RADIOSITE Fórum

• Antennák

#173826  Szerző: noartist

Gr3g0ry írta:
mihalylovics írta:
LuciFerko írta: önálló _televízió_ antenna nem lehet
Azért ez is pofátlanság, arra akarnak kényszeríteni, hogy fizess elő kábeltévére? Véleményem szerint ez belefér a versenykorlátozás fogalmába...
pl.: Egy erősítős lepke-antenna a szobában, csodákra képes. :D
Csak vigyázni kell, milyet vesz az ember, mert némelyik viccnek is rossz. Cserébe drága. :unott:
 #173824  Szerző: Gr3g0ry

mihalylovics írta:
Azért ez is pofátlanság, arra akarnak kényszeríteni, hogy fizess elő kábeltévére? Véleményem szerint ez belefér a versenykorlátozás fogalmába...
pl.: Egy erősítős lepke-antenna a szobában, csodákra képes. :D
 #173814  Szerző: mihalylovics

#173787  Szerző: LuciFerko

Amúgy ha egy nem nagy antennát kiraksz a tetőre suttyomban abból nem lehet nagy baj. Én is úgy tettem :D Volt kis morgás érte, de csak önálló _televízió_ antenna nem lehet, ez meg rádió, mivel a CATV hálózaton az országosokon kívül nincs biztosítva a vétel. Mit jelent a Belváros az esetedben? Melyik utca?

Ja és sok tetőn kint vannak a klíma kültéri egységek, ami egy az egyben szabálytalan.
 #173776  Szerző: RadioFan

Sszilu írta:
RadioFan írta:Sziasztok! Adott egy Fehérvár belvárosában található lakás. A nappali mögött egy elég vastag falú garázssor van, ami konkrétan az erősebb helyi adók kivételével minden vételt ellehetetlenít. Most jelenleg 2 szál drót van hozzákötve a hifhez, próbáltam már 1-2 erősebb Auchanos antennával, ezekkel is max. a kabhegyi Petőfi jött. Tetőantennát már felvetettem, de nem egyezne bele a társasház. Milyen beltéri antennát tudnátok ajánlani, amivel legalább a Music FM-et tudnám fogni? Előre is köszi a segítséget :)
Szia Radiofan!
Leírásod alapján, szerintem nem lesz Music FM-ed a 89,5-ön. Netrádió, és egy hordozható -pl. bluetooth- hangszóró viszont jól működne...
Üdv.: Szilárd
A hifit összekötöttem már a TV-vel, ami smart, szóval tudok bármilyen rádiót online hallgatni. Valójában én is szeretnék elkezdeni önállóan amatőr szinten DX-elni. Van egy pesti ismerősöm aki idágig tanítgatott, de már nem ott élek, hanem Fehérváron. Gondolom kültéri antenna nélkül nem lehet sokat érni. Nem vagyok szakember, de érdekel a téma. Megpróbálok azért még valami lépést tenni a tetőantenna felé, de sajna nem sok esélyt látok. Addig is marad az autórádió :D
Köszi szépen a segítséged!
 #173774  Szerző: Sszilu

RadioFan írta:Sziasztok! Adott egy Fehérvár belvárosában található lakás. A nappali mögött egy elég vastag falú garázssor van, ami konkrétan az erősebb helyi adók kivételével minden vételt ellehetetlenít. Most jelenleg 2 szál drót van hozzákötve a hifhez, próbáltam már 1-2 erősebb Auchanos antennával, ezekkel is max. a kabhegyi Petőfi jött. Tetőantennát már felvetettem, de nem egyezne bele a társasház. Milyen beltéri antennát tudnátok ajánlani, amivel legalább a Music FM-et tudnám fogni? Előre is köszi a segítséget :)
Szia Radiofan!
Leírásod alapján, szerintem nem lesz Music FM-ed a 89,5-ön. Netrádió, és egy hordozható -pl. bluetooth- hangszóró viszont jól működne...
Üdv.: Szilárd
 #173773  Szerző: RadioFan

Sziasztok! Adott egy Fehérvár belvárosában található lakás. A nappali mögött egy elég vastag falú garázssor van, ami konkrétan az erősebb helyi adók kivételével minden vételt ellehetetlenít. Most jelenleg 2 szál drót van hozzákötve a hifhez, próbáltam már 1-2 erősebb Auchanos antennával, ezekkel is max. a kabhegyi Petőfi jött. Tetőantennát már felvetettem, de nem egyezne bele a társasház. Milyen beltéri antennát tudnátok ajánlani, amivel legalább a Music FM-et tudnám fogni? Előre is köszi a segítséget :)
 #173693  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:
Kovi02 írta:Lett új antennám, saját építésű:
https://mega.nz/#!ED4xkC4S!fMLVp7CaBmIy ... fF2E-A0lLU

Tegnap este fel lett téve kb. 2 méter magasba,a vétel minősége egyezik a 11m magasan lévő 9 elemes antennával,sőt,némely adónál jobb is. Sajnos a szabadkai adó 88,9 BG1 adását még ezzel sem sikerült kiforgatni,pedig a 91,5 92,5 99,3 adókat sikerült kiforgatni vele.
2 méteres magasságban irányba állítva a pozsonyi,bécsi,besztercebányai,kassai adók szépen jöttek vele, délről Belgrád,Ovcar,Kopaonik,Resita adói voltak a legerősebbek. Hamarosan felkerül egy 6 méter magas ideiglenes tartóra.

(Az építés során adott tanácsait,segítségét megköszönném Németh Józsi DX-er társunknak)
Szia Kovi! Mesélj az új antennádról! Mik az első tapasztalataid?
Jelenleg még a földön pihen,nyáron pedig ki lesz telepítve Kunfehértóra,itt a szabadkai adó olyan térerőt produkál rajta,hogy nem érdemes vele DX-elni.(88,9 local módban 70dB az Onkyo tuneren)
Ha lesz bármilyen terjedés,az ideiglenes tartóra felkerül,de amíg nem lesz terjedés,addig lent marad. Pl. az őszi ES-eknél irányba állítva Líbiát bőven 100 mega felett is vettem a terjedés elején,a másik két antennán(mondjuk háttal és oldalt a terjedés irányának) a MUF nem érte el a 97 mHz-t.
 #173691  Szerző: Sszilu

Kovi02 írta:Lett új antennám, saját építésű:
https://mega.nz/#!ED4xkC4S!fMLVp7CaBmIy ... fF2E-A0lLU

Tegnap este fel lett téve kb. 2 méter magasba,a vétel minősége egyezik a 11m magasan lévő 9 elemes antennával,sőt,némely adónál jobb is. Sajnos a szabadkai adó 88,9 BG1 adását még ezzel sem sikerült kiforgatni,pedig a 91,5 92,5 99,3 adókat sikerült kiforgatni vele.
2 méteres magasságban irányba állítva a pozsonyi,bécsi,besztercebányai,kassai adók szépen jöttek vele, délről Belgrád,Ovcar,Kopaonik,Resita adói voltak a legerősebbek. Hamarosan felkerül egy 6 méter magas ideiglenes tartóra.

(Az építés során adott tanácsait,segítségét megköszönném Németh Józsi DX-er társunknak)
Szia Kovi! Mesélj az új antennádról! Mik az első tapasztalataid?
 #173192  Szerző: fixy007

De úgy látom más is használja, lásd egy oldallal visszább az antenna!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 68