RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187393  Szerző: Adam

djlacee írta: 2020.06.11. 15:46 Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a különböző frekiket különböző cégek üzemeltetik, nem feltétlenül köthető mindegyik egymással hálózatba vagy vételkörzet-bővítésbe, minden médiaszolgáltatási jogosultság más-más időben lett megszerezve, stb...
Ez igaz, de mind a 40-43 vidéki frekit tulajdonló cég az 2 vagy 3 nagyobb cég tulajdona. Így helyi frekik költséghatékony és média szempontból előnyös szervezése Ebből a szempontból nem lehet probléma.

Vetelkorzet bővítésbe nem köthetők, de nem is mondtam ilyet. Egy stáb el tud látni párhuzamosan 2-3 frekit egyszerre, erre most is van példa. De ezeket lehet ésszerűsiteni.

A jogosultság megszerzésének ideje nem befolyásol semmit.
 #187392  Szerző: djlacee

Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a különböző frekiket különböző cégek üzemeltetik, nem feltétlenül köthető mindegyik egymással hálózatba vagy vételkörzet-bővítésbe, minden médiaszolgáltatási jogosultság más-más időben lett megszerezve, stb...
 #187391  Szerző: Adam

Rickykeee23 írta: 2020.06.11. 11:25 Gondolom a két frekvencia "egy rádió" marad. Tehát a két frekin ugyanaz a helyi műsorkészítés lesz. De az gondolom ott is 2 óra lesz. Ki lesz akkor vajon a műsorvezető? Mit gondoltok? Csizi? Vagy Juhász Bálint? Azért azt gondolom mind a két műsorvezető "zseni". Kár lenne bármelyikükért, ha kirúgnák. Mondjuk én bele venném ebbe a /RADIO 1 PART/ csomagba a keszthelyi frekit is. És akkor a Balaton partján ugyanaz a Rádió 1 szólna. Nem lenne az, hogy Fonyódon még hallgatom 12óra 30kor pl Csizit és mikor közelítek Keszthelyhez már XY-ont.. Ez mondjuk csak az én véleményem....
Ez egyébként nem lenne hülyeség! Egyrészt a Balaton környéki adókról van szó. Másrészt a 101,3 és a 99,4 között elég nagy területi átfedés van, és nem ártana, ha ugyanaz lenne a hírolvasói, műsorvezetőis stáb. Még akár a hírek is lehetnéánek ugyanazok. Mivel a 101,3 és a 92,6 nem önálló frekik, hanem egyik a másiknak vételkörzet bővítése, ezek gondolom szinkronban fognak menni, a helyi sávban is (12-14-ig). Így a 99,4-et meg a Rádió1 Part-ot simán el tudná vinni egy stáb.

Amit még meg kellene oldani valahogy, az a Zalaegerszegi freki, mert a keszthelyi és a zalaegerszegi frekit csinálja egy stáb, ráadásul keszthelyről ami valószínűleg a volt Helikon rádiós csapat (Bőszén András).

Az egerszegit pedig hozzá kellene kapcsolni a nagykanizsaihoz, mert ez a két frekvencia szintén területi átfedéssel rendelkezik, és nem ártana hogyha ugyanaz lenne a stáb (esetleg ugyanaz lenne a hírblokk) És most a nagykanizsai stáb tudtommal nem csinál másik frekit is csak ezt az egyet.

A keszthelyi és az egerszegi freki kevésbé ér össze, így ott kevésbé gond ha külön stáb van.

Most hogy a tulajdonosi háttér tisztázódott, én további új frekikre számítok, akkor megint át kell majd alakítani kicsit a rendszert, hogy a helyi tartalmak is gazdaságosan készüljenek (2-3-4) frekit vigyen egyszerre egy-egy csapat)
 #187389  Szerző: knoskamatee

potyi írta: 2020.06.10. 11:56 ... ellenben Szemes-Lelle körül nem a legjobb a Part. Monoban mondjuk így is tökéletes, de lehetne jobb...
a tihanyi frekivel ott nem volt gond a vétellel, de a siófoki így is jobb lesz arra, főleg, hogy eddig Enying-Lelle vonalon csak a veszprémi jön/jött nyomokban.

arra gondoltam, hogy gapfillerként középső terület befedésére irányított rendszerrel csak jó lenne az a 105,7. északon össze is érne Fehérvárral és Veszprémmel.

potyi írta: 2020.06.10. 11:42 Vajon felkészül a Gong? :roll:
most tették rendbe, most lett jó és egész hallgatható, kár lenne érte... persze üzletileg legjobb lenne és konkrétan országosak lennének és csak ott maradtak nagyobb vételi lyukak az országban.
+ a Gong az egyik leghallgatottabb helyi az országban, durván átrendezné a helyben a piacot. ott csak a helyi 95,3/102 mentheti meg őket. csak gondolkodásképpen... mi lett volna, ha Szegeden az Európa helyett a 88-at vitték volna el? amúgy, ha gondolod ezt a kérdéskört lehetne folyatni a Rádiós Piac vagy a Gong topicban.

tudtommal a mai napig ketté van vágva a Gong hálozata, így, csak a "fő hálón" indulhat Rádió 1. a térségi háló kiesik, mert Baja és Kecel Solt vb-je és ugye Baján már van R1.

Rickykeee23 írta: 2020.06.11. 11:25 Gondolom a két frekvencia "egy rádió" marad. Tehát a két frekin ugyanaz a helyi műsorkészítés lesz. De az gondolom ott is 2 óra lesz.
ha vb-el megy, akkor igen. a helyi sáv ugyan úgy lesz, mint mindenhol máshol (5-6 h + 12-14 h)
Rickykeee23 írta: 2020.06.11. 11:25 Mondjuk én bele venném ebbe a /RADIO 1 PART/ csomagba a keszthelyi frekit is.
nem lenne hülyeség!
Rickykeee23 írta: 2020.06.11. 11:25 Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy ott milyen szpotok lesznek.. :D Most ugye pl Pécsen... 90,6 és 100,9 Rádió1 - Csak igazi mai sláger megy! E két frekin meg az lesz hogy: Rádió1 Part! - Csak igazi mai sláger megy! ???? :D
a névvel/azonosítóval legyen a legkisebb gond. pl. a félegyházi 1-nél 91.1 Rádió 1 Sirius néven megy.
Rickykeee23 írta: 2020.06.11. 11:25 Azt is el tudom képzelni, hogy ez átmeneti. Mármint, hogy megszűnik a Part Fm. Nagy valószínűséggel idén megpályáztatják a tihanyi frekit. Lehet, hogy a Part fog rámenni. És akkor vissza tér...
a tihanyi frekire már nem lehet beadni pályázatot, de ott két R1 közeli cég pályázott. vagy ott is elindul (fentebb említettem hogyan lenne értelme), vagy Best FM, vagy el se indul. Part FM már nem lesz 100%.
ha kiírják a 98,9-et, akkor abból lehet még valami.
 #187388  Szerző: knoskamatee

pontosan, egy élmény hallgatni! :D
csak az a gond a VIZE számmal, hogy a Radio Edites változatát nyomják, ami alapból 2:40.
a Szerteszét meg pont egy perccel hosszabb... a fene se érti. :gülü:
 #187387  Szerző: potyi

Igen-igen. :) Biztos be akarták szuszakolni 3 percbe, hogy ebből is csodás reklámkitöltő legyen. Ugyanígy a New Level Empire Szerteszét vége el lett nyújtva, mint a rétestészta. Igaz, ez már nem kukacoskodás, hanem kígyóskodás.
 #187386  Szerző: knoskamatee

potyi írta: 2020.06.11. 12:46 Folytatom a kukacoskodást. Vajon a Havana c. dalnak lehetne-e egy normális power introt készíteni végre, ahol nem a hallhatóan magyar ajkú egyik kolléganő (talán Vass Kata?) ordítja az előadó nevét, erős hunglish kiejtéssel, valami pokoli zavaró módon?!

A másik Camila Cabello dalnál, a Liar-nél is van baj, ott a végét sikerül elég igénytelenül levágni.
+ kukacoskodás: VIZE - Stars pedig agyon van vágva, de hallhatóan és zavaróan.
 #187385  Szerző: potyi

Folytatom a kukacoskodást. Vajon a Havana c. dalnak lehetne-e egy normális power introt készíteni végre, ahol nem a hallhatóan magyar ajkú egyik kolléganő (talán Vass Kata?) ordítja az előadó nevét, erős hunglish kiejtéssel, valami pokoli zavaró módon?!

A másik Camila Cabello dalnál, a Liar-nél is van baj, ott a végét sikerül elég igénytelenül levágni.
 #187384  Szerző: Rickykeee23

Ja meg még egy kérdésem lenne. Tud valaki olyan weboldalt, vagy valahol le van írva, Magyarország összes FM frekvenciája? Nem arra gondolok, hogy melyik frekin mi szól, hanem úgy amblock az összes. Az üresek is. Kíváncsi lennék, hogy hány használaton kívüli frekink van. Próbáltam keresgélni. De mindenhol csak olyan listát találtam ahol csak azok vannak leírva amelyik használat alatt van. Előre is köszi! PACSI!
 #187383  Szerző: Rickykeee23

Gondolom a két frekvencia "egy rádió" marad. Tehát a két frekin ugyanaz a helyi műsorkészítés lesz. De az gondolom ott is 2 óra lesz. Ki lesz akkor vajon a műsorvezető? Mit gondoltok? Csizi? Vagy Juhász Bálint? Azért azt gondolom mind a két műsorvezető "zseni". Kár lenne bármelyikükért, ha kirúgnák. Mondjuk én bele venném ebbe a /RADIO 1 PART/ csomagba a keszthelyi frekit is. És akkor a Balaton partján ugyanaz a Rádió 1 szólna. Nem lenne az, hogy Fonyódon még hallgatom 12óra 30kor pl Csizit és mikor közelítek Keszthelyhez már XY-ont.. Ez mondjuk csak az én véleményem....

Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy ott milyen szpotok lesznek.. :D Most ugye pl Pécsen... 90,6 és 100,9 Rádió1 - Csak igazi mai sláger megy!

E két frekin meg az lesz hogy: Rádió1 Part! - Csak igazi mai sláger megy! ???? :D

Offtopic: Azt is el tudom képzelni, hogy ez átmeneti. Mármint, hogy megszűnik a Part Fm. Nagy valószínűséggel idén megpályáztatják a tihanyi frekit. Lehet, hogy a Part fog rámenni. És akkor vissza tér. Most lehet, hogy nagy baromságot mondtam.. Ugyanakkor a Partfm egész jó kis brandet rakott magának össze a Balatonon. Kár lenne, ha csak úgy menne a kukába.
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 1022