RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#164318  Szerző: Gr3g0ry

witiruve írta:
kukac írta:
witiruve írta:A 320KBps stream vajon mi célt szolgál? Reklámok helyett gumizene szól mindig.
azon kapja a vidéki hálózat a központi műsort?!...
Csak január 9 óta megy az a szerver ( legalábbis publikusan )
Talán nem kellene publikusnak lennie ha "elosztásként" szolgál.
 #164315  Szerző: Milán

witiruve írta:Csak január 9 óta megy az a szerver ( legalábbis publikusan )
Ment az már előtte is! :) Lehet, hogy pillanatokra leáll(t).
 #164314  Szerző: altermanus

kukac írta:
witiruve írta:A 320KBps stream vajon mi célt szolgál? Reklámok helyett gumizene szól mindig.
hacsak nem a gumizenét...
 #164313  Szerző: witiruve

kukac írta:
Csak január 9 óta megy az a szerver ( legalábbis publikusan )
 #164311  Szerző: kukac

#164309  Szerző: witiruve

A 320KBps stream vajon mi célt szolgál? Reklámok helyett gumizene szól mindig.
 #164306  Szerző: markfelt

Gr3g0ry írta:
retrocica írta:Szerintem az utolsó mondatod a kulcs: várni kell még, korai adatok ezek.

A következtetéseid helyesnek tűnnek - bár csak felületesen nézegettem a jelentést.

Az R1 200-250k "alap" ugyan kevés, de nem olyan rossz - más rádiók évek alatt sem tudtak ennyit összevakarni. Mondjuk szerintem siralmas, de ez magánvélemény. A Balázs-féle növekedés pedig a fentiek alapján kb. kényszerhelyzet volt, ügyesen meglépték - az ügyesen helyett nem találtam más szót.
.....
Ez a kezdetleges 200-250 már annak volt köszönhető, hogy annak idején volt egy jól bejáratott brand,mely a Bp-i megszűnése mély nyomott hagyott a "hallgatók szívében".Ezzel pedig előnyt lehetett kovácsolni.
Én értem, csak hogy ez nem sok, hanem ez kevés. Főleg úgy, hogy ekkora kampányt kapott. Ha csak ennyien "maradtak ott" a 96.4-en, akkor bizony tényleg szar a program. Szerintem.
 #164304  Szerző: Gr3g0ry

retrocica írta:Szerintem az utolsó mondatod a kulcs: várni kell még, korai adatok ezek.

A következtetéseid helyesnek tűnnek - bár csak felületesen nézegettem a jelentést.

Az R1 200-250k "alap" ugyan kevés, de nem olyan rossz - más rádiók évek alatt sem tudtak ennyit összevakarni. Mondjuk szerintem siralmas, de ez magánvélemény. A Balázs-féle növekedés pedig a fentiek alapján kb. kényszerhelyzet volt, ügyesen meglépték - az ügyesen helyett nem találtam más szót.
.....
Ez a kezdetleges 200-250 már annak volt köszönhető, hogy annak idején volt egy jól bejáratott brand,mely a Bp-i megszűnése mély nyomott hagyott a "hallgatók szívében".Ezzel pedig előnyt lehetett kovácsolni.
 #164303  Szerző: retrocica

Szerintem az utolsó mondatod a kulcs: várni kell még, korai adatok ezek.

A Sláger növekedést is kevésnek tartom, legalább +200k-nak kellene lenni (ugye reach-ről van szó)

A Music sem brillírozott, de mondjuk egy Balázs belépést nem könnyű ellensúlyozni, nekik a +70 is eredmény - bár a boldogságtól távol vannak.

A hazai CHR programming pedig nem éppen világszínvonal. A befektetett energiával viszont kb. arányos - sőt talán még jobb is ;) [ellenben magánvéleményes meggyőződésem, hogy sokkal jobbat nem várhatunk hosszú távon se; cserében szerintem nem is cél]
 #164301  Szerző: markfelt

A legfrissebb mérésen meglepődtem. Sajnos nincsenek számok, így csak következtetni lehet.

Az állítások:
- országosan a R1 hallgatottsága 500.000 fővel nőtt Balázsék érkezése után
- a Music FM hallgatottsága 60.000 fővel nőtt
- a Music FM 650-700.000 körül mozgott az elmúlt időszakban
- Most fej-fej mellett van a két rádió, tehát 700-750.000 körül.

Akkor ha jól értem, Balázsék és a hálózatosodás előtt 200-250.000 lehetett a 96.4 Rádió 1 teljes hallgatottsága? Tehát a többi, hasonló vételkörzetű rádió országos-bp.-i arányában Budapest határain belül úgy 70-80.000?

Ez brutál kevés. Ha a következtetés helyes, eléggé elfáradhatott a R1 brand, vagyis Balázsék leigazolásáig nem sikerült úgy a belépés, ahogy kellett volna.

Ekkor viszont felmerül, hogy ha a Rádió Q-ra mentek volna Balázsék, akkor most az egyébként teljesen értelmezhetetlen programminggal működő Rádió Q "kapott" volna többszázezer hallgatót és ugrott volna ekkorát?

A végkövetkeztetés pedig az lenne, hogy a mérnökien precíz adult CHR programming és egyébként profi, csak kissé avitt arculat kifejezetten szarnak számít az újraindulás után, a számokat nézve? Mert ez nem túl rózsás eredmény.

Vagy kellett volna még hagyni nekik időt? Vagy nem volt jó a restart kampány?
  • 1
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • 772
  • 1037