RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#176813  Szerző: Gr3g0ry

BroCreSt írta: 2018.06.02. 15:27 "Cikkünk június 2-i megjelenése után néhány órával már nem érhető el az FM 103,3 MHz-en a tesztsugárzás, már nincs TESZT felirat a rádió kijelzőjén (RDS szolgáltatás) és sípszó helyett csak sistergés van. Ez arra utal, hogy cikkünket olvasva valaki észbe kapott: a tesztsugárzáshoz is hatósági engedély kellett volna. Ilyennek azonban egyelőre nem találjuk nyomát a Médiatanács oldalán. Küldünk kérdést a médiahatóságnak, hogy volt-e előzetes engedély a sugárzásra, illetve mit tudnak, miért kapcsolták le azt a cikkünk után nem sokkal."
Ezen most jót mosolyogtam hiszen:
A hatósági engedélyt már a nyertes kihirdedésekor megkaphatták, sőt 120 napon belül elkell indulniuk.Az AH meg akkor tesztelhet amikor akar,csak műsor nem szólhat engedély nélkül.
 #176807  Szerző: Gyurii

Nem akarom szétOFFolni a topic-ot, viszont Petőfit pl. felénk senki sem hallgat, mert egyszerűen autóban élvezhetetlen, konyharádión meg nem is létezik..

Szüleim, akik 60+ is már unták a sok megszokott 80's, 90's zenéket... Ők is vágynak 1-2 különlegesebb darabra. Én azt támogatom, hogy inkább a rotációban csendüljön fel 1-2 ritkaság, mint pl. egy ritka daraboknak szánt órás műsor. ;)
 #176805  Szerző: Glenn

Gyurii írta: 2018.06.02. 19:00 Pasa, miért nem lenne sikeres? Minek még egy Petőfi, R1...? :gülü2:
Hát az R1 nem országos (nem is lesz az), a Petőfi meg lehetne egy fiatalos rádió. De abban igazad van, hogy esetleg egy Sláger Rádió koncepcióval sikeres is lehet, csak az teljesen más, mint a jelenlegi Retró.
 #176804  Szerző: Gyurii

Pasa, miért nem lenne sikeres? Minek még egy Petőfi, R1...? :gülü2:
 #176803  Szerző: Glenn

Sajnos ez a 24.hu egy vicclap, ez a cikke is hemzseg a pontatlan és ellenőrizetlen infóktól. Várjuk meg inkább a hivatalos nyilatkozatot.
Bár a budapesti Retro Rádió pont az én korosztályomnak szól és ezért szeretem is, de én is azt mondom, hogy óriási hiba lenne ezt országos hálózatra tenni. Egyszerűen azért, mert rétegrádió. Ott, ahol van választék, elfér (mint pl. Bp-n, ahol van fiataloknak két rádió, van Jazzy, Klasszik, meg még egy hasonló, a Sláger FM), de országosan értelmetlenség. Őszintén mondom, nem is hiszem, hogy ezt meglépik, annál is inkább, mert nem kell hozzá nagy ész megérteni, hogy üzletileg - jelenlegi formájában - bukta lenne.
Szerintem épp egy Class FM lenne jó, persze nem ezzel a névvel, mert ettől hét éven át vert a víz (class, azaz klasszikus, vagy klassz a műsor, vagy mire is utalt?), hanem lehetne pl. Danubius. Így országosan is tűrhető választék lehetne nívós programokból. Pár hozzászólóval ellentétben szerintem a Dankó és a Bartók nívós, a Petőfi pedig lehetne mainstream, mint ahogy asszem régebben rövid ideig az is volt.
Még egy jó reggeli stáb kéne majd, Balázsék (és egyéb bocskor-klón) nélkül. :)
 #176800  Szerző: Gyurii

kondalyuk írta: 2018.06.02. 17:51 Meglepett ez a döntés.
Elnézegetve a Retro Rádió legtöbbet játszott dalait, úgy gondolom biztos lesznek finomhangolások az országos frekvenciára való átállással. Úgy emlékszem, amikor a nyíregyházi adó zenei kínálatát is a pestihez igazították, ott esett a hallgatottság. Szerintem a két jelenlegi frekvencián marad a mostani Korda-Aradszky-Zalatnay dalokkal tűzdelt kínálat, míg az országosra érdemes lenne a '60-as és '70-es évek rétegzenéit elhagyva, egy új szlogennel a '80-as, '90-es évekre koncentrálni. Persze ez csak egy szubjektív gondolatmenet, én ezt tenném a helyükben.

Attól viszont félek, hogy a Rádió 1 és a jelenlegi Retro zenei kínálata meglehetősen szűk. Remélem a vezetőség ezen változtat, hogy az új rádió ne legyen 1 hét után unalmas.
Ha elhagyják a különböző zenéket attól fog egyhangú lenni. Mindig a megszokott 120 zene... :vomit:
 #176798  Szerző: Wolfman

Ami a reggeli műsort illeti, Bochiékat még átigazolhatják a későbbiekben. ;)
 #176797  Szerző: kondalyuk

Meglepett ez a döntés.
Elnézegetve a Retro Rádió legtöbbet játszott dalait, úgy gondolom biztos lesznek finomhangolások az országos frekvenciára való átállással. Úgy emlékszem, amikor a nyíregyházi adó zenei kínálatát is a pestihez igazították, ott esett a hallgatottság. Szerintem a két jelenlegi frekvencián marad a mostani Korda-Aradszky-Zalatnay dalokkal tűzdelt kínálat, míg az országosra érdemes lenne a '60-as és '70-es évek rétegzenéit elhagyva, egy új szlogennel a '80-as, '90-es évekre koncentrálni. Persze ez csak egy szubjektív gondolatmenet, én ezt tenném a helyükben.

Attól viszont félek, hogy a Rádió 1 és a jelenlegi Retro zenei kínálata meglehetősen szűk. Remélem a vezetőség ezen változtat, hogy az új rádió ne legyen 1 hét után unalmas.
 #176796  Szerző: Consequence

noartist írta: 2018.06.02. 17:08
Consequence írta: 2018.06.02. 17:05 A névhasonlóságból nem lesz gond ?
Magyar FM vs. Magyar Zene FM ?
www.magyarfm.hu
www.magyarzenefm.hu

Vagy nem is érdekli ez Vajnáékat ?
Ha a név be van jegyezve, akkor okozhat galibát. De vannak kétségeim.
Ha jól tudom a Magyar Zene FM DJ Schulz ( aka. Dan Von Schulz ) égisze alá tartozik.
 #176795  Szerző: noartist

Consequence írta: 2018.06.02. 17:05 A névhasonlóságból nem lesz gond ?
Magyar FM vs. Magyar Zene FM ?
www.magyarfm.hu
www.magyarzenefm.hu

Vagy nem is érdekli ez Vajnáékat ?
Ha a név be van jegyezve, akkor okozhat galibát. De vannak kétségeim.
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 212