RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#176799  Szerző: Nightman

101.3 Eger?
Az a szignál megvan hogy Egerben a Rádió1 a leghallgatottabb,a hetesek (fm7) maximum csak jelenthetnek.. ?
:D
Nem tudom sírjak vagy nevessek..csak mosolygok.
 #176786  Szerző: Wolfman

TechY01 írta: 2018.06.02. 14:38 az fmlist azt írja a Budapesti Gellérthegyről megy
A Citadella a Gellért-hegyen van.
 #176785  Szerző: TechY01

tisztelettudo írta: 2018.06.01. 23:41 A hálózatosdi nem okozhatna gondot 2018-ban. Érdekes, a Kronehitnél és más, hálózatos európai rádióknál nem is okoz. De például a Klubrádiónál sem okozott régen, meg a Katolikus-Lánchíd Rádiónál sem. Maradjunk közelebbi példáknál: mondjuk az FM7-nél és más, magyar helyi rádióknál sem okoz.

Az egész oka a spórolás és az ebből fakadó erőforráshiány a Rádió 1 részéről.

Ha az egészet kiszerveznék az AH-nak és nem egy kis, amúgy stúdió oldalon profi cég szerencsétlenkedne vele, akkor a rendelkezésre állás sem lenne ilyen szánalmas.

Abból a szempontból, hogy bukják sorra most a frekiket, nem hiszem, hogy lehet bárkit hibáztatni, mert azok nagyon soktényezős dolgok.

De a késés, a csendek, a rossz hangminőség, a kis vételkörzet az mind-mind annak köszönhető, hogy maszekban oldják meg az adóhálózatot, és nem mondjuk az AH-val, ami lehet drágább lenne picit, de nyilván nem rokkannának bele.

Sőt, még az is ennek köszönhető, hogy a sz.ros Citadelláról megy a budapesti freki és nem mondjuk a Sashegyről vagy valami jobb adópontról, ami legalább az autópályákon jobb vételt biztosítana, ahogy ezt itt szintén írtátok korábban.

Mert a maszek, olcsó megoldás kellett. Hát akkor jól van. Abszolút igaza van Balázsnak, ez így nem működhet, ezt én sem csinálnám, mezei műsorvezetőként sem.

Korábban itt írta valaki, hogy bizonyos frekvenciákban nincs bent az az AF kód, ami miatt menet közben vált, ez pontosan így van. Pl Miskolcról Egerre, Győrből Sopronba, de még a Dél-Dunántúli frekik között sem vált magától az autórádió. Ahol meg vált, ott folyamatosan ugrál az adás össze-vissza másodperceket, perceket, mert valahogy ezt se siekrül megoldani. Ez nevetséges, mondom, 2018 van!

Az automata RDS frekiváltás autóban meg már nem pénz, hanem lustaság kérdése. Kb. 5 perc lenne átprogramozni az adóberendezéseket, csak ahhoz ki kell fáradni a helyszínre.
az fmlist azt írja a Budapesti Gellérthegyről megy
 #176783  Szerző: Tomi76

tisztelettudo írta: Abszolút igaza van Balázsnak, ez így nem működhet, ezt én sem csinálnám, mezei műsorvezetőként sem.
Hát ennek ellenére mégis ezt kell csinálnia mert az új adóra mégsem kerülnek át. Mondjuk nélkülük meg is lenne lőve a rádió mert a reggeli órákban soha többet nem tudna ilyen hallgatottsági mutatókat produkálni. Kérdés, hogy Bazsiéknak ez meddig lesz ez így jó?
 #176738  Szerző: tisztelettudo

A hálózatosdi nem okozhatna gondot 2018-ban. Érdekes, a Kronehitnél és más, hálózatos európai rádióknál nem is okoz. De például a Klubrádiónál sem okozott régen, meg a Katolikus-Lánchíd Rádiónál sem. Maradjunk közelebbi példáknál: mondjuk az FM7-nél és más, magyar helyi rádióknál sem okoz.

Az egész oka a spórolás és az ebből fakadó erőforráshiány a Rádió 1 részéről.

Ha az egészet kiszerveznék az AH-nak és nem egy kis, amúgy stúdió oldalon profi cég szerencsétlenkedne vele, akkor a rendelkezésre állás sem lenne ilyen szánalmas.

Abból a szempontból, hogy bukják sorra most a frekiket, nem hiszem, hogy lehet bárkit hibáztatni, mert azok nagyon soktényezős dolgok.

De a késés, a csendek, a rossz hangminőség, a kis vételkörzet az mind-mind annak köszönhető, hogy maszekban oldják meg az adóhálózatot, és nem mondjuk az AH-val, ami lehet drágább lenne picit, de nyilván nem rokkannának bele.

Sőt, még az is ennek köszönhető, hogy a sz.ros Citadelláról megy a budapesti freki és nem mondjuk a Sashegyről vagy valami jobb adópontról, ami legalább az autópályákon jobb vételt biztosítana, ahogy ezt itt szintén írtátok korábban.

Mert a maszek, olcsó megoldás kellett. Hát akkor jól van. Abszolút igaza van Balázsnak, ez így nem működhet, ezt én sem csinálnám, mezei műsorvezetőként sem.

Korábban itt írta valaki, hogy bizonyos frekvenciákban nincs bent az az AF kód, ami miatt menet közben vált, ez pontosan így van. Pl Miskolcról Egerre, Győrből Sopronba, de még a Dél-Dunántúli frekik között sem vált magától az autórádió. Ahol meg vált, ott folyamatosan ugrál az adás össze-vissza másodperceket, perceket, mert valahogy ezt se siekrül megoldani. Ez nevetséges, mondom, 2018 van!

Az automata RDS frekiváltás autóban meg már nem pénz, hanem lustaság kérdése. Kb. 5 perc lenne átprogramozni az adóberendezéseket, csak ahhoz ki kell fáradni a helyszínre.
 #176708  Szerző: donder

szabogabor10 írta: 2018.06.01. 21:15
nyikolaj írta: 2018.06.01. 19:37 Balázs tegnap eléggé leoltotta ezt a hálózatos rendszert.. Eléggé kinyílvánította a véleményét,miszerint nem oké,hogy mindig van valami technikai hiba az országban,késnek bizonyos városok (Miskolc legalább 3 percet) és,hogy így nem élvezetes dolgozni! Egyébként nagyon igaza van! Sajnos ez az átka a hálózatosnak.
Talán ez már utalás volt,hogy jobb egy tökéletes lefedettséggel rendelkező országos rádiónál dolgozni?
Én biztosra veszem, hogy átmennek. Ez a beszólás se véletlen, hogy most hangzott el, szerintem.
Elég rossz ómen lenne a majdani országosnak, ha ők átmennének.
Azért a hallgatók sem hülyék attól még, hogy hülyének nézik őket.
És amúgy simán meg lehetne oldani ezt a kérdést is, csak látná az egész rendszert szakember... :gülü:
 #176703  Szerző: szabogabor10

nyikolaj írta: 2018.06.01. 19:37 Balázs tegnap eléggé leoltotta ezt a hálózatos rendszert.. Eléggé kinyílvánította a véleményét,miszerint nem oké,hogy mindig van valami technikai hiba az országban,késnek bizonyos városok (Miskolc legalább 3 percet) és,hogy így nem élvezetes dolgozni! Egyébként nagyon igaza van! Sajnos ez az átka a hálózatosnak.
Talán ez már utalás volt,hogy jobb egy tökéletes lefedettséggel rendelkező országos rádiónál dolgozni?
Én biztosra veszem, hogy átmennek. Ez a beszólás se véletlen, hogy most hangzott el, szerintem.
 #176686  Szerző: TechY01

meg pl az rt: Petőfi: zenecím Rádió 1: "Radio 1 - Csak igazi mai slager megy" ezen is változtathatnának... Budapesten rendben van az rt? ahol én néztem: miskolc, tfüred, abádszalók, eger, hajdúszoboszló
 #176680  Szerző: nyikolaj

Balázs tegnap eléggé leoltotta ezt a hálózatos rendszert.. Eléggé kinyílvánította a véleményét,miszerint nem oké,hogy mindig van valami technikai hiba az országban,késnek bizonyos városok (Miskolc legalább 3 percet) és,hogy így nem élvezetes dolgozni! Egyébként nagyon igaza van! Sajnos ez az átka a hálózatosnak.
 #176610  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta: 2018.05.31. 07:50
Nightman írta: 2018.05.31. 05:20 Kovi,én a dunaföldvári r1 frekivel vagyok így..
Mindenki azt mondja,milyen nagy vételkörzete van.
Dunaujváros 102.9,99.1 tökéletes,de Földvár nyomokban sem max terjedéskor..
Akkor jön Tihany is..
akkor az nyugat fele van irányítva, mert Polgárdinál buszon is tudom fogni.
Amikor még egy színvonalasabb rádió (OzoneFM) ment rajtam,akkor igen sokat hallgattam azon a frekin,Kiskunhalastól egészen Sárosdig hallgathatóan szólt,de Kecskemétre menet is csak a városba beérve kellett elkapcsolni,mert ott már nem igazán szólt. Amúgy már megnéztem az ottani antennákat,nagyon jó helyen vannak a város déli részén,az R1-é körsugárzó. (amúgy a Felső-Öreg hegy északi irányból szépen takar,Daruszentmiklós irányából érkezve kb. 5-6km-re az antennáktól sűrűn csak nyomokban jött,úgy hogy azelőtt igen sokáig tökéletesen szólt)
  • 1
  • 567
  • 568
  • 569
  • 570
  • 571
  • 1031