admin írta:Túlkombinálod.
Az utóbbi pedig - hogy nappal lemezlovasok játszanak egy rádióban - nem fejlődés, vagy a világ változása, hanem egy másik célcsoport és másik formátum.
Mellesleg délutáni, késő esti drive time mix biztosan lesz a R1-en is, mint régen, de az más.
Aztán különösebben lebecsülni vagy túlértékelni Bárányék szerepét meg szerintem teljesen felesleges ebben a történetben.
Ja, és ki mondta, hogy Metzkerék, Begiék a R1-hez "igazolnak"? Nem kizárt persze, de igazolhatnak akár a Petőfihez is, nem? Vagy akár abba is hagyhatják a rádiózást.
Én ezeket a dolgokat értem. Ugyanakkor azt látom, hogy maga a tény miatt, hogy Rádió1-ként indul, egyfajta alapvetésnek van véve, hogy ez ugyanazzal a McFly-féle patikamérlegen kimért precizitással fog felépülni és működni, mint annak idején. Elméletileg "ugyanazzal a csapattal" indul oké, de már afelől is vannak kétségeim, hogy egyáltalán képesek lesznek ugyanazt a csapatot összeverbuválni. Eleve a lemezlovasok közül hárman maradtak az eredeti csapatból, akik onnan kiváltak már régen túlnőttek a Disco's Hit világán, producerkednek, nemzetközi szinten tudnak ismertséget szerezni stb. A többiek közül és a volt vezetőségből jó néhányan a Slágeren vannak...
Amiből én perpillanat kiindulok az arról szól, hogy eltelt 4-5 év, megjelent egy Music FM, ami kiépített maga köré egy stílust és népszerűvé tette. Az, hogy ez a szedett-vedett koncepciója mennyire életképes, nem biztos, hogy számít. Az új rádiónak sem csak kizárólag a piacról kell majd megélnie, ahogy a Music-nak sem kell. Máskülönben már rég a Roxy sorsára jutott volna. Nyilvánvaló, hogy formálta a közízlést, ha most tényleg az a cél, hogy a Music-ot porrá rombolják, az utána keletkező űrt valamivel majd be kell tölteni. Amit annak idején a R1-et csinált, most éppen a Petőfi csinálja magának. Plusz Bakai is korábban a 12-29-es célcsoportot lőtte be irányelvnek, amin persze később változtathatnak. Ki tudja...
Hamvaiék lelkesedéséből én még mindig arra következtetek, hogy sokkal nagyobb beleszólásuk lesz az egész koncepció kialakításába, mint az előtte bármikor volt. Szóval összességében én ezt jelenleg inkább úgy képzelem el, ahogy a Sláger Rádió Sláger FM-ként reinkarnálódott, de fenntartom annak a jogát, hogy információ hiányában eleve rossz irányba tapogatózom.