RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187947  Szerző: potyi

Ez is csak egy intő jel, úgy illeszkedik a Gong hálózata a Rádió1 fehér foltjaiba, mint a puzzle. :D
 #187945  Szerző: Glenn

Na akkor ragozzuk tovább a hálózati gondokat. Ma fürödtünk kicsit a Vadkerti tóban, és ha már ott voltam, persze, hogy megnéztem a sávot úgy általában. ;)
Alapvetően az autóban jó volt a választék, de ugye abban komoly a rádió. Volt is Rádió 1 sok frekin, bár egyiken sem tisztán RDS-sel. Vittem egy Tecsun zsebkütyüt is magammal (mint fertőzött étervadász), és bár tudom, hogy jól teljesít rossz viszonyok között, mégis meglepett, hogy csak a 91,1-en volt Rádió 1 úgyahogy, kihúzott teleszkóppal. Tehát az Alföld ezen részén NINCS Rádió 1 vétel átlagember számára. :shock:
(Hozzáteszem, hogy a Gong Budapesttől Soltvadkertig RDS-sel jött, kivéve reggel Kecskemét után úgy 20 km-rel, amikor többször kinyomta az újvidéki adó. Persze nem kis tropó volt).
 #187942  Szerző: Glenn

tomee írta: 2020.07.30. 18:30 Mi van? Balázsékra is kiadták a kilövési engedélyt?
Már éppen ideje. El kéne ezt a trollt tüntetni a médiából. :x
Amikor valaki azzal kaszál milliókat, hogy az egyik leghallgatottabb reggeli műsorban minden nap ő van, azt hinné az ember, hogy jókat mond. Ez a csávó viszont hiába mond néha jókat, ha köcsög módon fogalmaz és sért meg több ezer embert. Most is volt alapja a mondandójának, de miután sok ezer embert megsértett, egy korrekt lehetősége maradt elnézésre. Az, hogy végre húzzon el a rákba. Volt húsz éve, hogy igazi rádióssá váljon, de nem sikerült neki. Minek kéne még újabb lehetőség? :x :x :x
 #187941  Szerző: tomee

Adam írta:
tomee írta: 2020.07.30. 18:30 http://tenyek.hu/politika/338891_sebest ... sokat.html

Mi van? Balázsékra is kiadták a kilövési engedélyt?
Szokás szerint eltúlozta ezt Balázs, de azert van igazság alapja. A bulvár pedig hozzá költötte a maga részét 😀
Ugyanez volt a vadászok esetével is.
Az, hogy miről szólt a riport kb. tök mindegy, nekem az a része a fura, hogy a tv2 eddig is milliószor beleszállhatott volna, de eddig sosem tették.
 #187940  Szerző: Adam

tomee írta: 2020.07.30. 18:30 http://tenyek.hu/politika/338891_sebest ... sokat.html

Mi van? Balázsékra is kiadták a kilövési engedélyt?
Szokás szerint eltúlozta ezt Balázs, de azert van igazság alapja. A bulvár pedig hozzá költötte a maga részét 😀
Ugyanez volt a vadászok esetével is.
 #187923  Szerző: potyi

Ellenben a Gong megoldaná a nagykőrösi adóval. Ráaádsul elég kézenfekvő lenne, lásd a Part FM esetét. Vagy csere a 99.5 Best FM-mel. Az az M4-en és az M5-ön is megoldaná a problémát. Nem úgy, mint a Gong, de megoldaná.

Az M5-ön egyébként rosszabb a helyzet.
 #187922  Szerző: Glenn

robert11 írta: 2020.07.25. 22:40Én szerintem de lehet nem már sokszor elgondolkoztam rajta hogy vajon ha még ha a 103 9en lenne a rádió1 akkor az autórádió átállna Cegléden akkor is a szolnoki frekvenciára, vagy sem? Sőt volt olyan autónk, ahol már Cegléd előtt pár kmre ugrándozott de még jobbana a 96 4 szólt hát nem volt már akkor sem valami jó, de azért még jobb volt a vételkörzete vétele, mint a szolnoki 90,4nek.
Kb olyan Pilis Albertirsa környéke. Nem tudom itt kinek mi a tapasztalata aki esetleg már járt erre felé autóval.
Épp most voltunk Cegléden. Párszor ránéztem a Rádió 1-re és szerintem az M4-esen is rossz. Cegléd előtt már hallgathatatlan, és csak a város előtt próbál a rádió a szolnoki frekire állni, de az sem stabil. Hiányzik még onnan egy közbenső adó, Cegléden, Dabason vagy Monoron. Nyilván sem a Cegléd Rádió, sem a Mária, sem a Rádió Dabas nem eladó. :(
 #187920  Szerző: Adam

Milu írta: 2020.07.26. 14:09
Adam írta: 2020.07.26. 13:54
djlacee írta: 2020.07.26. 10:00

Az egyetlen dolog, amit hallgatni szoktam a Rádió 1-en, az a helyi hírblokk. Nálunk külön programajánló sincs, viszont volt már helyi reklámjáték, illetve hétvégén van egy helyi magazinműsor is. Ha megszűnnének a helyi műsorblokkok a Rádió 1-en, akkor az országban rengeteg település tényleg helyi rádiós tartalom nélkül maradna.
De ez csak pár vidéki frekin van így, ahogy Sopronban. Ahol régebb óta meglévő működő helyi rádió kapcsolódott hálózatba a Radio Plus Kft-vel, ott a korábbi stáb csinálja a helyi sávot. Pl Szeged, Szombathely, Balaton, stb.
A vidéki Helyi frekik többségét pályázat útján nyerte el egyik másik Radio1 partnercég, így ott helyi stáb sincs, távolról nyomják a műsort valahonnan, van hogy egyszerre több frekit csinálnak. Pl Zalaegerszeg-Keszthely.

Más kérdés hogy előbbi jóval tobbe kerül, mert komplett stábot kell fenntartani, és szerintem nem hoz annyit a konyhára amennyit visz. Nem hinnem hogy rosszabb hallgatottságot produkálnak az utóbbihoz tartozó helyi frekik. Viszont annak meg úgy nincs értelme, hogy felesleges hirblokk és programajánló ismetlesekkel tudják le mindezt
És mivel a törvény már jóval megengedőbb, én megszuntetnem ezt az egész hobelebancot.
Zalaegerszegre mondjuk felesleges is helyi tartalmat gyártani, mióta újra van Egerszeg Rádió :D
Meg amúgy is felesleges. A net korában legalábbis.
 #187919  Szerző: Milu

Adam írta: 2020.07.26. 13:54
djlacee írta: 2020.07.26. 10:00
Mezőőr írta: 2020.07.26. 08:24 A helyi sáv a legtöbb helyen értelmetlen, semmilyen helyi információt nem ad, ha a jobb esetben három naponta cserélődő hírblokkokat, és a havonta cserélődő programajánlókat nem számítjuk. A helyi sávnak vesznie kell, hírblokkokkal és a programajánlókkal együtt. Persze maradhat is, nekem 8, úgysem hallgatom.
Az egyetlen dolog, amit hallgatni szoktam a Rádió 1-en, az a helyi hírblokk. Nálunk külön programajánló sincs, viszont volt már helyi reklámjáték, illetve hétvégén van egy helyi magazinműsor is. Ha megszűnnének a helyi műsorblokkok a Rádió 1-en, akkor az országban rengeteg település tényleg helyi rádiós tartalom nélkül maradna.
De ez csak pár vidéki frekin van így, ahogy Sopronban. Ahol régebb óta meglévő működő helyi rádió kapcsolódott hálózatba a Radio Plus Kft-vel, ott a korábbi stáb csinálja a helyi sávot. Pl Szeged, Szombathely, Balaton, stb.
A vidéki Helyi frekik többségét pályázat útján nyerte el egyik másik Radio1 partnercég, így ott helyi stáb sincs, távolról nyomják a műsort valahonnan, van hogy egyszerre több frekit csinálnak. Pl Zalaegerszeg-Keszthely.

Más kérdés hogy előbbi jóval tobbe kerül, mert komplett stábot kell fenntartani, és szerintem nem hoz annyit a konyhára amennyit visz. Nem hinnem hogy rosszabb hallgatottságot produkálnak az utóbbihoz tartozó helyi frekik. Viszont annak meg úgy nincs értelme, hogy felesleges hirblokk és programajánló ismetlesekkel tudják le mindezt
És mivel a törvény már jóval megengedőbb, én megszuntetnem ezt az egész hobelebancot.
Zalaegerszegre mondjuk felesleges is helyi tartalmat gyártani, mióta újra van Egerszeg Rádió :D
  • 1
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 1022