Kékes sem
Marcii írta: ↑2018.08.05. 11:03 Poptarisznya a Retró Rádióban!Most volt a spot!Gondolom, ez olyan Poptarisznya lesz, amiben nem lesznek mai zenék. Mert a Poptarisznya.hu netes rádióban B. Tóth László az elmúlt 50 év zenéit válogatja a Poptarisznya műsorában, a mai zenékkel karöltve. Meglepetés lenne, ha egy az egyben a klasszikus Poptarisznya szólna itt, mert a formátumtól nagyon elütne.
tomee írta: ↑2018.08.05. 21:45 Én leginkább azt emelném ki több hónapnyi napi szintű hallgatás alapján (és erre már más is rávilágított itt), hogy az egyik legirritálóbb jelenség ezzel a rádióval kapcsolatban az, hogy egyáltalán nincs olyan érzése az embernek, hogy egy országos kereskedelmi rádiót hallgatna. Egyszerűen nem árad az egész rádióból az a grandiózusság, ami annak idején a Slágernél meg a Danibiusnál meg volt, inkább valami gagyi utánzat érzete van egésznek. Főleg, hogy még a régi Slágeres szignálok dallamát is lenyúlták.Szokták mondani, hogy a töltött káposzta felmelegítve sem olyan mint volt..
A reggeli műsor színvonala és dinamikája messze Balázsék és Bochkorék mögött kullog, de még talán Harsányiék mögött is. Az egész olyan, mintha Hepi Endréék csak beugrottak volna helyettesíteni. Nincs köréjük építve a reggel, ha egyszer elmennének szabadságra még egy tisztességes best of-ot sem lehetne összerakni az elmúlt 9 hónapból, annyira semmilyen az egész.
A hírblokkokban fontosságukat tekintve többnyire huszad rangú dolgokról van szó 2-3 percben elvileg tapasztalt, profi hírszerkesztőktől (jó, tudjuk miért), de erre még legalább a Class-nál is figyeltek.
A szignálokból talán lehetne több és változatosabb, meg a music menu-ből is lehetne több verzió, mert óránként az a 4-5, ami jelenleg van, baromi monoton. A Sláger hangzásilag annak idején úgy meg volt csinálni, hogy a mai napig visszahallgatva az óranyitó kick off-okat szabályosan kirázza az embert a hideg.
Ugyanakkor, zeneileg valóban változatos, és a kötelező darabok közé néha-néha be szoktak kerülni valódi gyöngyszemek is, tehát legalább ezzel mernek kísérletezni. Bár a ki mit tud-os /táncdalfesztiválos borzalmakat igazán rakhatnák az éjszakai órákba.
A nap közbeni műsorok vezetésébe sem lehet igazán kivetnivalót találni, mindenkin érezni, hogy nem ma kezdték a szakmát, dinamikus, pörgős, informatív az egész.
Mindenesetre a felsorolt dolgok pusztán hallgatói tapasztalatok és remélhetőleg a brand idővel majd kiforrja magát, ahogy ez a többi rádióval is megtörtént.
Marcii írta: ↑2018.08.05. 11:03 Poptarisznya a Retró Rádióban!Most volt a spot!Nem tudom nektek, hogy megy, de nekem kínszenvedés hallgatni ezt a rádiót. Leszarom a 60-as 70-es éveket. 80-as 90-es évek zenéit válogatná még mindig retró lenne. Dehát a 60+ -os korosztályt célozza meg a rádió, ami azért is érthetlen, mert a hirdetők számára oly kedves 18-49-es korosztály így kiesik.
Gyurii írta: ↑2018.07.26. 10:05 Volt szerencsém, (csak hogy én is így kezdjem) tegnap megjárni a 47-es főúton a Békéscsaba - Szeged távot.Inkább egy csabai freki, de a Petőfinek is elférne.
Hazafele megunva a pendrive-ot, és átkapcsolva a Radio 88-ról, mondom letesztelem az új "országos" rádiót.
Szegeden ahol álltam több helyen, ott a 94,9 fogható volt. Elindulva Hódmezővásárhely felé átvittem manuálisan 95,7-re a tunert..Szépen RDS TP szólt. (Azért azt tegyük hozzá, hogy nem mentem be se Hmvhelyre, sem Orosházára, csak elkerülő, végig 47-es tapasztalat jó, szelektív tunerrel.)
Majd mikor Orosháza menti elkerülőn haladtam elkezdett sisteregni. Majd Orosháza-Csorvás közötti szakaszon semmi... El is nyomtam R1-re...![]()
Összegzés: Nagyon nem országos ez... Több adó, esetleg érzékelhetőbb power ráférne mindenhol.