RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#178617  Szerző: Glenn

nyikolaj írta: 2018.07.19. 09:01Jelenleg 2 db országos zenei rádióról lehet beszélni,,és ők versenyezhetnek! (Retro,és Petőfi)
Na én pont ebben nem hiszek, mivel hiába állami közszolgálati az egyik és kereskedelmi a másik, a háttérben azért a szálak összefutnak, ugyebár. :gülü2:
 #178605  Szerző: nyikolaj

Az a baj,hogy aki Bp-en, vagy az agglomerációjában él,azt hiszi,hogy csak annyiból áll az ország..Ugye abban a 20-30-km-es körzetben megtalálható szinte az összes fővárosi rádió Sláger fm-től kezdve Music fm,Rock fm,Petőfii R1, stb.. Így persze,hogy buta dolog az összehasonlítás.Értelmetlen.
-Valahogy így tudnám elképzelni azokat az illetőket, akik fővárosi helyi rádiókkal példálóznak és a hallgatottsági adatokat mutatják.
Jelenleg 2 db országos zenei rádióról lehet beszélni,,és ők versenyezhetnek! (Retro,és Petőfi)
Azt a bizonyos Vajna féle rádiót ahol Balázsék vannak ,nem lehet országos szinten említeni... Max megyeszékhelyek, különböző városok hallgatottsági felmérésében szerepelhet.
 #178603  Szerző: moby67

Glenn írta: 2018.07.18. 17:29 Sajnos nagyjából így ment el innen minden szakmabeli. :( Maradtak a laikusok, akik persze jobban értenek a rádiózáshoz, csak éppen a gonosz szerkesztők nem akarják meghallani a nép szavát. :shock:
Komolyra fordítva, nem is értem, hogyan lehet összehasonlítani teljesen más piacot célzó rádiókat? A Sláger FM nem (közvetlen) konkurrenciája a Retrónak, mivel az egyik budapesti, a másik országos rádió. Budapesten lehet szűkebb kínálattal működni, van bőven választék, vidéken meg szélesebb paletta kell.
Abban egyetértek, hogy lehetne több zene a rotációban, pont, mint ahogy Klamancsek csinálja, de amúgy rendben van ez a rádió így. Nyilván az első visszajelzések még csak most futnak be (nem a fórumtrollokra gondolok), és ezek alapján lehet változás. Ismét emlékeztetnék rá (bár itt a többség azt nem is hallhatta), hogy a Sláger Rádió is szenvedve indult el 1998 telén. Aztán mégis piacvezető lett országos szinten, miközben kinyírta az addig egyetlen hazai retro/oldies rádiót, a 92,9 Sztár Rádiót. :yes:
A Sláger nagyon régi zenéket nyomott induláskor, nyitniuk kellett a 80-as évek felé. Az igaz áttörést a Bochkor-Boros megjelenése hozta. Utána még nyitottak a "minden idők legnagyobb slágerei" felé. A nagyon régi 60-70-es számok egyre ritkábbak lettek. A műsor vezetésük is profi volt.

Mivel az egyetlen országos kereskedelmi, nem lesz nehéz piacvezető rádióvá válni és versenyben legyőzni a "konkurenciát".
( a Petőfi "egyenlőre vagy talán" még nem kereskedelmi rádió,?)
 #178590  Szerző: Glenn

Sajnos nagyjából így ment el innen minden szakmabeli. :( Maradtak a laikusok, akik persze jobban értenek a rádiózáshoz, csak éppen a gonosz szerkesztők nem akarják meghallani a nép szavát. :shock:
Komolyra fordítva, nem is értem, hogyan lehet összehasonlítani teljesen más piacot célzó rádiókat? A Sláger FM nem (közvetlen) konkurrenciája a Retrónak, mivel az egyik budapesti, a másik országos rádió. Budapesten lehet szűkebb kínálattal működni, van bőven választék, vidéken meg szélesebb paletta kell.
Abban egyetértek, hogy lehetne több zene a rotációban, pont, mint ahogy Klamancsek csinálja, de amúgy rendben van ez a rádió így. Nyilván az első visszajelzések még csak most futnak be (nem a fórumtrollokra gondolok), és ezek alapján lehet változás. Ismét emlékeztetnék rá (bár itt a többség azt nem is hallhatta), hogy a Sláger Rádió is szenvedve indult el 1998 telén. Aztán mégis piacvezető lett országos szinten, miközben kinyírta az addig egyetlen hazai retro/oldies rádiót, a 92,9 Sztár Rádiót. :yes:
 #178586  Szerző: tisztelettudo

OK, akkor éljen a hülyeség! Én balra el.
 #178585  Szerző: szabogabor10

tisztelettudo írta: 2018.07.18. 15:47 1) “Régen minden jobb volt”
2) Ti nyilván mindent jobban tudtok, a mérőszámok, szakmai alapok nem számítanak, minden szar, csak az nem, amit ti gondoltok.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki mezei rádióhallgató közületek, és ki irigy vidéki helyi rádiós guru.
Akkor se lennék rádiós, ha havi nettó 2 milliót fizetnének. A magyar posványban különösen nem.
Egyébként kellene csinálni egy valóban szakmai fórumot, ahol kizárólag rádiós téren dolgozók írkálhatnának, és akkor mehetnél oda ahelyett, hogy folyamatosan panaszkodsz itt, hogy laikusként leírjuk a véleményünket.
 #178584  Szerző: tisztelettudo

Nem, én Howard Stern vagyok.
 #178583  Szerző: Marcii

tisztelettudo írta: 2018.07.18. 15:47 1) “Régen minden jobb volt”
2) Ti nyilván mindent jobban tudtok, a mérőszámok, szakmai alapok nem számítanak, minden szar, csak az nem, amit ti gondoltok.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki mezei rádióhallgató közületek, és ki irigy vidéki helyi rádiós guru.
Ezen a fórumon a saját vélemény már nem is számít?Aláríom a számok nem hazdunak,DE az első kommentben le is írtam hogy ez az én véleményem.De teljesen érthető az is,hogy van létjogosultsága egy országos retro adónak.Amúgy te Klamancsek Krisztián vagy egy újjab kamuprofillal?
 #178582  Szerző: thenewdeam0n

Tudom, hogy csak nevében RTL ez a csatorna, de ma véletlen elkaptam a reklámot.
Kép
 #178581  Szerző: tisztelettudo

1) “Régen minden jobb volt”

• 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 212