, nekem nem szokott az lenni.
Nem is az igazival van baj,hanem a MAI-val. 1 év körüli zenék mennek rotációban.(az 538-on pl.1 órában max. 2 1 évnél későbbi zene megy le,amit ott kikerül a rotációból,az akkor lesz nálunk "új zene".(amúgy nem is kell Hollandiáig menni,a szerb Play is játszik az itthoni megjelenés előtt hónapokkal zenéket))
 #159278  Szerző: kukac

Kovi02 írta:
admin írta:Szerintem a Rádió1-en a zenével semmi, de semmi baj nincs.
Nem friss,nem változatos,ami lemegy náluk,azt már több százszor leadta a Class,Petőfi,Music trió.

és erről vajon a célközönség is így gondolkodik? :)
 #159277  Szerző: markfelt

djlacee írta:
gyattis írta: Hasonlítgatjátok folyamatosan a Music-hoz, pedig sem a megcélozni kívánt közönség, sem a zenei profil nem azonos.
De ne. Minek? Teljesen más piac, és a Kronehit nagyon messze van attól, hogy piacvezető legyen, bármilyen régióban is nézzük az adatait.
 #159274  Szerző: andit

admin írta:
szabogabor10 írta:
Azért pl. a Capital FM pár hónappal frissebb zenéket tesz heavy rotation-be.
Vagy dobják a szlogent, és akkor olyan zenéket játszanak, amilyeneket akarnak. De az szerintem vérciki, hogy ilyen szlogen mellet sokszor majdnem 1 éves zenéket játszanak heavy rotation-ben. Persze lehet csak én várok túl sokat.
A Music FM milliószor hallgathatóbb rádió számomra. De még a Petőfi is. Persze a Class is, de az más format.
Azért kíváncsi lennék, valójában hányan hallgatják rendszeresen.
A NYC-i 103.5 KTU meg egy az egyben ugyanez, mint a R1. Piacvezető volt, amikor múltkor néztem az amerikai adatokat.
Jó reggelt,
azert azt ne felejtsuk el, hogy az emlitett Capital Fm, vagy akar a BBC Radio1- amellett hogy a tipikus TOP40/CHR formatumu radiok- elojatszo radiok is. Erre a magyar piacon egyedul a Petofi tett kiserletet, illetve meg a '90-es evekben a Radio Bridge. A piac nagysaga miatt erre itthon nem nagyon van lehetoseg, de talan igeny sincs. Egy jol programozott helyi vagy regionalis radionak pedig nem is celja elojatszani.
Az persze mar a program felelossege, hogy azz erdekes,igeretes tenyleg friss/ropogos ujdonsagokat milyen modon ismerteti meg a hallgatoval, mar, ha egyaltalan... Az pedig megerne egy kulon topikot, hogy a hazai kiadok, kepviseletek miert vannak gyakran honapokkal elmaradva. :D
Szerintem.
Ps, elnezest az ekezetek hianya miatt
 #159273  Szerző: djlacee

#159272  Szerző: gyattis

Csak tudni kell értelmezni a szlogent. Csak IGAZI mai sláger megy. Segítek. Bejáratott, magasan tesztelő zenék, amit ma szeretnek az emberek, szívesen hallgatják.

Kovi02 írta:
Nem friss,nem változatos,ami lemegy náluk,azt már több százszor leadta a Class,Petőfi,Music trió.
  • 1
  • 894
  • 895
  • 896
  • 897
  • 898
  • 1036