Pasa írta:Alakul ez, kéremszépen...

2014-ben minden bizonnyal kormányváltás lesz (az LMP nélkül), hiszen rendesen "alakul" a jelenlegi kormány népszerűsége és támogatottsága is. Én bízom abban, hogy megjön az emberek esze és felnyílik a szeme. Ám mielőtt gyermeteg vitába mennénk, nézzük objektíven a dolgokat: értékelhetetlen az MSZP-SZDSZ korszak, ezt szerintem mindannyian tudjuk.
De vajon miben jobb a Fidesz-KDNP éra?
A gazdasági teljesítményük 0, a jólét és az életszínvonal rohamosan csökken, cserébe ránk erőltetnek csomó felesleges, pénznyelő, társadalomra nézve káros ideológiát.
Négy ütőkártyája, vagyis inkább eszköze van véleményem szerint a Fidesznek, ami miatt a maradék támogatói (társadalmi, üzleti) még nem hátráltak ki:
- 20 év után is lekomcsizza az ellenzéket (miközben tele van ex. vörösökkel)
- az elmúlt 8 évet teszi felelőssé minden rosszért (miközben erős ellenzéki pártként tett róla, hogy a pozitív gondolatok, törvények, kezdeményezések mind-mind fulladjanak kudarcba az akkori kormányok esetében)
- államadósság-csökkentés-mániás (aki kevés makrogazdasági, gazdaságpolitikai ismeretekkel rendelkezik, tudja, mekkora otromba baromság ez)
- kezében van a média. a szócsövek egyoldalóak, a szórakoztató médiumok nem politizálnak, csak homályosítják a fejeket
Persze, hogy menekül a nép, akár Bajnai felé. Még akkor is, ha Harrach Péter minden estre összeteszi a kezét, hogy "édes jó istenem, bárcsak maradna meg a hatalmi pozícióm, vagy nőne!"
Gyurcsányból 5 év alatt ábrándultam ki, Orbán esetében ez kb. fél év volt. Úgy látom, ezzel nemcsak én vagyok így. Bajnai sem a messiás, én Torgyán Józsefre is szívesen szavaznék, csak hogy ez a félnótás lekerüljön a trónról. De ha valaki nem így látja, lelke rajta, elfogadom. Ettől még nem fogom se jobban, se kevésbé bírni / nem bírni a fejét.