RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#186685  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2020.04.02. 18:47
potyi írta: 2020.04.02. 15:15 Engem ami a Rádió 1-en van, és hogy kvázi gyászhangulatú lett az egész kívánságműsor, jobban idegesít, ehhez képest a Petőfi egész élvezhető. Csak hát a már itt is ezerszer kritizált arculat és az esti magyar zenei műsor... :sleep:

Ha már itt tartunk, tényleg nem értem: miért nem lehet a magyar zenei műsor mondjuk egy órával később?
Én este 7-kor még úton szoktam lenni "békeidőben" és rendes zenét hallgatnék...
A Rádió 1 egy vacak recurrent rádió, két szót nem érdemel. A 19 óra utáni sávban valóban nagyon nehéz bármi hallgathatót találni a magyar éterben. Ebben az a nagyon szomorú, hogy 50-60 év után megint eljutottunk oda, hogy a középhullámot és a rövidhullámot kell tekergetni hallgatásra érdemes, és valóban új zenéket valódi, és nem csak összehazudott változatossággal játszó külföldi adókra vadászva. A rivális poprádiók kinyírásával akár el is kezdődhetne egy új Radio Luxemburg vagy Szabad Európa korszak, csak most a románokkal, csehekkel, stb... akik fényévekkel előttünk járnak. Neten és műholdon nyilván van alternatíva, bár a mobilnet nem mindenhol adja akadozásmentesen a rádiókat, így ha földfelszíni rádiózásban gondolkodunk a hagyományos hullámsávokkal, akkor bizony áll a 60-es 70-es évekkel való rádiós párhuzam.
OFF
DAB+ -t próbáltad már? Belje 8C bár irányított lett,azért egy próbát megérhet. Az Antena Zagreb egy CHR/Top40 formatrádió,azok közül az egyik legszínvonalasabb Közép-Európában ,az Antena Zadar meg egy változatosabb Hot AC,de este nagyon színvonalas mixműsorokkal,nem a popzenéket remixelős Petőfi vagy az igénytelen R1 stílusban,hanem Identity,Club Life,ASOT,Spinnin Sessions megy rajta.
 #186684  Szerző: shadoe

potyi írta: 2020.04.02. 15:15 Engem ami a Rádió 1-en van, és hogy kvázi gyászhangulatú lett az egész kívánságműsor, jobban idegesít, ehhez képest a Petőfi egész élvezhető. Csak hát a már itt is ezerszer kritizált arculat és az esti magyar zenei műsor... :sleep:

Ha már itt tartunk, tényleg nem értem: miért nem lehet a magyar zenei műsor mondjuk egy órával később?
A Rádió 1 egy vacak recurrent rádió, két szót nem érdemel. A 19 óra utáni sávban valóban nagyon nehéz bármi hallgathatót találni a magyar éterben. Ebben az a nagyon szomorú, hogy 50-60 év után megint eljutottunk oda, hogy a középhullámot és a rövidhullámot kell tekergetni hallgatásra érdemes, és valóban új zenéket valódi, és nem csak összehazudott változatossággal játszó külföldi adókra vadászva. A rivális poprádiók kinyírásával akár el is kezdődhetne egy új Radio Luxemburg vagy Szabad Európa korszak, csak most a románokkal, csehekkel, stb... akik fényévekkel előttünk járnak. Neten és műholdon nyilván van alternatíva, bár a mobilnet nem mindenhol adja akadozásmentesen a rádiókat, így ha földfelszíni rádiózásban gondolkodunk a hagyományos hullámsávokkal, akkor bizony áll a 60-es 70-es évekkel való rádiós párhuzam.
 #186683  Szerző: potyi

Engem ami a Rádió 1-en van, és hogy kvázi gyászhangulatú lett az egész kívánságműsor, jobban idegesít, ehhez képest a Petőfi egész élvezhető. Csak hát a már itt is ezerszer kritizált arculat és az esti magyar zenei műsor... :sleep:

#186682  Szerző: Milu

Értem én, hogy közszolgálati rádióként a Petőfi köteles a koronavírus elleni védekezés fontosságának terjesztéséből kivenni a részét, de muszáj ezt ennyire túltolni? Óránként koronavírus dal, a dalok között a csapból folyó társadalmi üzenetek szólnak vagy egy magyar előadó üzeni meg ugyanezeket, a műsorvezetők sem képesek másról beszélni, aztán óránként a hírekben sem megy más...
:megusta:
 #186667  Szerző: kondalyuk

homerhamm írta: 2020.03.30. 12:24 A Celeste - Stop This Flamet krumplihámozóval vették fel? Borzalmas minőségben szólt.
Szerintem csak elnyomtak valamit, mert a dal eleje normálisan szólt.
 #186666  Szerző: homerhamm

A Celeste - Stop This Flamet krumplihámozóval vették fel? Borzalmas minőségben szólt.
 #186570  Szerző: homerhamm

shadoe írta: 2020.03.08. 18:32
homerhamm írta: 2020.03.07. 21:34 Mióta megváltozott a műsorrend, több lett az "új" szám... mitörtént Petőfi Rádió??
Én is hasonlót tapasztalok. Főleg a szerkesztett műsorokban javult a helyzet (Petőfi Top 15, Top 40). Sőt, olyannyira nagy a pörgés, hogy sok korábban felkapott számot ki is iktattak. Pl. "Up all night" (Khalid), "Shameless" (Camila Cabello), "Dynamite" (Westlife), "Only human" (Jonas Brothers), "Sun is shining" (Lost Frequencies) stb. már elérhetetlenek (sajnos).
Annyival egészíteném ki,hogy a Sun is shining rotacióba van, tegnap éjjel is lement, a Westlife - Dynamite meg a földkerekség legnagyobb slágere, mindenhol ez megy, a Petőfinél meg nem megy első helyezettként, mint a Streets Of You. Nahát.. :D
 #186568  Szerző: shadoe

homerhamm írta: 2020.03.07. 21:34 Mióta megváltozott a műsorrend, több lett az "új" szám... mitörtént Petőfi Rádió??
Én is hasonlót tapasztalok. Főleg a szerkesztett műsorokban javult a helyzet (Petőfi Top 15, Top 40). Sőt, olyannyira nagy a pörgés, hogy sok korábban felkapott számot ki is iktattak. Pl. "Up all night" (Khalid), "Shameless" (Camila Cabello), "Dynamite" (Westlife), "Only human" (Jonas Brothers), "Sun is shining" (Lost Frequencies) stb. már elérhetetlenek (sajnos).
 #186567  Szerző: homerhamm

Mióta megváltozott a műsorrend, több lett az "új" szám... mitörtént Petőfi Rádió??
 #186457  Szerző: fdm019

PM2FHN írta:https://g7.hu/kozelet/20200211/kozel-sz ... -kozmedia/

“ A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épp most zárt le egy olyan közbeszerzést, amivel „közszolgálati médiaszolgáltatók tartalomszolgáltatását támogató médiafogyasztás-kutatásokat” rendelt meg kevés híján 94 millió forintért.

(...)

A kiírás szerint a nyertesnek végeznie kell

- zenei ízléstesztet legalább 300 embert megkérdezve

- telefonos adatfelvételen alapuló zenei tesztet és

- a rádiók imázsát felmérő kutatást is.”
Rájuk fér, csak tegyék meg normálisan.
  • 1
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227