RADIOSITE Fórum

• Politika

#107326  Szerző: djlacee

Úgy lenne értelme a plakátnak, ha Gyurcsány és Orbán lennének egymás mellett :)
 #107323  Szerző: asimov

Persze, hogy a fogyaszto fizeti majd meg, mivel a hatosagi arszabas csak a lakossagi fogyasztokra vonatkozik, a kozuleti felhasznalok kozul csak kevesre. (Amint a fodrasz, kisboltos, nagyboltos, stb. magasabb gaz- es villanyszamlat fog kapni, kenytelen arat emelni/leepiteni. Az alberleti arak emelkedese is varhato)
Az ilyen "nem megszoritas"-ok megjelenesekor mindig az "IMF altal kovetelt" ingatlanado jut eszembe.
Nalunk (fideszes onkormanyzat!) talan mar 15 eve van epitmenyado, es a kedves onkormanyzatunk az elmaradt IFA bevetelek miatt, iden emelt 30%-kot (igen, harminc!) az ado merteken. Negyzetmeter alapu ado, tehat az azonos negyzetmeteru haz utan ugyanannyit fizet a 60E Ft-ot kezhez kapo kisnyugdias, meg a ketgyerekes csalad is, mint "kacsalabas" hazban elo kogazdag. Ez a legundoritobb ado mindkozul, mert se az ingatlan tenyleges piaci erteket, sem a tulajdonos jovedelmi viszonyait nem veszik figyelembe a kiszabaskor.
Az a szobeszed jarja a varosban, hogy tomegesse kezd valni az epitmenyado be nem fizetese (szazaval mennek ki a felszolito levelek) es az onkormanyzatnal vakaroznak is, mert nagyon rosszul mutatna a tv-ben az, ha a "csaladbarat" fideszes onkormanyzat behajtot kuldene kisnyugdijasokhoz es sokgyerekes csaladokhoz, a be nem fizetett epitmenyado miatt.
mlaszlo írta:Újabb remek ötlet, közműadó, persze ezt is mi fizetjük majd meg. :gülü2: Kellene lassan járdahasználati, levegővételi adó is. Sőt, kertes házaknál még csapadék adót is lehetne szedni, nehogy már valakinek véletlenül ingyen öntözésre kerüljön a kertje. Vannak itt még jó ötletek.
 #107319  Szerző: Glenn

mimi írta:Kép
Bizony, hogy alakul :)
Ő a kedvenced? Hmm, nem lep meg, ugyebár hajrá MSZP, DK, LMP... :x
 #107315  Szerző: hd

adminisztrator írta:...
:up:
mimi írta:
Pasa írta:Alakul ez, kéremszépen... ;) :yes:
Kép
Ugyan már, "csak viccelt" :)
mimi írta:Azé, mer együtt tették tönkre az országot!
Kép
Kicsit elképesztő, hogy két és fél év után még mindig ez az első számú hivatkozási alap minden szarra.

Ugyanakkor bámulatos ez a CÖF, én már sok éve részt veszek a civil szférában, több szervezetben, és a villanyszámla kifizetéséhez is sakkozni kell a pénzzel, nekik meg két hét után sikerül összerántani egy outdoor kampány, meg a minden háztartásba történő levéleljuttatás alsó hangon is milliárdos költségét, civil támogatóktól. Lenyűgöző, hogy hogy csinálják... :)
Például úgy, hogy a BKV hirdetési felületein és egy csomó óriásplakáton, citylighton baráti áron terjeszthetik az igét: http://bit.ly/Q8JCvw
 #107278  Szerző: mimi

Azé, mer együtt tették tönkre az országot!
Kép
Kicsit elképesztő, hogy két és fél év után még mindig ez az első számú hivatkozási alap minden szarra.

Ugyanakkor bámulatos ez a CÖF, én már sok éve részt veszek a civil szférában, több szervezetben, és a villanyszámla kifizetéséhez is sakkozni kell a pénzzel, nekik meg két hét után sikerül összerántani egy outdoor kampány, meg a minden háztartásba történő levéleljuttatás alsó hangon is milliárdos költségét, civil támogatóktól. Lenyűgöző, hogy hogy csinálják... :)
 #107276  Szerző: mlaszlo

Újabb remek ötlet, közműadó, persze ezt is mi fizetjük majd meg. :gülü2: Kellene lassan járdahasználati, levegővételi adó is. Sőt, kertes házaknál még csapadék adót is lehetne szedni, nehogy már valakinek véletlenül ingyen öntözésre kerüljön a kertje. Vannak itt még jó ötletek.
 #107274  Szerző: mimi

Kép
 #107257  Szerző: Attis

Admin! Tulajdonképpen leegyszerűsítve tökéletes kórképet adtál az aktuál viszonyokról.
Valóban megfigyelhető a kormányváltó-hangulat. (Bár a Századvég még mindig olyat mér, ami: :lol: ^^ :troll: )
Kár az LMP-döntésért... Szerintem 2 rossz közül a legrosszabbat választották. Még egy teljes év van vissza ebből a kormányból, szép lassan elkezdődik a kampány. A jelenlegi hatalom belenyúlt a választási szabályokba (szvsz gusztustalanul), így szép lassan kialakulnak az erőviszonyok. Szerintem egy harmadik utas politika kevésbé lehet eredményes, mint 2010-ben.
Bízom benne, hogy ez a kormány elnyeri méltó jutalmát... :hit: Viszont éppen a demokrácia szabályaival ellentétes alkotmányunknak köszönhetően, nem vagyok nyugodt, ha egy új kormány is jön. És arról se vagyok meggyőződve, hogy ha a hatalomról van szó, a jelenlegi kormány egy olyan, az országot végképp Európa-ellenessé tévő döntésre szánná el magát, hogy akár nyíltan, vagy kissé burkoltan, de a Jobbikkal együttműködne. Szeretem a hazámat, és inkább nélkülözök. De ha ez bekövetkezne, akkor végképp nincs más alternatíva.. :(
Isten, ments meg ettől...
 #107255  Szerző: markfelt

2014-ben minden bizonnyal kormányváltás lesz (az LMP nélkül), hiszen rendesen "alakul" a jelenlegi kormány népszerűsége és támogatottsága is. Én bízom abban, hogy megjön az emberek esze és felnyílik a szeme. Ám mielőtt gyermeteg vitába mennénk, nézzük objektíven a dolgokat: értékelhetetlen az MSZP-SZDSZ korszak, ezt szerintem mindannyian tudjuk.

De vajon miben jobb a Fidesz-KDNP éra?

A gazdasági teljesítményük 0, a jólét és az életszínvonal rohamosan csökken, cserébe ránk erőltetnek csomó felesleges, pénznyelő, társadalomra nézve káros ideológiát.

Négy ütőkártyája, vagyis inkább eszköze van véleményem szerint a Fidesznek, ami miatt a maradék támogatói (társadalmi, üzleti) még nem hátráltak ki:
- 20 év után is lekomcsizza az ellenzéket (miközben tele van ex. vörösökkel)
- az elmúlt 8 évet teszi felelőssé minden rosszért (miközben erős ellenzéki pártként tett róla, hogy a pozitív gondolatok, törvények, kezdeményezések mind-mind fulladjanak kudarcba az akkori kormányok esetében)
- államadósság-csökkentés-mániás (aki kevés makrogazdasági, gazdaságpolitikai ismeretekkel rendelkezik, tudja, mekkora otromba baromság ez)
- kezében van a média. a szócsövek egyoldalóak, a szórakoztató médiumok nem politizálnak, csak homályosítják a fejeket

Persze, hogy menekül a nép, akár Bajnai felé. Még akkor is, ha Harrach Péter minden estre összeteszi a kezét, hogy "édes jó istenem, bárcsak maradna meg a hatalmi pozícióm, vagy nőne!"

Gyurcsányból 5 év alatt ábrándultam ki, Orbán esetében ez kb. fél év volt. Úgy látom, ezzel nemcsak én vagyok így. Bajnai sem a messiás, én Torgyán Józsefre is szívesen szavaznék, csak hogy ez a félnótás lekerüljön a trónról. De ha valaki nem így látja, lelke rajta, elfogadom. Ettől még nem fogom se jobban, se kevésbé bírni / nem bírni a fejét.
  • 1
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • 505
  • 517