RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#121684  Szerző: egon2

Nem tudjátok mért nincs már a Netidők c.informatikai műsor a Petőfi Rádió műsorán?Júliusban még ment a műsor hétfönként, 22 óra után aztán eltűnt a müsor. Egyébként ez a műsor még 1995-ben indult a Petőfin és a 2007.Júniusi zenei rádióvá szervezés után ez az egy Petőfis műsor maradt meg a régi Petőfi rádióból.
 #121017  Szerző: kukac

@djlacee: "...Szerintem nem annyira rétegzenei már..."
- mihez képest? Az aktuális nyugati könnyűzenei trend minden esetben rétegzene idehaza, hónapok telnek el addig amíg a hazai érdeklődésbe bekerül egy egyik dal, ami addigra külföldön már talán el is felejtődött. Nem a külföldi piacnak, hanem a hazainak kell megfelelni, így mindenképpen hibának tartom ha itthon ismeretlen hangzású zenéket favorizál egy rádió az aktuális zenei irányvonal rovására. Persze lehet mindenféle ajánlókat, zenei kitekintéseket csinálni, de nem mehet a zenei szerkesztés fő irányvonalában, gerincében a sok ismeretlen hangzású dal, mert óhatatlanul csak a hallgatók szűk rétegét fogja megtalálni, a nagy többség pedig nem ilyen. Persze a Petőfinek nem is ebből kell megélnie, sőt kifejezetten ez lehet akár egy küldetés is, így ezt ebben az esetben nem tartom hibának, csak akkor így érdemes ezt kommunikálni és nem kell összeméretni azokkal a rádiókkal, akik ebből élnek, emiatt pedig a hallgatóság legszélesebb profilját próbáljak megcélozni.
 #121016  Szerző: kukac

@Ügynökséges: "Azon túl, hogy tökéletesen egyetértek ezzel a
véleménnyel, furcsa olvasni, hogy az egyiket azért
szapuljátok mert túl hamar, a másikat meg azért mert túl
későn kezd el játszani egy új dalt.
Tud bárki is jót csinálni? Csak kérdezem."
- bizonyára, a magam nevében: nem szoktam olyan dolgot kritizálni, amivel amúgy egyetértek (úgy is fogalmazhatnék, hogy bár az aláírásom ennek ellent mond, csak olyan kritikát írok, amit szakmailag meg is tudok védeni.) Persze a hibákról mindig könnyű beszélni, ami pedig jól működik, arról többnyire kevesebb vélemény, pozitív visszacsatolás érkezik. De hát az élet már csak ilyen, ezt én ugyanúgy átélem, mint minden kolléga a szakmában...
 #121011  Szerző: LuciFerko

Tegnap délután:
Disclosure - F For You
Lajkó Félix - Mező

Ezek így egymás után. :gülü2:
 #121010  Szerző: ügynökséges

kukac írta:Nekem eléggé koncepciótlannak tűnik, nem tudnám felidézni az arculatát. Zeneileg kiszámíthatatlan, iszonyatosan dúrják az új releaseeket, amint megjelenik már rakják is, stílustól függetlenül. Gyakran egymás után többet is, a hallgató sokáig nem találkozik általa ismert zenével. Nincs szűrés hallgatói csoportra, mindent beraknak válogatás nélkül. Kapkodás a műsorszerkezet, átgondolatlan megoldások a zenei szerkesztés rovására. Egy dögös, fiatalos rádió lehetne, de nem az, nem tud az lenni, nem érzik...
Azon túl, hogy tökéletesen egyetértek ezzel a véleménnyel, furcsa olvasni, hogy az egyiket azért szapuljátok mert túl hamar, a másikat meg azért mert túl későn kezd el játszani egy új dalt.
Tud bárki is jót csinálni? Csak kérdezem. :)
 #120995  Szerző: kukac

Nekem eléggé koncepciótlannak tűnik, nem tudnám felidézni az arculatát. Zeneileg kiszámíthatatlan, iszonyatosan dúrják az új releaseeket, amint megjelenik már rakják is, stílustól függetlenül. Gyakran egymás után többet is, a hallgató sokáig nem találkozik általa ismert zenével. Nincs szűrés hallgatói csoportra, mindent beraknak válogatás nélkül. Kapkodás a műsorszerkezet, átgondolatlan megoldások a zenei szerkesztés rovására. Egy dögös, fiatalos rádió lehetne, de nem az, nem tud az lenni, nem érzik...
 #120994  Szerző: djlacee

Szerintem nem annyira rétegzenei már, viszont elég éles váltások vannak, amitől még én is elkapcsolok
 #120993  Szerző: DRoland

kukac írta:Már csak azt kéne megmondanod, hogy ennek ellenére miért olyan fos a Petőfi hallgatottsága, ha már ilyen faszàn tudjàk (veled együtt) hogy mi kell a népnek...
Írok én is véleményt: szerintem azért ilyen, mert a "zenék" olyanok amilyenek (inkább nem minősítem), nagyon rétegzene. Kereskedelmiként már rég lehúzhatta volna a rolót. Sőt, még kisebb lenne a hallgatottsága, ha országos szinten nemcsak a Class lenne alternatíva.
 #120992  Szerző: kukac

@IstvánB: "Hétvégén is megemlítik, hogy ez meg ez az előadó ennyi
és ennyi idős, mutatnak 20 másodpercet életük legjobb
dalából és megy tovább a jó zene. Szerencsére ez nem
Juventus, hogy rotációban menjen az agyonhallgatott
sláger. Papp Rita is max ennyit kapna."
Remek. Már csak azt kéne megmondanod, hogy ennek ellenére miért olyan fos a Petőfi hallgatottsága, ha már ilyen faszàn tudjàk (veled együtt) hogy mi kell a népnek...
 #120990  Szerző: IstvánB

Hétvégén is megemlítik, hogy ez meg ez az előadó ennyi és ennyi idős, mutatnak 20 másodpercet életük legjobb dalából és megy tovább a jó zene. Szerencsére ez nem Juventus, hogy rotációban menjen az agyonhallgatott sláger. Papp Rita is max ennyit kapna. :P
  • 1
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • 626