RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#158349  Szerző: Dawe1797

Ezekkel a beépített betelefonálóikkal csak ingyen reklámot csinálnak a Music FM-nek! Hajrá, így tovább! Amúgy se rúg labdába a R1.
 #158344  Szerző: retrocica

Rotáció:
A dalok játszási rendje, sűrűsége.
A dalokat kategóriákba rakják, attól függően, hogy mennyire jó/fontos a rádióműsor szempontjából.
Összeállítják az óraszerkezeteket - vagyis a kategóriák játszási sorrendjét (szupersláger, régebbi zene, újdonság, bejáratott sláger, kifutó sláger, stb)
Majd ezeket az óraszerkezeteket feltöltik a dalokkal, minden helyre a megfelelő kategóriából kerül dal.
Ebből adódóan a dalok "rotálódnak" - innen az elnevezés. Minél sűrűbben kerül egy kategória az óraszerkezetekbe annál sűrűbben hallod. Minél kevesebb dal van egy sűrűn szerkesztett kategóriáben, annál sűrűbben hallod.
Pl egy órában 3* kell szuperslágert játszani, 10 dal van a szupersláger kategóriában, tehát kb. 3óra 20 perc alatt fordul át a kategória

Ennél sokkal bonyolultabb de kb ez az alap.
A dalok sorrendjét, az óraszerkezeteket, a preferenciákat a programigazgató, zenei igazgató állítja be [ha ért hozzá...]. Manapság kutatások, vagy "újabban" [kb. 10+ éve] prediktív analitika alapján; ez utóbbi csak a nagy és sikeres [tehát nem magyar] rádiók esetében van, mert drága - cserében sokkal jobban működik, mint a személyes meggyőződés :)
 #158328  Szerző: noartist

nemethi1980 írta:A szlogent nyilván nem eltéveszti, hanem ez a fikázási stratégia része a beépített betelefonálóval. Ezzel persze sok naív hallgatót lehet megtéveszteni. Újabb aljas húzás vagy inkább nem profi kifejezést használok. Mivel jobb műsorvezetőt nem találnak, a szignálok ezerévesek, a discoshit kiégett, ki kellett valamit találni. Végülis nem rossz, ez is egyfajta verseny.
Amiben súlyosan alulmaradtak. A másik fél pedig -lévén használja az eszét-, nem reagált erre.
 #158325  Szerző: nemethi1980

A szlogent nyilván nem eltéveszti, hanem ez a fikázási stratégia része a beépített betelefonálóval. Ezzel persze sok naív hallgatót lehet megtéveszteni. Újabb aljas húzás vagy inkább nem profi kifejezést használok. Mivel jobb műsorvezetőt nem találnak, a szignálok ezerévesek, a discoshit kiégett, ki kellett valamit találni. Végülis nem rossz, ez is egyfajta verseny.
 #158305  Szerző: BroCreSt

robert11 írta:Magyarázza el nekem légyszí valaki, mit értünk az alatt hogy rotációban mennek a zenék? Sokszor emlegetik itt a fórumon, de nem értem a lényegét mit kell az alatt érteni.
Pl. ugyanaz az 50 szám megy folyamatosan, körbe-körbe.
 #158300  Szerző: robert11

:D Nagyon úgylátszik, hogy sok muzikbogyós hallgatja a rádió1et. Ma is majdnem eltéveztette a betelefonáló a szlogent. Hihetetlen hogy nemtudják megyjegyezni :) Amit Dani írt, egyetértek bár a zeneikínálat nekem bejön viszont a reggeli műsor, tényleg nem olyan színvonalas mint a régi Kukori. Nem is értem, hogy hogy nem tetttek még be valakit Ákos mellé még Harsányi mellett meg Happy mellett is vannak emberek a reggeli műsorokban. Így nemlesz nagy hallgatottság. Ez olyan mint a nyíregyházi rádiópont1en, ahol csak Balogh Vili van egyedül a morningzoomban emlékeztek Balogh István Vilmos aki a debrecenifrekvencián volt délelőttönként régen.
Végére még egy kérdésem lenne. Magyarázza el nekem légyszí valaki, mit értünk az alatt hogy rotációban mennek a zenék? Sokszor emlegetik itt a fórumon, de nem értem a lényegét mit kell az alatt érteni.
 #158286  Szerző: janos01

dkemeny77 írta:Szerintem élesen árulkodnak a színvonalról, az elmúlt pár napban posztolt faszságok.
A fejemet fogom.
+1
Egyébként nem lenne ez olyan rossz, ha több lenne a szórakoztatás. Mert az OK, hogy náluk megy Magyarország leghosszabb zenei órára, de akkor ne 50 zene menjel rotációban, hanem mondjuk 150. Vagy akkor jó, legyen 50, de akkor legyen sokkal szórakoztatóbb a reggelig müsor, mint régen. És nappal is legyen több müsor/müsorvezetö. És este a 21:00- Disco's hit mix legyen olyan, mint a Dj Factory. Kb ezzel javítani lehetne..
 #158277  Szerző: dkemeny77

Szerintem élesen árulkodnak a színvonalról, az elmúlt pár napban posztolt faszságok.
A fejemet fogom.
 #158251  Szerző: djlacee

small írta:
robert11 írta:Na akkor hajrá! telcsizzetek be ha majd lesz játék vagy valami úgy mint az aki azt mondta szlogenként hogy 89 5 musicfm összehoz minket. az direkt volt emlékszem egy nő is majdnem aztmondta egyszer de ő azért mert nemtudta a rádió1 szlogent.
moderálva
:question:
 #158250  Szerző: small

robert11 írta:Na akkor hajrá! telcsizzetek be ha majd lesz játék vagy valami úgy mint az aki azt mondta szlogenként hogy 89 5 musicfm összehoz minket. az direkt volt emlékszem egy nő is majdnem aztmondta egyszer de ő azért mert nemtudta a rádió1 szlogent.

Moderálva!

Az intézkedést a Szabályzat - Felhasználási feltételek 5. pontjának megsértése, valamint az Egyéb tudnivalók 2. pontja indokolta.

A felhasználó figyelmeztetéseinek száma: 1

mlaszlo
  • 1
  • 906
  • 907
  • 908
  • 909
  • 910
  • 1036