oldman írta:Csak azt nem értem, ha egy rádió nem budapesti frekivel rendelkezik, akkor mért kell gyengébbnek lennie. Miért nincs meg az igény a jobbra?
Ez egyáltalán nem így van, hogy nincs igény a jobbra! Igény igenis van, Kecskeméten is, Nyíregyházán is (ne feledjük: a Sunshine reggeli műsora Rádiós Korrektúra díjas), meg Sopronban is. A kérdés, hogy ki és hogyan elégíti ki azt. A szegedi Rádió 88-ról sokáig tartották, hogy a legjobban összerakott vidéki rádió (azóta valljuk be, sokan felzárkóztak...), ami formátumát, arcuatát tekintve egy az egyben mehetett volna országosra, ügyeletes kommersz Danubiusnak. A helyi sajátosságaival, hibáival együtt egy szerethető, igazi szegedi produktum. Az Amadeus Szolnokon olyan hiánypótló adó, amelyet úgyszintén hallgatna fél Budapest, ha ott kaptak volna frekvenciát. Kommersz a kínálata és "kommerszül is jól összerakott" adó: az űr, amit kitölt már csak akkor lenne nagyobb, ha még nagyobb városban szólna. A kérdés szerintem inkább az, hogy veszi-e a fáradságot (és a pénzt) a rádió, hogy törődjön a megjelenésével és jól pozicionálja magát. Ez meg változó, de a legnagyobb rosszindulattal sem jelenthető ki, hogy egy rádió szükségképpen sz_r, mert vidéki.
A Gongnak véleményem szerint sohasem volt erőssége, hogy túlzottan megerőltesse magát a programming tekintetében: inkább a mennyiségre mentek rá, azaz a nagy elérésre, mintsem a minőségre. Ez azonban nem a kecskemétiek hibája vagy igénytelensége, hanem egyszerűen ebben a városban nincs más. Hogy ennek ellenére miért nincs alternatíva vagy miért nyert el ennyi frekvenciát vagy azokat miért hosszabbítják meg minden alkalommal, azt írja le az, aki együtt sörözik a Gong menedzsmenttel.

Az is jó kérdés lehet, hogy vajon hova pozicionálják a Gong Rádiót? Vagy másként: mi ennek a formatnak a neve? CHR? HOT-AC? Igazából egyik sem. Nem tudom, szokás-e még, ami régebben mindennapos volt, hogy Zámbó Jimmyt lazán követhette David Guetta vagy a Piramist egy Pitbull-szám. Nem hangzott jól ez a
"teljes vételkörzet igényét kielégítjük" módozat, 0-99 éves korig, 4 általános végzettségtől az egyetemi professzorig. A műsorvezetők minősége is úgy tűnt, jöhet boldog-boldogtalan, csak ne legyen néma. Még ma is látni olyan emberek arcképét a stáblistán, akiknek - lehet, csak az én ízlésem szerint - inkább nem rádióban lenne helyük. Unalmas, szürke, bármennyire is R88-os ma már az arculat. Apropó, stáblista. Szever Pál, Kovács "Nagyember", B. Tóth... Hm.