RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#183479  Szerző: Adam

shadoe írta: 2019.05.31. 18:31 Nem értek hozzá, ezért kérdezem: ezt a helyi tartalmat 12h-14h közt hogy kell érteni? Más zenék mennek? Helyi műsorok? Mert én a félegyházi és szolnoki frekvenciákat tudom hallgatni, ott az égvilágon semmi változást nem tapasztalok, ugyanazok a zenék, ugyanaz a rotáció, ugyanaz a semmi.
A helyi tartalmat úgy kell érteni, hogy akkor nem a központi adás megy a helyi ferkvenciákon, viszont a zenei arculat, brand ugyanaz, illetve a műsorvezetői megszólalások is mások.
Ahol korábban már működő helyi rádióval történt hálózatba kapcsolódás, ott egészen jó a helyi tartalom. Erre jó példa az egykori zalaegerszegi adás a 95,1-en, ahol a helyi tv-t és rádiót működtető önkormányzati céggel volt együttműködés. A 10-12-ig közötti időszakban élő műsorvezetés volt, egy darabig két műsorvezetővel. Teljesen megvolt a helyi rádiós jelleg, A hírek, programajánlók teljes egészében itt készültek, és óránként a hírblokkban ezek mentek le.
Januárban váltás volt, a 95,1-et működtető önkormányzati cég és a Rádió1 megszüntette az együttműködést, mert megvettek egy másik, a 95,8-at működtető céget. Ehhez már nincs helyi stúdió, a híreket Győrben az oxigén hírügynökség csinálja, a helyi idősávban pedig Kovács Ákos a műsorvezető, aki a központi Rádió1-nél dolgozik. A műsorvezetői megszólalások szerintem felvételről mennek, a programajánló bejátszások hetek-hónapok óta ugyanazok.

Nagyjából ebből a két fajta rendszerből épül fel az egész hálózat. Illetve van még olyan is, hogy egy helyi szerkesztőség több frekit visz.

Igazából a hálózatos üzem amit a médiatörvény előír, egy értelmetlen dolog, mert így ki lehet játszani, ahogy a 95,8 csinálja. Hogy van is valami, meg nincs is. Ennek így nincs értelme, hogy felvételről leadott megszólalásokkal fedik le a kötelezően előírt időtartamot. Igazából akkor lenne értelme, ha minden helyi frekinél saját szerkesztőség lenne. De úgy meg drága lenne fenntartani.
 #183477  Szerző: shadoe

Nem értek hozzá, ezért kérdezem: ezt a helyi tartalmat 12h-14h közt hogy kell érteni? Más zenék mennek? Helyi műsorok? Mert én a félegyházi és szolnoki frekvenciákat tudom hallgatni, ott az égvilágon semmi változást nem tapasztalok, ugyanazok a zenék, ugyanaz a rotáció, ugyanaz a semmi.
 #183476  Szerző: nyikolaj

Óriási hülyeségnek tartom ezt a rendszertelenséget! Ez így volt jó ahogy! Györke Attilánál 12:00-tól voltak direkt módon a nyereményjátékok.. akkor most ez a katyvasz megoldás jó lesz?
 #183474  Szerző: Pihe

Szerintem ugyan úgy csinálják csak 12-14 -köztre vágják be amit előre felvesznek :D
 #183472  Szerző: Adam

Rickykeee23 írta: 2019.05.30. 07:02 Eddig a a helyi műsorvezetés 10 és dél között volt (Legalábbis a Baranyai frekiken). Viszont most írjátok, hogy megállapodott szinte minden freki abban, hogy dél és 14 óra között lesz. De én ezt most elég furának tartom.. 10-kor befejezik Balázsék, majd bejelentkezik Györke Ati, aztán ő átadja a szót a helyieknek, aztán a helyiek 2-kor vissza adják a szót Atinak? Vagy most ezt rosszul képzelem el? :D Eddig szerintem ez a 10 és dél között jó megoldás volt..
Na ezaz, én sem tartom logikusnak. Teljesen jó volt ez a 10-12 közötti.

Annak pl lett volna értelme, ha eltolják egymáshoz képest a helyi adóknál a helyi tartalmakat, csinálnak 3 csoportot, 10-12, 12-14, 14-16 és akkor egy 2 órás blokkot megcsinál egy műsorvezető egyszerre 6-8 frekin.
Azok a helyi adók, amik pedig meglevő helyi rádióként (Nem LB, DTM, Puredigital, stb) csatlakoztak a hálózathoz, úgyis a saját műsorvezetőikkel fedik le a helyi sávot.

De az is lehet hogy 10-12-ig központilag Kovács Ákos lesz, aki folytatja több vidéki helyi adón 12-14-ig a helyi tartalmat. Ezzel párhuzamosan beforgatják Györke Attilát több vidéki helyi adóra is 12-14-ig, majd 14-17-ig folytatja a központi adást. Plusz a meglevő helyi szerkesztőségek saját műsorvezetői 12-14-ig. Ezt tartom leginkább logikusnak.
 #183465  Szerző: Rickykeee23

Eddig a a helyi műsorvezetés 10 és dél között volt (Legalábbis a Baranyai frekiken). Viszont most írjátok, hogy megállapodott szinte minden freki abban, hogy dél és 14 óra között lesz. De én ezt most elég furának tartom.. 10-kor befejezik Balázsék, majd bejelentkezik Györke Ati, aztán ő átadja a szót a helyieknek, aztán a helyiek 2-kor vissza adják a szót Atinak? Vagy most ezt rosszul képzelem el? :D Eddig szerintem ez a 10 és dél között jó megoldás volt..
 #183464  Szerző: Adam

adam1400 írta: 2019.05.28. 09:42 A Médiatanács csütörtöki bejelentése értelmében heti szokásos ülésén elfogadta a Budapest 96,4 MHz frekvencián a főváros térségében sugárzó Rádió 1 központi adásával hálózatba kapcsolódó dunaföldvári,velencei,dunaújvárosi,békéscsabai,székesfehérvári,kiskunfélegyházi,kiskunhalasi,gyöngyösi,hatvani,kaposvári,komlói,mohácsi,pécsi,villányi,debreceni,soproni,zalaegerszegi,szegedi,szombathelyi, nyíregyházi Rádió 1 szolgáltatóinak kérelmét, hogy a hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatások a napi 4 óra 40 perces saját műsoridő eloszlását módosítsák.

Június 1-jétől a szerződésmódosításokat követően a helyi tartalmakat 12 és 14 óra között teszik közzé a Rádió 1 tagjai.
Na ez érdekes. A múltkori bejegyzésben szereplő 19 freki helyi tartalmainak 12-14 közé helyezési kérelme alapján én arra gondoltam, hogy a helyi frekik fele 10-12 között, másik fele meg 12-14 között fogja a helyi tartalmat sugározni. De ezek szerint nem, hanem egységesen mindegyiket átrakták. Ennek egyébként mi értelme van hogy mindegyiket átrakják?
 #183463  Szerző: Attis

adam1400 írta: 2019.05.29. 18:08 Bekapcsolták a kaposvárit elvileg.
Valóban. Egyelőre csendet sugároz.
 #183462  Szerző: adam1400

Bekapcsolták a kaposvárit elvileg.
 #183439  Szerző: adam1400

A Médiatanács csütörtöki bejelentése értelmében heti szokásos ülésén elfogadta a Budapest 96,4 MHz frekvencián a főváros térségében sugárzó Rádió 1 központi adásával hálózatba kapcsolódó dunaföldvári,velencei,dunaújvárosi,békéscsabai,székesfehérvári,kiskunfélegyházi,kiskunhalasi,gyöngyösi,hatvani,kaposvári,komlói,mohácsi,pécsi,villányi,debreceni,soproni,zalaegerszegi,szegedi,szombathelyi, nyíregyházi Rádió 1 szolgáltatóinak kérelmét, hogy a hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatások a napi 4 óra 40 perces saját műsoridő eloszlását módosítsák.

Június 1-jétől a szerződésmódosításokat követően a helyi tartalmakat 12 és 14 óra között teszik közzé a Rádió 1 tagjai.
  • 1
  • 489
  • 490
  • 491
  • 492
  • 493
  • 1041