RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#153229  Szerző: altermanus

mlaszlo írta:
admin írta:Mostanában alig kapcsolok el, olyan jó lett zeneileg. A műsorrenden is ideje lenne finomítani, pl. a hajnali 5-ös magyar zenei óra szerintem totál felesleges, irritáló. És nem tudok hova menekülni, mert mindenhol magyar óra megy.

A Petőfi Extra és a Személyes ügy létjogosultságát nem vitatom, de este nem ártana szerintem egy pörgősebb - nem feltétlenül dj mixes - műsor. A Zónát és az Elevent viszont nem nagyon csípem. Főleg pénteken fura az Eleven a warm up műsor és a mix közt. Egy vasárnap esti, heti egyórás magazinként príma lenne.

És mintha javult volna a műsorvezetők hangja. :yes:

Mi lenne, ha:

20:00-22:00 - a szokásos rotáció + egy pörgős mv, mint péntek-szombaton (hallgatói üzenetekkel akár)
22:00-23:00 - Petőfi DJ - egyórás mixműsor minél populárisabb zenékkel, szélsőségek nélkül
23:00-00:00 - Petőfi Extra
00:00-05:00 - Éjszaka Petőfivel
05:00-06:00 - Személyes ügy

- péntek-szombaton Petőfi Extra nélkül, helyette plusz egy óra DJ
- vasárnap 8-tól 2 órás Kultúrfitnesz, 10-től Akusztik, 11-től Eleven?

Reggeli mv.-k: nálam eddig Szili és Harsányi Levente viszi a pálmát, ők ketten, akár Buda Marcival kiegészítve igen jók lennének, szerintem számszerűsítve is szép eredményt hoznának.

Ha nagy a háborgás a Facebookon, akkor azt meg érdemes letojni, egy részük majd megszokja, másik részüknek meg úgyse felelne meg a mainstream Petőfi.

Egyébként egyre kevesebb az értékelhetetlen magyar zene is, alakul ez. Kívánságműsor meg sose legyen. Ezt kérem a nyúltól.
Nekem a korábbi Petőfi nem jött be, de mostanában én is többet hallgatom. Jó ez a zenei irány, csak a magyar órák nem kellenének, főleg hogy az ott játszott számok közül elég sok az elvont, alternatív, ami kilóg nagyon a többi zene közül.
A selector nem tetszik még hétvégén, nekem az sem illik a mostani zenei vonalhoz.
Estére pedig tényleg jó lenne egy alap zenei kínálatot játszó rádió, mert mindenhol DJ és dance irányvonal megy vagy beszélgetős műsor.
Akkor én úgy döntöttem megszólalok :)
Én jobban szeretem a magyar zenéket, mint a külföldieket (mert ez az anyanyelvem, és nekem az kiábrándító, hogy sok előadó angolul énekel, kivételt képeznek ez alól a folk zenei stílus), de van amit szívesen hallgatok a mainstream zenék közül és külföldi az Robin Schulz, és Lost Frequencies, mert adnak valami újat az elektronikus zenékhez és még VekonyZ (Vékony Zoltán) munkásságát is csípem, aminek szerintem szintén beleillik a MR2 (későbbiekben: régi zenei stílust jellemző szavam) zenei világában, mint amit a Petőfi (Későbbiekben: az új mainstream stílust jellemző szavam) csinál... Többek között a Selektor az egyik kedvenc műsorom a mai napig, aztán nem tudom mi történt a vadonat c. műsorral...
Szóval egy szónak is száz a vége, én egy héten 26 órát hallgatom a Petőfit. Mellesleg ha már magyar rádióról van szó, akkor legyenek magyar zenék is benne, még ha nem is főműsoridőben... Nem vagyok egy lelkes ,,hungarista", de úgy gondolom, ha magyarország közszolgálati rádiója játszik zenét... legalább annyi legyen benne, hogy ad egy órát a magyar zenéknek. (de Rúzsa Magdi Április c. nótájától már ki vagyok akadva. #Játsszák minden nap délelőtt 10 órától éjfélig, akkor úgy sem hallgatom - ha olvassa a zenei szerkesztő ezt a fórumot#)
 #153228  Szerző: kukac

frekivadasz írta:Ugye? http://www.mediasite.hu/forum/viewtopic ... 20#p152938

Egyszerűen képtelen vagyok hallgatni. Az első szó ami eszembe jut: homály.
Elolvastam, teljesen egyetértek!

--
Pontosítok: amit hallok, az valóban a homály, egy merőben maszatos, összemosott, döglött hangkép, visszhangos, agyonnyomott, se igazi magasa, se igazi mélye, nem ütnek a mélyek (!!!), hullámzik a hang - "vurslis"-élmény ("az én paradicsom" sziszegős magasai folyamatosan kitartva a legvégéig ugyanazzal a hangerővel, csipa alig tud kiénekelni a gitár mögül). Átnyomom a Class-ra, hát az klassz is (klasszisokkal jobban szól, "hoola-hoop - dinamikus, van magasa, igazi mélye, nem pumpál (annyira)) ebben van dögösség, a petőfi pedig agyoncsapott. (most itt is jön egy hooligans (igaz, ez nem egy agyon masterelt lotfi begi remix), de itt hallhatóan az arányok rendben vannak, minden hangszer a saját szintjén marad, a vokál tiszta, nem lüktet.)

Petőfi: uptown funk - brühühűűűű, ezt a jól szóló dalt így elkúrni, nincs mély, a leütéseknél csak mosott középtartományú csattogások jelzik a dob helyét (tsu - tsi, tsu - tsi), ezek ugyanolyan hangosan szólnak mint az énekes, a szinti leüvölt mindent :)
elkapcsolatm...
 #153226  Szerző: kukac

egy ideje borzasztóan szól, libeg, túlkompresszált, nincs benne "dög".
 #153162  Szerző: markfelt

Buda Marci biztos atomjófej ember, de nekem sem tetszik a reggeli produktum. Úgy egyáltalán.
 #153160  Szerző: mlaszlo

Nem értem a reggeli 5 és 6 óra közötti sávot. Ma is elindult az alap zenei kínálattal, Rihanna, majd egy új szám, amik rendben vannak, ezután 5 óra 10 magassága óta folyamatosan magyar elvont alternatív számok, amikről inkább elkapcsol az ember. 5-6 perces Belga szám és hasonlók. Akik a napközbeni zene miatt hallgatják a Petőfit, azok ilyenkor biztosan elkapcsolnak, kérdés ha találnak más alternatívát, akkor utána eszükbe jut-e visszatérni.
 #153157  Szerző: mlaszlo

altermanus írta: Én meg azokat nem bírtam... Egyszerűen az a ,,röhögünk, de min is?" és ,,most mi is következik?". Jó tény, Buda Úr ílyen, de inkább őket hallgatom - és utána rádió kikapcs -, mint a Balázst...
Ha ő mondja a rádióban ő a f***a gyerek, de ha én mondanám ugyanazt biztos megbotránykoztatnék néhány embert...
Buda Úrat a Yo! Rádióban is lehetett hallagatni és pont azt bírom benne, hogy megmondja a tutit közsolgálati módra...
Nem kell röhögés állandóan, de egy reggeli műsornak akkor is az a normális, ha vidám és jókedvű. Itt meg Buda Marci van végig, ha van is műsorvezető társ alig hagyja szóhoz jutni, végig beszél sokszor a semmiről és a saját véleményéről. Nem érzem, hogy tényleg odafigyel a másikra. Így a műsor meg egyszerűen nem köti le az embert. A hallgatókkal meg alig van kapcsolat, néha beolvas egy-két közlekedési infót.
 #153155  Szerző: altermanus

mlaszlo írta:
altermanus írta:
mlaszlo írta:És Buda Marci nélkül is kellemesebb a reggel
Mi a baj Buda Úrral? (nekem már kedden <03.22> sok volt harsányi levente, és tudom, hogy keddtől <03.29> már ő van)
A műsorvezetési stílusa nem tetszik, kicsit olyan megmondó, aki mindig mindent jobban tud és elnyomja a műsorvezető társakat. Meg próbál néha erőltetett poénokat, de nem sikerül. Nem egy jó hangulatú reggeli műsor, hanem inkább azt várom, mikor jön már a 10 óra, hogy vége legyen.
A vendég műsorvezetők sokkal jobbak voltak.
Én meg azokat nem bírtam... Egyszerűen az a ,,röhögünk, de min is?" és ,,most mi is következik?". Jó tény, Buda Úr ílyen, de inkább őket hallgatom - és utána rádió kikapcs -, mint a Balázst...
Ha ő mondja a rádióban ő a f***a gyerek, de ha én mondanám ugyanazt biztos megbotránykoztatnék néhány embert...
Buda Úrat a Yo! Rádióban is lehetett hallagatni és pont azt bírom benne, hogy megmondja a tutit közsolgálati módra...
 #153125  Szerző: mlaszlo

altermanus írta:
mlaszlo írta:És Buda Marci nélkül is kellemesebb a reggel
Mi a baj Buda Úrral? (nekem már kedden <03.22> sok volt harsányi levente, és tudom, hogy keddtől <03.29> már ő van)
A műsorvezetési stílusa nem tetszik, kicsit olyan megmondó, aki mindig mindent jobban tud és elnyomja a műsorvezető társakat. Meg próbál néha erőltetett poénokat, de nem sikerül. Nem egy jó hangulatú reggeli műsor, hanem inkább azt várom, mikor jön már a 10 óra, hogy vége legyen.
A vendég műsorvezetők sokkal jobbak voltak.
 #153124  Szerző: mlaszlo

szabogabor10 írta:Hogy nem tudják már teljesen kiírtani ezeket a borzalmas magyar zenéket...
Nálam ez instant elkapcsolófaktor. Nem gondolom, hogy a mainstream-be beleillenek Belga és társai.
Csináljanak egy alter rádiót DAB+-on és gyökerestül írtsák ki a Petőfiről ezeket a borzalmakat.
A napközben játszott magyar zenékkel szerintem nincs baj, a magyar órák azok (reggel 5 és 6 között, hétvégén 12 és 13 között, valamint esténként) amik borzalmasak.
  • 1
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • 626