RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#178607  Szerző: RadioFan

zenefalo írta: 2018.07.19. 10:31 Itt, Ecséden konyharádióval nincs sehol R1. A 96.4 messze van (70 km), a salgótarjáni 100.4 szintén sehol, akárcsak a hevesi 93.7 és az egri 101.3. De nem hiányzik :P
Gyöngyösön is hasonló a helyzet.
De az FM7 mellett nekem se hiányozna :D
 #178606  Szerző: zenefalo

Itt, Ecséden konyharádióval nincs sehol R1. A 96.4 messze van (70 km), a salgótarjáni 100.4 szintén sehol, akárcsak a hevesi 93.7 és az egri 101.3. De nem hiányzik :P
 #178592  Szerző: Glenn

Két téma:
1. Ha a 96,4 helyett a 89,5-ön folytatódna a Rádió 1, akkor miféle helyi tartalom kéne oda? Ez központi frekvencia (mint most a 96,4), és ehhez kapcsolódnak a többiek. Helyi cucc csak azokra kell.
2. A 100,3-ról annyit, hogy nem véletlenül ment el a Rádió 1 onnan 16 évvel ezelőtt. Azon a frekin az engedélyezett (nemzetközileg koordinált) teljesítménnyel nem lehet jól beszórni a fővárost. Emelni sem lehet a kakaót, mert hazai és szlovák adót is zavarna.
 #178588  Szerző: Gr3g0ry

Nem úgy bonyolodnék bele, félreértettél (említettél neveket).

Igen tudom, azt is pl.: mi az a csődvédelem,védjegybejelentés, gazdasági társaság, vagy ez nem is a "rádiózás" része? Amúgy meg mindig is érdekelt a rádiózás gazdasági működése....is.
Amúgy a fórum arról szól hogy valaki(k) írásait meg megcáfoljuk, megtárgyaljuk.
Az én megfigyeléseimet(értsd:szubjektív) írom le,nem kell tényként kezelni,de lehet javítani.
 #178573  Szerző: tisztelettudo

Meg is van a probléma. Nem bonyolodnál bele bizonyos dolgokba, de azért nyilvános felületen megmagyarázod, hogy működnek. Ezzel félrevezetve több tucat fórumozót. Erről én a helyedben leszoknék.

A Rádió1 hálózat régen is és most is franchise formában működik. Tudom, nem bonyolodnál bele, mit jelent. De a Google segíthet végső esetben.
 #178571  Szerző: Gr3g0ry

1) Annyira már nem bonyolodnék bele....ezt inkább kerülném.

Akkor ez esetben nem feltétlenül "megvásárlásról" van szó, hanem valami együttműködési (vagy egyfajta bérlési) megállapodásról.Nem?
Mondjuk ezért a partnerek a R1-nek fizetnek a "használatért", nem?
Hiszen használják a rádió "védjegyét","szerzői jogait"(logó,arculat,műsorok stb).
Ellenkező esetben nem látnám az értelmét a megállapodásnak...

A kérdésedet nem felejtettem el, természetesen válaszolni fogok majd rá.
 #178568  Szerző: tisztelettudo

1) Erre nem tudok mást mondani, mint hogy nézd meg a céginfóban, hogy melyik cég az övék és melyik nem (mielőtt elkezdesz kijelenteni fals tényeket). Amelyik helyi rádió a hálózatba olvadt és nincs változás a cégszerkezetben és tisztségviselőkben évek óta, az nyilvánvalóan maradt a régi tulajdonosnál, és franchise partnerként adja a Rádió 1-et (pl. ex Ozone). Ahol volt céges változás, az valószínűleg A.V. valamelyik strómanjához került (pl. Csaba Rádió). Van egy törvényi korlát, hogy kinek mennyi rádiója lehet, így a helyzet pont ideális a Rádió1-nek.
2) Megoldják házon belül a helyi műsort, ha nincs lokális stúdiókapacitás, de ki szokták szervezni meglévő vidéki partnerhez is.
3) A helyi műsor közzétételének hiánya miatti büntetés elég gumiszabálynak tűnik nekem. Egyébként egy helyinek hazudott kívánságműsor a lokális blokkban, vagy programajánló, és máris teljesül a vállalás. A Rádió1-en 10-12 közt garantáltan teljesül. De mondom, ez attól függ, hogy a pályázatban/szerződésben egyáltalán kellett-e vállalni. A 96.4 esetében például nem kellett, az imént megnéztem.
4) Úgy hírlik, eladó a komplett Simicska portfolió. Nem véletlenül lett átírva Nyerges nevére az is, ami eddig nem volt. Inkább a kérdés az, hogy Vajna, vagy Mészáros veszi-e meg. Ha Vajna, vagy valaki a közvetlen közeléből, akkor gyanítható a 89.5 sorsa.
5) A pályázati felhívás szerint a 89.5 MHz 2 évig nem kapcsolódhatott hálózatba. Az a két év letelt. Hálózat központi tagja egyébként kezdettől fogva lehetett volna. Megint a szövegértelmezés...

A kérdésemre egyébként nem válaszoltál.
 #178566  Szerző: Gr3g0ry

"A helyi reklámok a helyi üzemeltetőpartnerek zsebét tömik, de ahol nem túl erős az értékesítés, ott valóban vételkörzet-bővítéssé lehetne alakítani a dolgot, bár nem hiszem, hogy belerokkannának a napi 2+ óra helyi műsorba, hiszen jól szervezett a munka."
Amúgy nem vásárolták meg? Ez esetben a tulajdonosától "átruházólódik" minden, az új tulajhoz a réginek beleszólása sincs ebben a formában.Egyébként olyan "állomásuk" is van ahol pályázatot nyertek és hálózatba kapcsolódott és "nincs helyi partnere".
Vagy legalább 4 óra helyi tartalmat kell sugározni naponta.

R1-nél még nem figyeltem,de néhányat azért említenék példaként mert kérted.
"Ha megveszik a Music FM-et, akkor a Music FM vállalásait tartani kell, és szerintem nekik helyi érdekű tartalmi vállalásuk nincs."
A MusicFM felvásárlása kérdéses,hogy egyáltalán eladják-e.
De ha mégis sikerül megvásárolni akkor nem mehet csak úgy olyan gyorsan,hiszen ez a frekvencia úgy lett megpályázva hogy se vételkörzet-se hálózatba kapcsolás nem lehetséges(a helyi tartalomról nem is beszélve).Ha ezt meghosszabítják...
Persze pályazati kiírástól is függ,de azonbelül attól is hogy mit válal be plusz pontokért cserébe,és amit beválalnak azt a továbbiakban is be kell tartaniuk.
 #178564  Szerző: tisztelettudo

Gr3g0ry írta:A reklámos érvelés miért nem helytálló? Régen is üzemelt már ezzel a koncepcióval a R1 és nem azért esett volna szét mert "csődközeli" állapotban volt....
Tényleg nem értem, miről beszélsz, és hogy miért jobb nekik a kis budapesti vételkörzet, mint a nagy. Kifejtenéd elölről, úgy, hogy érhető legyen?
Gr3g0ry írta:A NMHH-t ismerve,elég szigorú tud lenni a helyi tartalmak tekintetében.
Mikor volt utoljára nagyon szigorú a Rádió1-el? Linkelheted azt is, ha másokat elmarasztaltak, mert nem volt elég helyi infó. Egyébként a pályázati kiírástól függ, hogy mi az elvárás. Ha megveszik a Music FM-et, akkor a Music FM vállalásait tartani kell, és szerintem nekik helyi érdekű tartalmi vállalásuk nincs. [/quote]
Gr3g0ry írta:Ha meg nagyon ragaszkodnának 89,5-re akkor úgy lenne jogszerű ha újra kellene az egészet szervezni és nem hálózatosnak hanem vételkörzet bővítésre kellene használni.
A helyi reklámok a helyi üzemeltetőpartnerek zsebét tömik, de ahol nem túl erős az értékesítés, ott valóban vételkörzet-bővítéssé lehetne alakítani a dolgot, bár nem hiszem, hogy belerokkannának a napi 2+ óra helyi műsorba, hiszen jól szervezett a munka.
 #178563  Szerző: Gr3g0ry

A reklámos érvelés miért nem helytálló? Régen is üzemelt már ezzel a koncepcióval a R1 és nem azért "esett volna szét" mert csődközeli állapotban volt...."

A NMHH-t ismerve,elég szigorú tud lenni a helyi tartalmak tekintetében(is).
Ha meg nagyon ragaszkodnának 89,5-re akkor úgy lenne jogszerű ha újra kellene az egészet szervezni és nem hálózatosnak hanem vételkörzet bővítésre kellene használni.
  • 1
  • 549
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 1031