RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#153810  Szerző: Attis

kukac írta:
Richmonde írta:Mióta számított a közrádióban, hogy mennyien és kik hallgatják? Gyakorlatilag nem érdeke a teszt, ha nem tetszik, nem hallgatod, a pénz egyébként is megvan. Megjegyzem az alter vonalnál sem volt teszt, de miért is lett volna? Tizenkilencre lapot húznak? Hátaztán! Persze szakmailag én biztosan nem engedném meg ezt a katyvaszt, sőt, ha ekkora frekicsomag van a birtokomban, akkor mindent elkövetnék, hogy hallgatót szerezzek, de nem így mindent bele alapon az biztos.
Rendben, de akkor mégis mi a cél? Vagy csak úgy rádiózgatunk bele a világba, csak azért mert éppen úszkálunk a közpénzben? :)
Én nagyon reménykedem, hogy a Petőfiből sikerül a mostani (átmeneti?) állapotból egy klassz rádiót összehozni... Novemberben meglátjuk.
 #153807  Szerző: kukac

Csongii írta:
kukac írta:
frekivadasz írta:Ehhez mit szólnátok? :)

Kép
Klassz! :) bár ez biztos elvérzés lesz, mert az "ő"-karakter megjelenítésére nincs felkészülve a készülékek 101%-a...
Ránézésre rövid ö lett belőle, azzal meg talán elbírnak a készülékek. :)
/Egyébként kissé hülyén néz ki, hogy 1 pixellel magasabb az ö betű, mint az e, vagy az i-nél is van 1 üres pixel a pont és az i alapja közt. Ez így nagyon hülyén hangzik!? :D /
Ez photoshop :)
 #153804  Szerző: Csongii

kukac írta:

Kép
Klassz! :) bár ez biztos elvérzés lesz, mert az "ő"-karakter megjelenítésére nincs felkészülve a készülékek 101%-a...
Ránézésre rövid ö lett belőle, azzal meg talán elbírnak a készülékek. :)
/Egyébként kissé hülyén néz ki, hogy 1 pixellel magasabb az ö betű, mint az e, vagy az i-nél is van 1 üres pixel a pont és az i alapja közt. Ez így nagyon hülyén hangzik!? :D /
 #153794  Szerző: kukac

ja, sokkal jobban szól! végre. még messze nem egy classfm, de nem liftezik már (hangosságra (itu bs.1170) még alatta van)
 #153793  Szerző: kukac

Kép
 #153788  Szerző: kukac

mikrofonos írta:Szerintem a "vajnaefem" is - mondjuk úgy - kormányközeli rádió lesz. Akárcsak az egész közmédia.
Majd megegyeznek, hogy melyik milyen legyen. Övék az országos placc. Más nincs.....
haj, ha ez így megy, akkor meg mire fel ez a kapálódzás?!...
 #153787  Szerző: kukac

mikrofonos írta:Van ott elég hallgató, napi 8-900 ezer, hiszen a lefedettség kiváló, választék pedig alig. Lehet, hogy ez a magyarázat a "vegyes" zenei kínálatra. Én ma délután mindenesetre itt Németországban is őket hallgattam, mert szeretem a TOP 30-at.
egy dolog a lefedettség, a másik pedig a hallgatottság. utóbbiban nem nagyon jeleskedik a petőfisándor-fm. lehet hogy éppen a vegyes zenei kínálat az oka?
 #153785  Szerző: kukac

Richmonde írta:Mióta számított a közrádióban, hogy mennyien és kik hallgatják? Gyakorlatilag nem érdeke a teszt, ha nem tetszik, nem hallgatod, a pénz egyébként is megvan. Megjegyzem az alter vonalnál sem volt teszt, de miért is lett volna? Tizenkilencre lapot húznak? Hátaztán! Persze szakmailag én biztosan nem engedném meg ezt a katyvaszt, sőt, ha ekkora frekicsomag van a birtokomban, akkor mindent elkövetnék, hogy hallgatót szerezzek, de nem így mindent bele alapon az biztos.
Rendben, de akkor mégis mi a cél? Vagy csak úgy rádiózgatunk bele a világba, csak azért mert éppen úszkálunk a közpénzben? :)
 #153767  Szerző: markfelt

Nem annyira "mindent bele" ez, túldrámázzátok. Én érzek koncepciót a Petőfiben. 15-39, kvázi Adult CHR - azaz CHR, kevesebb ismétléssel, AC méretű rotációval (és mégsem Hot AC!). Mivel a normál CHR egy urbánus formátum, ez meg egy országos adó, ami tanyán és falun is elérhető, ez tök jogos.

(Majd a R1/Roxy lehet vegytiszta CHR/CHR-Dance a győri, békéscsabai, meg miskolci frekvenciáival.)

Kb. 4-5%-ra szorult vissza az eddigi "különleges" zenei vonal, abból is csak a legsikeresebbek maradtak bent, a többi mainstream pop lett. Ez is tök jogos.

Magyarból talán magasabb ez az arány, de eleve itt a legkevesebb a magyar zene aránya, nappal 20% alatti a mérések szerint. (Na jó, az Oz**e FM-en kevesebb, de ők simán csak csalnak, mint a szar.)

Igen, a Petőfin a legfrissebb zenék is simán rotációba kerülnek, olyanok, amik még nem biztos, hogy valaha is slágerek lesznek, de ennyire bevállalósnak lenni szerintem belefér.

A hallgatottság, nézettség, egyéb elérés pedig a közmédiában is fontos. Mindenesetre tudok több olyan kereskedelmi rádiót is, ahol sokkal kevésbé. :)

Nem értem, hol az igazi hiba szerintetek, "mindenáron kössünk bele" érzetem van. Ami annyiból jogos, hogy közpénz, és enyhén piaci versenytorzító. Utóbbira viszont annyit mondanék, hogy Ö3, meg annyit, hogy erről nem a Petőfi szerkesztősége tehet, hanem a mai magyar médiapolitika.
  • 1
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 627