Másrészt nem gondoltam volna, hogy magyarázatra szorul, de semmiféleképpen nem úgy értettem azt, hogy "nem kár" bizonyos helyi rádiókért, hogy szerintem nincs kereslet helyi tartalomra vagy rossz, ha van. Pláne nem úgy, hogy nem kár a benne dolgozó emberekért, mert abszolút kár. Én örülök annak, ha vannak helyi rádiók, de ha nem érik el azt a szintet, amit a kivételek közt soroltam (88, Korona, PécsFM stb.) akkor kár erőltetni őket. Ráadásul úgyse maradnak életben.
És inkább Rádió1 legyen a dögledező helyi rádiók helyén, mint fehérzaj, vagy Mária... pl. gyanítom, a barcikai Radio Top-ot se kellett nagyon kényszeríteni, hogy adja el a cumót és a Part FM is inkább csak vitte a lóvét.
Az, hogy a nagyhal megeszi a kishalat, a világ minden médiapiacán teljesen természetes folyamat, függetlenül attól, hogy politikai vagy üzleti igény van rá. Ahogy az is, hogy lényegesen lecsökken egy helyi rádiós vállalkozás kiadásainak mértéke, ha nem kell fizetni 24 órás stábot, és át lehet venni valaki egyébként professzionális műsorát.