RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#176845  Szerző: szabogabor10

Petőfin amúgy elég friss zenék mennek, csak a magyar zenék arányát csökkenteni kell. Ja és színvonalas műsorok kellenének. De ezek közül egyik se fog megvalósulni.
 #176844  Szerző: Tomi76

És ide kell sorolni a 40-es korosztályt is. Nagyon nagy részük szintén nem a 60-as 70- es évek zenéit óhajtja.
 #176841  Szerző: Marcii

Dani írta: 2018.06.03. 09:34
nyikolaj írta: 2018.06.03. 06:57 Én másképp látom. Minden nagyvárosnak van helyi rádiója.. van ahol több, van ahol kevesebb. Nagyon jól tudjuk,hogy ezekben a helyi rádiókban vegyes a felhozatal. Legtöbb esetben hallható a 90-es ,2000-es és a ma zenéje. Sőt.. 80-as évekből is szólnak igényesebb zenék . Szerintem ezt az igényt betöltik és kielégítik. A mainstream zenékre ott a Petőfi, R1. A Music is fogható nagyon sok helyen.
Kérdés: Miért gond az,hogy a Retro nosztalgikusabb rádió lesz? Igény van, és lesz rá!
Korábban írta valaki,és elégedetlenkedik sok olyan ember,akik azt se tudják mi a zene, hogy Óóóóóó miért nem egy tüc tüc, mainstream vagy dance rádió?
A zenei műveltségi alap tudjátok hol kezdődik? Megmondom: Beatles, Rollings stones, Elvis, Omega...
Én speciel szívesebben fogom hallgatni ezeket a zenéket mint a R1-es dj-k zenéit meg az Ed Sheran nyávogásokat!
A lényeg,hogy kell ez a rádió a palettára!
Én egyáltalán nem az Ed Sherant hiányolom, meg a hasonló mainstream zenéket! Én egy olyan rádiót hiányolok, amelyik a kétezres évek zenéit játszaná, azaz a 2000-től 2010-ig tartó időszak zenéit! Országos szinten ilyen rádió nincs ma Magyarországon, és ez baj! Igény szerintem lenne rá, és nem igazságos, hogy az idősebb korosztály igényeit maximálisan kielégitik, ellenben a 20-as 30-as korosztálynak meg netrádiókat kell bekapcsolnia ahhoz, hogy olyan zenéket hallgathasson, amilyeneket szeretne!
+1
 #176839  Szerző: moby67

Dani írta:
Én egyáltalán nem az Ed Sherant hiányolom, meg a hasonló mainstream zenéket! Én egy olyan rádiót hiányolok, amelyik a kétezres évek zenéit játszaná, azaz a 2000-től 2010-ig tartó időszak zenéit! Országos szinten ilyen rádió nincs ma Magyarországon, és ez baj! Igény szerintem lenne rá, és nem igazságos, hogy az idősebb korosztály igényeit maximálisan kielégitik, ellenben a 20-as 30-as korosztálynak meg netrádiókat kell bekapcsolnia ahhoz, hogy olyan zenéket hallgathasson, amilyeneket szeretne!
Igazad van!
 #176836  Szerző: Dani

nyikolaj írta: 2018.06.03. 06:57 Én másképp látom. Minden nagyvárosnak van helyi rádiója.. van ahol több, van ahol kevesebb. Nagyon jól tudjuk,hogy ezekben a helyi rádiókban vegyes a felhozatal. Legtöbb esetben hallható a 90-es ,2000-es és a ma zenéje. Sőt.. 80-as évekből is szólnak igényesebb zenék . Szerintem ezt az igényt betöltik és kielégítik. A mainstream zenékre ott a Petőfi, R1. A Music is fogható nagyon sok helyen.
Kérdés: Miért gond az,hogy a Retro nosztalgikusabb rádió lesz? Igény van, és lesz rá!
Korábban írta valaki,és elégedetlenkedik sok olyan ember,akik azt se tudják mi a zene, hogy Óóóóóó miért nem egy tüc tüc, mainstream vagy dance rádió?
A zenei műveltségi alap tudjátok hol kezdődik? Megmondom: Beatles, Rollings stones, Elvis, Omega...
Én speciel szívesebben fogom hallgatni ezeket a zenéket mint a R1-es dj-k zenéit meg az Ed Sheran nyávogásokat!
 #176835  Szerző: moby67

Az ö3 is Sláger rádió,( Hitradio) de nem csak a 60-90-es éveket adja, hanem inkább keveri a maiakkal.
Van sláger listája, kívánság műsora, interaktív adásai.
A magyar adókon nincs is sláger lista, nem is lehet, legalább is nem tudok róla, sehol szavazni. A Petőfi hogy honnan veszi a napi top 10-et talány. Egy teljes retro adónál viszont a mai tehetségek esnek ki.
 #176834  Szerző: SIR

Hi

A kutatások majd megmondják, mi kell: kiválasztják a kompatibilis stílusokat és hajrá.
A lefedettség nagyon fontos szempont, szinte mindegy, hogy most mi van, jó vételi körülményekkel a siker fele borítékolható a másik meg marketinggel megoldható.
Ismerve a jelenlegi portfóliót (+ néhány éves kutatások alapján) én Soft AC-re tippelnék.

Cheers
SIR
 #176826  Szerző: nyikolaj

Én másképp látom. Minden nagyvárosnak van helyi rádiója.. van ahol több, van ahol kevesebb. Nagyon jól tudjuk,hogy ezekben a helyi rádiókban vegyes a felhozatal. Legtöbb esetben hallható a 90-es ,2000-es és a ma zenéje. Sőt.. 80-as évekből is szólnak igényesebb zenék . Szerintem ezt az igényt betöltik és kielégítik. A mainstream zenékre ott a Petőfi, R1. A Music is fogható nagyon sok helyen.
 #176821  Szerző: tomee

Biztosan fognak rajta finomhangolni, ha tényleg Retro lesz, mert egyébként már mostanra is sokat fejlődött a decemeri indulásukhoz képest. Az mást kérdés, hogy ahogy sokan leírták előttem, baromira réteg rádió, a Sláger FM azért szélesebb palettáról válogat. Plusz a '90-es és 2000-es évek eleje még jobban benne van az emberek tudatában, mint a '60-as évek...

Hepi Endéék viszont nem valóak országos reggeli műsorba, úgyhogy sanszosnak tartom, hogy valami más megoldást fognak találni.
 #176815  Szerző: Gr3g0ry

Magyar FM, nem is tudom, kicsit mintha szembe menne a "közszolgálati rádiókkal"...

Nem ismerem a retrót bár a neve elég biztatónak hangzik az elözőekhez képest(bár ahogy olvasom lesz még mit csiszolni a korosztály "beállításán").Ami a "reggeli műsoros" témát érinti:ha tényleg igaz a reggeli műsorról szóló rész nem jót jósolok az "egésznek"
  • 1
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 212