RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#186853  Szerző: Glenn

potyi írta: 2020.04.20. 15:08 A Best FM lefedettsége egy adottság, bár valóban, ha nem a Citadellán lenne az adó, hanem mondjuk a Széchenyi-hegyen, mint a Radio Q szebb éveiben, akkor jóval normálisabb lehetne.
Csak röviden: a Rádió Q "szebb éveiben" még rosszabb volt a lefedettség. Olyannyira, hogy önként le is állították az adást, mert a hatóság nem biztosította a pályázatban előírt lefedettséget. Az adó ugyanis nem a szecskán volt, hanem a Sas-hegyen.
 #186852  Szerző: Glenn

Na végre, igazi szakmai vita zajlik, amire évek óta itt nem volt példa. Talán így támad fel halottaiból ez a fórum? De jó lenne, ha ismét a 10 évvel ezelőtti szintre kerülne... ;)
Sok érdekes dolog vetődött fel a Rádió 1 kapcsán, régi és újabb példákkal, hát nem is tudom, hol kezdjem. Mondjuk egy két nappal ezelőtti oda-vissza bejegyzéssel. Gyors szájkarate, egy kis történelemmel vegyítve.
troll írta: 2020.04.18. 22:15 Ilyen az, amikor egy agyatlan (vagy tudatlan) vitatkozik a tényekkel.
Tessék, akkor egy kis történelem óra. Rád fér.
A stílus maga az ember, milyen igaz. De itt legalább a nicknév stimmel :gülü2: .
Persze a kioktatással nem csak a hangnemben van hiba, de a troll jobban tette volna, ha előbb utánanéz annak, amit cáfolni igyekszik. A tényekkel vitázni nem szabad, még akkor sem, ha fiatal valaki.
troll írta: 2020.04.18. 22:1570-es évek közepe, 80-as évek eleje: Három magyar nyelvű rádiót hallgathattál legálisan: Kossut, Petőfi, Bartók rádió. És egyet illegálisan, a Szabad Európát... addig ameddig. Nincs internet, nincs zenei tévé csatorna. Zenét csak a rádiókból szerezhettél be, magnóra rögzíthetted. Amit adtak, hallgattad, örültél neki.
Hát persze, hogy nem így van. Hallottál már az Újvidéki Rádióról? Hallottál a Pipszről és Szkopál Béláról? És a Slágerparti megvan? Sendula Zita és Vörös József? ;)
És nekem megvolt 30-35 éve minden új zene is, és bizony nem rádióból, mert megvolt a forrás akkor is.
troll írta: 2020.04.18. 22:15A 90-es évek végére, ezredfordulóra mindenki saját maga írj otthon az mp3-as cdéit, egyre kevésbé a rádió az elsődleges zeneforrás.
Itt csak 10 évet tévedtél. De még 2010 körül sem írta mindenki maga az mp3-as cédéjét és nagyjából az az időszak volt a rádió térvesztésének ideje, nem az ezredforduló (én tudnék mesélni a 2000-es évek elejéről, amikor még mindenki a kívánságműsorokban akarta hallani a zenéket).
troll írta: 2020.04.18. 22:15Ezredforduló közepe. Tért nyer az internet. Jön a Youtube, a tizes évekre a streaming szolgáltatók. Leáll a zenével az MTV a Youtube miatt, a fiatalok már a neten szerzik be a kedvenc zenéiket, nem nézik a zenei televíziókat, leszoknak a rádióról. Mindent megkapnak streamen.
Az eleje stimmel, egészen az MTV-ig. Az ugyanis jóval később "állt le a zenével", zenei tévék meg ma is vannak (VH1 több csatorna, MTV több csatorna, 1Music, HIT Music, stb.).
troll írta: 2020.04.18. 22:15Lehet habzó szájjal kommentelni bármilyen baromságot Poptarisznyákról, meg Vasárnai Koktélokról - ahogy te is megtetted kedves Shadoe - csak attól, hogy azt vehemensen teszed, attól még hülyeség marad. És akkor most ahogy szoktad, próbáld szépen kimagyarázni magad belőle. Most sem fog sikerülni.
Való igaz, a 80-as, de még a 90-es években is gyökeresen más volt a környezet, ma nyilván nem lenne meghatározó egy Vasárnapi Koktél vagy Poptarisznya. Viszont azok példájából le kéne ma is vonni a tanulságot, ti. hogy azt kell adni, amit a hallgató hallani akar. Ha műkörmös, ha fodrász, ha traktoros, ha kocsmáros, ha taxis, ha irodista. Ezt akkoriban megoldották B. Tóthék és ez az, amit ma is meg lehet oldani, ha akarja valaki. :yes:
Meg azt is megoldhatja bárki, hogy ne bunkó módon kommenteljen. Ha akarja... :x
 #186845  Szerző: potyi

A Best FM lefedettsége egy adottság, bár valóban, ha nem a Citadellán lenne az adó, hanem mondjuk a Széchenyi-hegyen, mint a Radio Q szebb éveiben, akkor jóval normálisabb lehetne.

A Rádió 1 budapesti lefedettsége egyébként még kínosabb - csak hogy on topic legyek -, még a legforgalmasabb autópályákon és az agglomerációban se tudta megoldani a műszaki csapat, hogy rendesen szóljon... pedig a hálózat a potenciális hallgatói igény miatt ott még fontosabb lenne. Nemrég szerettem volna hallgatni Bicske környékén, hiába jelzi a vételkörzeti térképük több átfedéssel is, egyetlen frekvencián se volt elérhető élvezhető minőségben, manuálisan beállítva se. Miért nem tettek erőfeszítéseket, hogy kiírják pályázatra a 95.3-at, vagy 89.5-öt?

Ami meg a műsorvezetőket illeti, nem gondolnám, hogy rosszabb lenne egy Király Dávid, mint egy Dévényi Tibor. :)

Hirdetési szinten pedig konkurencia van bőven. KLábeltévék, online média, Facebook, Google Ads...
 #186843  Szerző: tomee

potyi írta:De mire lenne szerinted szükség a Best FM kapcsán, miért gondolod azt, hogy félkész?
Csak mert pl. erősebb marketingaktivitásra lehet, hogy igen, de reggeli showműsorra garantáltan nem.
Marketingre mindenképpen, mert a Retro-hoz meg a R1-hez képest egyáltalán nem lett a köztudatba emelve, nyilván a korábban említett nehézségek miatt is. Nem jut eszembe magamtól, hogy odatekerjek, mert borzalmas a lefedettsége, ott van alternatívának a Retro meg a Sláger, és ezekhez képest semmi pluszt nem tudnak nyújtani. Műsorvezetés szinten pláne nem.
potyi írta: Gazdaságilag van kakiban a 3 rádió, azért repültek. Ők nem olcsójánosok, nem nagyon törik magukat, ha nem kapnak a seggük alá hétszámjegyű fizut.

Évek óta nulla konkurenciával körülvéve ez azért teljesítmény. Különösen, hogy Balázsék nem győzik agyba-főbe dicsérni a sale-house munkáját...
 #186842  Szerző: potyi

De mire lenne szerinted szükség a Best FM kapcsán, miért gondolod azt, hogy félkész?
Csak mert pl. erősebb marketingaktivitásra lehet, hogy igen, de reggeli showműsorra garantáltan nem.

Gazdaságilag van kakiban a 3 rádió, azért repültek. Ők nem olcsójánosok, nem nagyon törik magukat, ha nem kapnak a seggük alá hétszámjegyű fizut.
 #186841  Szerző: tomee

potyi írta:
tomee írta:
Kovi02 írta:A környező országokban is a dance rádiók mind valamelyik nagyobb médiacsoport mellékcsatornájaként működik.(DanceFM - RCS&RDS , Ent3r - Mega , Dance Rádio CZ - Active Group )
Erre a több, mint fél éve tetszhalott állapotban lévő 99,5 is megfelelne, mert ha nulla tartalommal megéri nekik egy fantomrádiót csak úgy mellékesen üzemeltetni, akkor valszeg egy dance rádió sem sokat rontana az eleve nem létező hallgatottságukon.
Mi a fantomrádió rajta? Van arculat, van műsorvezetés, ki van találva. Ha a Best FM tetszhalott, akkor az egyik leghallgatottabb holland országos adó, a Skyradio mi?
Off topic: Szerintem volt egy projekt a fővárosra vonatkozóan, amiből az időközben létrejövő körülmények miatt nem lett végül semmi, és emiatt azóta is ebben a félkész állapotban tengődik (én kifejeztetten csak a fővárosi 99,5-ről beszélek). Nem tudom, mennyien tudnak egyáltalán a létezéséről fővárosi szinten.

Nem tűnik úgy, hogy lenne potenciál az igazi beindításra, mert nincs már ember, akiket le lehetne bárhonnan is igazolni. Plusz a kezdeményező garnitúra is lecserélődött közben, vannak kétségeim afelől, hogy ha Fly-ék nem tudtak már ezzel mit kezdeni, akkor majd pont az új team fog most valami nagyot dobbantani. Amennyiben persze tényleg van bennük kezdeményezőkészség, hogy kiépítsék ezt a hálózatot, mert ez Andy elképzelése volt, lehet, hogy ők teljesen másképp gondolják.

(Arról egyébként kevés szó esik, hogy Fly-éknak valójában miért kellett menniük túl azon, hogy "új szelek fújnak", mert rossz számokat eddig sem hoztak, de ez valószínűleg sosem fog kiderülni)
 #186840  Szerző: Rebroadcaster

robert11 írta: 2020.04.19. 10:46 Ja még azt kihagytam amit még páran hiányolunk hogy el kelne egy női műsorvezető is a rádióban ha már így Szénási Katát megemlítettem de a későbbi években volt ugye Nyerges Iza is azért Györke Attis elég sokat van bent a stúdióban 10től 5ig azért én megosztanám leosztanám mert ilyenre nem tudom volt e valahol példa. 10től 2ig lenne Attis, utána jönne egy roadshow szerű mondjuk fittivel vagy ha nem vele legyen az bárki, este jönne egy női a kívánságműsorba meg a mix alatt akár visszajöhetne Mák Kata mert ő is volt az r1en Szénási már nem jönne vissza pedi görülnék neki de ő már külföldön él de ő is jöhetne csak most a realitás talaján akartam maradni és akkor este meg jönnének Bárányék 8tól. Vagy Kiss Mártit is felvehetnék és Balázsékhoz is csatlakozhatna egy nő bá rnem tudom 9kor mindíg van ott velük valaki akinek nem tudom a nevét.Á az nem baj ha a maiak között elhangzik egy régi Madonna annál változatosabb a kínálat nincs ezzel semmi gond legalább is szerintem.
Igen ezt alá tudom támasztani én is hogy régen míg nem volt ennyi lehetőség internet, zeneiletöltők stb addig sokkal jobb volt a zenei kínálat meg ennyi rádió se volt most mikor meg már modernebb világot élünk, csak visszafele fejlődünk. Erről már kifejtettem a véleményem egyszer így nem ismételgetném önmagam de aki ellenzi ezt az egészet, nem hallgatott jó Popptarisznyát, nem hallgatott jó zenéket.
Nyugodtan szóljanak hozzá olyanok is akik a 90es években hallgatták a Danubiuszt pl Mondják meg hogy milyen volt? Valóban olyan rossz? Meg akik a Petőfis korszakban hallgatták a Popptarisznyát mert arról is szót elytettünk már többször is itt a fórumon. Na de ezt inkább majd a Petőfis topikban fogom egyszer felhozni ott tuti sok akkori hallgató lesz aki kommenteli majd.
Hát ha meg olyan rádió1et akarnak majd csinálni mint amilyen a pécsi volt pár éve, akkor tényleg mehetnek a levesbe mert nekem az a vonal apszolút nem jött be és tényleg még sivák hangja se tetszett mint állomás hang akkor inkább maradjon ez a brand ez a vonal még mindíg szívesebben hallgatom ezt mint azt hallgatni.
Már ezt is elmondtam tudnék jó korszakokat amik nagyon bejöttek a rádió1 terén 2001 2002 főleg mikor Szénási Kata volt a műsorvezető neki volt egy kívánságműsora is, meg egy esti pajzán beszélgetős műsora na arra ki emlékszik még? Ezek úgy el lettek feledve pedig feledhetetlen időszak volt az. Ha abban az időszakban lett volna face üzentem volna Katának amiket mondott me gminden erről is vagy ezt is említettem már régebben. Happy Endre és a Menőkelők na az is nagy volt annó.
2001ben szombat esténként volt valami mixműsor emlékszem de akkor nagyon nem volt ez divat hogy minden nap mixeljenek. Juhász Geri már 2002ben is vezetett műsort nem tudom tudta e valaki vagy emlékszik e még rá. Szénási Kata, Juhász Geri na és Endre, az átköltözés után jöttek mikor a rádió átköltözött a 103 9re.
Amiket írok, csupán jó indulatból írom én nem szeretnék feszültséget kelteni csak beszélgetünk szimplán csak visszaemlékezések de ezek tények és azért lep meg minket akik kicsit másképp gondolunk a mai rádiózásra, mert ha akkor tudtak jókat csinálni, akkor nem értjük hogy ma mi az akadálya a dolognak mikor elvileg semmi akadálya nem lenne lehetne a dolognak.
Igen memgondják ki mit képviseljen milyen vonalat talán itt kezdődik a dolog meg a politika is hogy beleszól a rádiózásba. Én biztos vagy benne hogy B Tóth sem így képzelné el a Tarisznyát hisz ismerjük de ez sem ide tartozik inkább na de értitek a lényeget.Rossz a koncepció.
Lehetne ma is nagyon profi médiumokat csinálni a kor igényeihez igazítva. Ehhez vissza kellene adni a rádiót a hallgatóknak egy teljes szakmai vérfrissítéssel együtt. Ha visszaadod azt a jogot, hogy a hallgató beleszólhat az adásba akkor velük őszintén kell beszélgetni velük pl. bizonyos társadalmi problémákról. Ezt a ma nem nagyon szeretik odafent. Egyszerűbb inkább zenét játszani és félóránként bemondani olyan jellegű információkat, hogy milyen parfümöt használt Britney Spears. És ez egy jó darabig még így is lesz még.
 #186836  Szerző: potyi

tomee írta: 2020.04.19. 10:40
Kovi02 írta:
tomee írta: 2020.04.19. 09:34

Erre a több, mint fél éve tetszhalott állapotban lévő 99,5 is megfelelne, mert ha nulla tartalommal megéri nekik egy fantomrádiót csak úgy mellékesen üzemeltetni, akkor valszeg egy dance rádió sem sokat rontana az eleve nem létező hallgatottságukon.
De akkor meg miért van a WIM meg a Live Mix még mindig az R1-en? Ha dance rádiót akarnának csinálni,oda átvinnék az összes DJ showt,az R1-ből meg csinálnának egy normális CHR/TOP40 rádiót. Mivel ilyenre utaló jelek nincsenek,gondolom könnyebb fenntartani a Bestet ilyen formátummal. A jövőben szerintem annak a hálózatát is összerakják,hogy a 30-45 korosztályt lefedő rádiójuk is legyen.
Nyilván, mert nekik nincsenek ilyen elképzeléseik erről. Azonban a Best kiépítése sem tűnik sima ügynek, én nem is értem, hogy miért van ennyire erőltetve. Ennyi idő alatt a komplett R1-hálózatot kiépítették 1 év alatt. Kicsit olyan, mintha erre már nem is lenne kapacitás.
Időközben meghalt Vajna. Ez az oka.
 #186835  Szerző: potyi

tomee írta:
Kovi02 írta:A környező országokban is a dance rádiók mind valamelyik nagyobb médiacsoport mellékcsatornájaként működik.(DanceFM - RCS&RDS , Ent3r - Mega , Dance Rádio CZ - Active Group )
Mi a fantomrádió rajta? Van arculat, van műsorvezetés, ki van találva. Ha a Best FM tetszhalott, akkor az egyik leghallgatottabb holland országos adó, a Skyradio mi?
 #186832  Szerző: robert11

Ja még azt kihagytam amit még páran hiányolunk hogy el kelne egy női műsorvezető is a rádióban ha már így Szénási Katát megemlítettem de a későbbi években volt ugye Nyerges Iza is azért Györke Attis elég sokat van bent a stúdióban 10től 5ig azért én megosztanám leosztanám mert ilyenre nem tudom volt e valahol példa. 10től 2ig lenne Attis, utána jönne egy roadshow szerű mondjuk fittivel vagy ha nem vele legyen az bárki, este jönne egy női a kívánságműsorba meg a mix alatt akár visszajöhetne Mák Kata mert ő is volt az r1en Szénási már nem jönne vissza pedi görülnék neki de ő már külföldön él de ő is jöhetne csak most a realitás talaján akartam maradni és akkor este meg jönnének Bárányék 8tól. Vagy Kiss Mártit is felvehetnék és Balázsékhoz is csatlakozhatna egy nő bá rnem tudom 9kor mindíg van ott velük valaki akinek nem tudom a nevét.Á az nem baj ha a maiak között elhangzik egy régi Madonna annál változatosabb a kínálat nincs ezzel semmi gond legalább is szerintem.
Igen ezt alá tudom támasztani én is hogy régen míg nem volt ennyi lehetőség internet, zeneiletöltők stb addig sokkal jobb volt a zenei kínálat meg ennyi rádió se volt most mikor meg már modernebb világot élünk, csak visszafele fejlődünk. Erről már kifejtettem a véleményem egyszer így nem ismételgetném önmagam de aki ellenzi ezt az egészet, nem hallgatott jó Popptarisznyát, nem hallgatott jó zenéket.
Nyugodtan szóljanak hozzá olyanok is akik a 90es években hallgatták a Danubiuszt pl Mondják meg hogy milyen volt? Valóban olyan rossz? Meg akik a Petőfis korszakban hallgatták a Popptarisznyát mert arról is szót elytettünk már többször is itt a fórumon. Na de ezt inkább majd a Petőfis topikban fogom egyszer felhozni ott tuti sok akkori hallgató lesz aki kommenteli majd.
Hát ha meg olyan rádió1et akarnak majd csinálni mint amilyen a pécsi volt pár éve, akkor tényleg mehetnek a levesbe mert nekem az a vonal apszolút nem jött be és tényleg még sivák hangja se tetszett mint állomás hang akkor inkább maradjon ez a brand ez a vonal még mindíg szívesebben hallgatom ezt mint azt hallgatni.
Már ezt is elmondtam tudnék jó korszakokat amik nagyon bejöttek a rádió1 terén 2001 2002 főleg mikor Szénási Kata volt a műsorvezető neki volt egy kívánságműsora is, meg egy esti pajzán beszélgetős műsora na arra ki emlékszik még? Ezek úgy el lettek feledve pedig feledhetetlen időszak volt az. Ha abban az időszakban lett volna face üzentem volna Katának amiket mondott me gminden erről is vagy ezt is említettem már régebben. Happy Endre és a Menőkelők na az is nagy volt annó.
2001ben szombat esténként volt valami mixműsor emlékszem de akkor nagyon nem volt ez divat hogy minden nap mixeljenek. Juhász Geri már 2002ben is vezetett műsort nem tudom tudta e valaki vagy emlékszik e még rá. Szénási Kata, Juhász Geri na és Endre, az átköltözés után jöttek mikor a rádió átköltözött a 103 9re.
Amiket írok, csupán jó indulatból írom én nem szeretnék feszültséget kelteni csak beszélgetünk szimplán csak visszaemlékezések de ezek tények és azért lep meg minket akik kicsit másképp gondolunk a mai rádiózásra, mert ha akkor tudtak jókat csinálni, akkor nem értjük hogy ma mi az akadálya a dolognak mikor elvileg semmi akadálya nem lenne lehetne a dolognak.
Igen memgondják ki mit képviseljen milyen vonalat talán itt kezdődik a dolog meg a politika is hogy beleszól a rádiózásba. Én biztos vagy benne hogy B Tóth sem így képzelné el a Tarisznyát hisz ismerjük de ez sem ide tartozik inkább na de értitek a lényeget.Rossz a koncepció.
  • 1
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 1023