asr27 írta: ↑2020.10.10. 09:09
Emlékezzünk vissza! A Sláger is már sok hallgatót üldözött el magától, a pályafutása utolsó 1-2 évében! Ezért is kezdtek ott is újítani, nyitni az egy-egy évtizeddel feljebbi zenék felé. A retro még mindig unalmas, oldies rádió. Nem kell még egy olyan!
Én úgy emlékszem, hogy 2009-ben is a Sláger volt a piacvezető, de tény, hogy újítottak akkoriban már. Azzal azonban tisztában kell lenni, mi a különbség az oldies és a retro között, mert bár mindkettő a régi zenékről szól, de a retro a közelmúlt (mondjuk 10-20 évvel ezelőtti), az oldies pedig a múlt századi slágereket jelenti (nagyjából). Egy rádió csak akkor unalmas, ha mindig ugyanazt játsza, ez nem műfajfüggő, mert aki utálja a régi zenét, annak egy ilyen rádió csinálhat bármit, unalmas lesz. Nekem baromi unalmas lenne egy ilyen dumdum, mint amilyen a klubokban megy esténként, de tudom, vannak, akik ezt szeretnék és ha van szabad freki, engem nem is zavarna.
asr27 írta:Ami nincs Budapesten, az egy Rise FM, Roxy, Deejay, Music FM stílusú rádió. Igény lenne rá, nem is kicsi. Hiába írja itt egy-két makacs fórumozó, hogy nem kell meg ott a R1 és a Petőfi. Azok teljesen más műfajt képviselnek.
Rockrádióra is lenne igény, valóban.
Bízzunk a legjobbakban, 2 frekvenciát pályáztatnak, pont lehetne mind a két stílusnak egy-egy rádiója.
Szerintem a Rise, Roxy, Deejay és Music FM négy különböző rádió volt. 20 éve még nekem is szólt a Roxy meg a Deejay, hát a Music FM-nek köze nem volt hozzájuk később (sajnos). A 89,5 akár lehetne egy olyan igazi klubrádió is (nem "Klubrádió", brrr, hanem mint műfaj), és a 95,3 pedig rockzenei. Ez így konszenzust jelenthetne.